Blandade bilder från helgen


Min ytstyrsel på fredagskvällen



Det bästa teamet!!! 

Hos Jami

Bonfire



Shopping at Walmart

Och slutligen buffalos!

Måndag

Idag hade vi vår första officiella träning och nu har allvaret börjat. Träningen var ganska jobbig och det var väldigt mycket benspark så man var väldigt seg i benen efteråt. Det gick ändå bra och det börjar kännas lite bättre nu men efter den här veckan lär man nog vara ganska trött och ha en del träningsvärk.
Efter träningen hade jag en lektion, där vi största delen av tiden tittade på "När Lammen Tystnar". När man är på den lektionen känns det knappt att man är i skolan, vi gör inte speciellt mycket och vi tittar på bra filmer vilket brukar höra till ovanligheten när man tittar på film i skolan.
Efter lektionen pluggade jag lite och sedan åkte vi till Dunkin Donuts till min stora glädje. Synd att det inte finns i Sverige säger jag bara.

Nu ska jag snart sova eftersom det är tidig träning imorgon. Däremot så är min första lektion efter träningen inställd så jag kan ta det lite lugnare efter träningen och kanske till och med hinner sova ett tag innan min nästa lektion.

Söndag

Ska strax gå och sova men änkte först skriva lite snabbt om det som har hänt under helgen. Ifredagskväll var det då simfesten som var väldigt rolig. Sedan på lördagsförmiddagen så åkte vi till Flemington där Jami Bor. När vi kom dit så åt vi lunch efter en snabb rundvisning av huset. Efter det åkte vi runt lite där hon bodde och kollade lite i köpcentret där hon jobbar och lite så. Efter det åkte vi tillbaka hem till henne och vi spelade lite tv-spel bland annat. Sen var det dags för middag. Massor med god mat och man saknade verkligen inte skolmaten ett endaste dugg. Sen hade vi hyrt två filmer som vi kollade på under kvällen.

På söndagen var det tyvärr dags att åka tillbaka till skolan men vi fick enn jättegod frukost innan vi åkte. Innan vi åkte så hann jag också ta lite kort på Buffalosen som var typ precis över vägen från hennes hus. Det blev en väldigt bra helg och det var roligt att åka ifrån skolan för ett tag.

Jag ska lägga upp bilder snart från helgens alla bravader.



Sliten

Idag är jag lite trött och sliten men jag hade väldigt roligt igår. Jag hade ju lite problem att komma på nåt att ha på mig som passade temat. Tillslut så tog jag vad jag hade så jag knöt den svenska flaggan runt omkring mig och sen tog jag lite röda tyg band runt ena armen och runt huvudet (jag hade ingen kamera men ska försöka få bilder från någon annan sernare). I alla fall så blev min utstyrsel riktigt bra och det var många som tyckte den var bra.

Som sagt ska jag försöka komma över lite bilder för jag kommer inte ihåg hur alla såg ut. En tjej hade lindat in sig i grön och rosa tejp, en annan hade gjort en klänning av klistermärken. Festen var hur kul som helst men det blev ganska sent så därför är jag lite trött nu.

Om bara några minuter nu så åker vi hem till en kompis så jag måste kila.

No clue

Jag vet att jag har varit lite dålig på att skriva inlägg de senaste dagarna men det har liksom inte hänt så mycket så jag har inte haft någon inspiration till att skriva. Men här kommer i alla fall ett inlägg.

Nu är jag äntligen klar för den här veckan och det ska bli härligt med lite ledighet nu. Som jag har skrivit tidigare så ska vi åka hem till en kompis imorgon vilket ska bli väldigt roligt. I kväll ska jag på en fest med simteamet. Den här gången har de satt ett tema på festen som är "What the fuck" och jag har verkligen ingen aning om vad jag ska ha på mig till det. Egentligen skulle man kunna göra vad som helst men jag kommer liksom inte på något. Jag har ju inte direkt så mycket material eller kläder att använda mig av så jag vet inte hur det kommer gå men jag ska återkomma med hur det gick.

Tisdag

Egentligen har jag inte speciellt mycket att skriva om mer än att jag har haft en väldigt jobbig dag. Med betoning på väldigt. Jag fick väldigt lite sömn under natten och sen skulle man upp kl 6, sen har dagen känts otroligt jobbig. Jag var jätte nära att somna in en av mina lektioner på morgonen men jag lyckades hålla mig vaken. Efter lunch fick jag som tur var en timmes sömn innan eftermiddags träningen, vilket var väl behövligt.

Jag kan i och för sig berätta lite om vad som komma skall. På lördag ska nämligen jag, Yong och Berms åka hem till Jami eftersom hennes mamma har bjudit hem oss på grillning. Sen ska vi stanna över natten och åka hem någon gång på söndagen. Det ska bli väldigt roligt. Jag är lite extra förväntansfull eftersom Jami har berättat att hon bor bredvid en Buffalo farm. Värsta coolt, så jag kommer se buffalos på lördag :).

I love my class!

Jag äslkar verkligen min lektion som jag har på måndagar. Idag så kom läraren in och hon började beklaga sig över hur trött hon var och hur hon bara ville gå och sova. Efter det hade vi en liten diskussion över boken som vi har börjat läsa den här veckan. Efter det så slutade vi, vilket var 1 timme och 45 minuter tidigare mot vad vi skulle sluta. Dessutom har vi ingar prov på hela terminen, bara tre uppsatser och en del läsning att göra mellan lektionerna. Så skönt.

Jag kan väl inte påstå att jag har mycket plugg i övrigt heller. Jag har så himla lite att göra för mina lektioner jag har i och för sig en uppsats att skriva till på fredag men jag är ju ledig både onsdag och torsdag så jag har ju inte direkt någon tidsbrist. Nästa vecka börjar i och för sig träningen på allvar så då kommer det bli lite mindre ledig tid.

You know you are from Sweden when IKEA is home away from home!

En sak som är ganska roligt och som jag har kommit att tänka på, är hur ens inställning förändras beroende på var man är. Jag har ju bott i Sverige i 19 år nu och visst det är ett bra land men många kan nog hålla med mig om att man ibland tycker Sverige är tråkigt och litet i jämförelse med resten av världen. Det är ju lite den inställning som gjorde att jag ville plugga utomlands för hemma i Sverige känns ju USA så mycket coolare. Jag menar vilket låter coolast: ”jag pluggar på college i New Jersey” eller ”jag pluggar på högskola i Örebro” (jag vet inte varför just Örebro men ni förstår vad jag menar).

Men sen när man väl åker till USA och korsar gränsen så händer något. Då blir man plötsligt mer patriotisk och hävdar att Sverige är rena rama paradiset. Jag menar om folk frågar mig något om Sverige så marknadsför jag ju Sverige på ett bra sätt. Plötsligt blir man också jätte stolt över allt som är svenskt och så fort vi passerar en IKEA eller HM så är jag snabbt där och uppmärksammar alla om att det är Svenskt. Sverige låter inte längre litet och tråkigt utan exotiskt och spännande. Pratar man med någon här så är det ju uppenbart vad som låter coolast mellan: ”I live in Sweden” och ”I live in North Jersey.”

Dessutom har jag ju en stor Svensk flagga ovanför sängen här på skolan men hemma har jag istället en bild på New York ovanför sängen.

 

Passar på med lite bilder på mitt rum.

Allrummet


Födelsedag

Igår vankades det födelsedag för Berms som fyllde 19 år. På morgonen så skulle hon åka till Rutgers (en annan skola som ligger cirka en timme bort) för att hämta en kompis till henne som vi har träffat några gånger tidigare. Under tiden som hon åkte och hämtade henne var det tänkt att Jami och Yong skulle gå in i hennes rum och hänga upp massa ballonger. Detta kunde jag inte vara med på eftersom jag hade lektioner under tiden. Hur som helst så blev denna idén lite halvt misslyckad. Yong och Jami kunde nämligen inte blåsa upp ballongerna och istället tejpade de up ouppblåsta ballonger överallt på väggarna. Senare på kvällen så prövade jag blåsa upp en av ballongerna och det gick utan problem så de hade nog behövt min hjälp.

 

I alla fall så hade jag träning och lektioner under hela förmiddagen och efter det möttes vi alla upp för att äta lunch på skolan. Efter det åkte vi till en galleria där vi slog ihjäl lite tid. Sen blev det tillbaka till skolan där vi slappade någon timma innan vi åkte iväg för att äta middag. Födelsedagsbarnet bestämde att vi skulle äta på en Grekisk restaurang där vi har varit en gång förut. Den här gången beställde vi lite olika förrätter och sedan en varmrätt som var för flera personer. Det var hur mycket mat som helst och det var verkligen super gott.

 

Efter middagen så åkte vi och bowlade. Jag hade skrutit lite innan om att jag var ganska bra på bowling och som tur var levde jag upp till det. Vi spelade tre serier och jag vann två. Under den sista serien så slog jag strike efter strike och var väldigt nära att slå mitt rekord.

Sen efter bowlingen åkte vi tillbaka till skolan där tårtan väntade på oss. Det blev en bra dag och jag tror att hon var väldigt nöjd med sin födelsedag.

De ouppblåsta ballongerna

Maten


Plattan i mattan

Idag har det inte hänt så överdrivet mycket. Jag har haft det ganska slött utan lektioner men jag har också haft träning på eftermiddagen. På kvällen åkte vi också och handlade bland annat en tårta eftersom en kompis till mig fyller år imorgon. När vi skulle åka tillbaka till skolan så fick jag köra. Jag har tjata lite på att få köra men de andra var väl lite nervösa eftersom det var första gången jag körde en automat. Jag har fått pröva lite på parkeringen förrut men detta var första gången jag körde en automat på riktigt och pckså första gången jag kör bil i USA. Jag kan i alla fall meddela att det gick utan problem jag råkade bara göra en lite hastig bromsning en gång då jag skulle parkera men det var allt. Däremot körde jag inte på motorväg. Motorvägarna här är ju ganska hektiska till skillnad från Sverige så jag känner mig inte riktigt redo för det ännu.

Imorgon ska vi i alla fall fira min kompis födelsedag genom att hitta på något kul på eftermiddagen och kvällen. Vi ska i alla fall åka och äta middag någonstans men sen vet jag inte vad vi hittar på mer.

Nu måste jag i alla fall sova eftersom det är tidigt tidigt som gäller imorgon.

Waterpolo wednesday

Idag på förmiddagen så åkte vi till IKEA och jag köpte två kuddar. Sen åkte vi till en galleria som ligger precis vid IKEA. Man känner ju sig liksom lite hemma nät man åker till IKEA dock åt vi inga kötbullar för ingen av oss var speciellt hungrig men det får bli nästa gång i stället.

Senare på eftermiddagen så hade jag träning men det enda vi gjorde var att spela vattenpolo. Jag har ju aldrig varit ett stort fan eller talang när det kommer till bollsporter men vattenpolo är faktiskt väldigt roligt och jag är hyvsatt bra på det. Gissa vem som gjorde det allra första målet? Jag gjorde det och det var inte självmål. I alla fall så hoppas jag att "Waterpolo wednesday" blir en tradition.

Nu sitter jag och pluggar lite och gör de få läxor som jag har. Jag har fortfarande inte speciellt mycket plugg att göra och det är inte mig emot om det förblir så ett tag till.

I survived

Jag är glad att jag överlevde den här dagen och det känns väldigt bra att den är över. Nu har jag faktiskt inga lektioner förrens på fredag så jag ska väl inte klaga för mycket. Men det har minst sagt varit en hektisk dag. Jag gick upp kl 5.40 för att med trötta steg ta mig ner till skolans träningsanläggning där vi hade landträning. Efter träningen så fick jag väldigt bråttom och jag fick små springa tillbaka till rummet, duscha och sen små springa till min första lektion. Min lektion började kl 8 och jag tror att jag kom till klassrummet typ 7.59, så precis i tid. Efter den lektionen fick jag lite tid att gå och äta och sedan var det iväg till nästa lektion. Efter det blev deet ytterliggare en lektion och sedan dags för lunch. Efter lunch hade jag ungefär en timma då jag kunde lägga mig på sängen och vila lite innan det var dags för nästa träning. Direkt efter träningen gick jag och åt middag och sen kunde jag äntligen gå tillbaka till rummet och bara ta de lugnt ett tag. Nu har jag fått lite nya krafter och jag kan njuta av att jag är ledig imorgon.

Senare ikväll är det en fest med simteamet som jag ska gå på och efter det kommer jag nog sova väldigt gott inatt.

6am, you gotta love it!

Idag hade jag min första Readings in Humanities lektion. En lektion som jag trodde skulle bli lite jobbig eftersom det brukar vara mycket läsning och mycket analyserande vilket inte är min starkaste sida. Men efter att ha haft den första lektionen så känns det bättre. Professorn verkar helt okej och det verkar inte vara så jätte mycket jobb. Sen så kommer vi typ titta på film varannan lektion vilket inte känns allt för jobbigt. Det är en tre timmars lektion men idag slutade vi en och en halv timma tidigare och det verkar som att vi kommer sluta tidigare typ varje vecka.
Det kändes väldigt skönt att man fick sluta lite tidigare eftersom det är en kvällslektion och jag behöver liksom lite tid på mig ikväll att förbereda mig mentalt för imorgon. Jag kommer behöva vakna klockan 5.30 vilket är typ fem timmar tidigare än då jag gick upp idag. Usch!


On the road again

Det har varit en ganska händelsefattig helg. I fredagskväll var det en fest i en utav College Park Apartments (CPA) men jag var helt död på kvällen så jag bangade. Istället har jag tagit det ganska lugnt under helgen. Igår gjorde jag den enda läxan som jag hade. Jag känner faktiskt att jag har haft det väldigt lugnt än så länge vad det gäller skolan. Jag har knappt haft några läxor och det känns som jag har väldigt mycket fritid. Det kan i och för sig bero lite på att jag än så länge bara har haft tre av mina fyra kurser. Imorgon har jag nämligen min första lektion i kursen Reading in Humanities och där lär det säkert bli en hel del läsande att göra. Den här veckan kommer man ju också få känna att man lever när man ska upp klockan 6 och träna på tisdag morgon. Så jag tror att det är slut på sötebröds dagarna som min kära mor brukar säga. :)

Ikväll har vi gjort ytterliggare en liten road trip till Dunkin Donuts och köpt bagels och varm choklad. En utav mina närmare kompisar här på skolan har ju skaffat bil den här terminen vilket är ganska skönt för då blir det fler tillfällen då man får komma bort från skolan ett tag. Det är väldigt skönt att kunna ta en paus från pluggande och bara åka till typ Dunkin Donuts och hänga ett tag.

Fredag!

Det har bara gått cirka en och en halv vecka och jag spyr redan över mitt schema på tisdagar och fredagar. Jag har ju tre stycken lektioner på morgonen vilket kanske inte låter jätte farligt men det är otroligt jobbigt. Det kommer dessutom bli ännu värre nästa vecka då vi börjar ha träningar kl. 6 på morgonen på just tisdagar och fredagar innan mina lektioner. Idag höll jag nästan på att somna på två av mina lektioner och jag drog en stor suck av lättnad när jag var klar med alla lektionerna. Då blev det lunch och en timmes vila innan det var dags för träning. Det börjar kännas lite lättare att träna nu men det är fortfarande en lång väg kvar inna man är i gammal god form.

Efter träningen så kunde jag äntligen slänga mig på sängen med datorn och bara ta det lugnt. Surfade runt lite och kollade lite youtube klipp. Lite senare på kvällen fick jag skjuts till affären eftersom jag behövde köpa lite saker. Efter det svängde vi förbi Dunkin Donuts och köpte varm choklad. Jag har tjatat om Dunkin Donuts ganska länge nu eftersom de har världens bästa varma choklad, åtminstonde tycke jag det. Det enda problemet med den är att den alltid är så j**vla varm så man bränner ju tungan några gånger men det är det värt. 

Nu tror jag att det börjar närma sig läggdags för mig, jag har ju trots allt varit uppe sen kl 7 imorse.  

Stor Action på Ramapo!

Igår kväll var väldigt händelserik och det är egentligen det minsta man kan säga. Jag och Jami gick till en kompis i Pine Hall under kvällen för att hänga i hennes rum. Pine Hall ligger i samma område som två andra ”dorm” byggnader, och de tre byggnaderna ligger som i en trekant med en liten gård i mitten. Under kvällen så var det väldigt mycket folksamlingar utanför byggnaderna för det var nån Barbecue som pågick och lite annat. Men vi var i alla fall inne på rummet och pluggade, snackade och tittade på tv. Vid kanske ett halv två på natten så såg Jami att det var någon polisbil utanför byggnaden som vi var i. Nyfikna som vi var sprang vi fram till fönstret för att försöka ta reda på vad som hände. När vi står och tittar ut så ser vi hur polisbil efter polisbil kör in på gården mellan alla tre byggnaderna. Helt galet och till slut var det åtta stycken polisbilar där. Poliserna gick ur bilarna och sa åt folk att gå därifrån. Vi stod som fast klistrade i fönstret och försökte se och höra vad som hände och vad poliserna sa. Tillslut arresterade poliserna en kille och tog honom med handbojor och satte honom i en av polisbilarna. Några minuter senare åkte alla polisbilarna iväg. Vi gick tillbaka till vad vi gjorde men det dröjde inte länge innan fem polisbilar på nytt körde in på gården. Den här gången hände samma sak poliserna klev ur bilarna och arresterade en kille till. Vi förstod liksom inte vad som hände och vi hade alla möjliga teorier om vad som pågick. Vi var dock ganska övertygade om att det hade något med droger att göra. Polisbilarna lämnade platsen återigen och den här gången kom de inte tillbaka igen.


Klockan var väl två halv tre när jag och Jami gick tillbaka till Overlook och nyfiket tittade omkring när vi korsade gården. Väl tillbaka i Overlook så trodde vi att all drama och action var över men ack så fel vi hade. Vi stod vid hissarna när vi plötsligt hör världens brak från en av hissarna. Sen hör vi hur en tjej och några killar har fastnat i hissen. Tjejen börjar låta lite lätt hysterisk och hon gråter och skriker att hon har klaustrofobi.  Jami och jag försöker ropa till dem och fråga hur det är med dem men de hörde oss inte. Vi visste inte vad vi skulle göra och klockan var typ tre på natten, men vi ringer i alla fall till Public Safety (”ordningsmännen” på skolan). Vi stannar vid hissarna och väntar på att Public Safety ska komma. Efter ett tag så hör vi inget inne från hissen längre och vi misstänker att de har kommit ut på något sätt. Vi springer upp till sjunde våningen där hissen hade fastnat och ser hur hissdörren är halvt öppen. Sen stöter vi på en kille som berättar att han var inne i hissen när den fastnade och att han lyckades dra upp hissdörren så att de kunde komma ut. 


Efter det så kunde vi  i alla fall gå tillbaka till våra rum. Så man kan ju lugnt säga att det hända en del saker under kvällen/natten och jag tror att jag gick och la mig runt klockan fyra på morgonen. Idag har jag hört lite skvaller om vad som egentligen hände igår kväll. Tydligen så började det hela med ett slagsmål nere i The Village mellan baseball teamet och en fraternity. Sen hade nån kille försökt stjäla en polisbil. Totalt blev sex stycken arresterade varav fyra på grund av marijuana innehav. Jag fick också reda på att en av de fyra som blev arresterade för marijuana är killen som bor i samma svit som oss. 

 Idag har jag varit ledig från lektioner så jag har tagit det ganska lugnt men under eftermiddagen hade jag träning igen. Efter träningen så var Jag, Berms och Jami hembjudna på koreansk middag hemma hos Yong. Vi åkte dit och åt god mat och tårta eftersom hans andra mamma fyllde år igår. Det var väldigt skönt att slippa skolans mat för en kväll och få lite variation.
Nu sitter jag här medans alla andra pluggar och vet inte riktigt vad jag ska göra. Eftersom jag inte har några lektioner imorgon så har jag heller inte direkt några läxor att göra. Därför sitter jag här och skriver detta jätte långa inlägg.

Här är en länk där det står om vad som hände igår kväll: http://www.northjersey.com/news/crime_courts/6_arrested_at_Ramapo_College_mob_scene.html


Spotify Failure

Det var oerhört tungt att vakna upp tidigt imorse och jag tror inte att jag fick speciellt många timmars sömn under natten. Idag hade jag alltså tre lektioner på förmiddagen. På min första lektion (Microeconomics) så börjar jag gilla vår professor allt mer. Det är klart att man är lite sömnig eftersom det är den tidigaste lektionen men hon använder så bra exempel när hon ska förklara saker så det blir lättare att hänga med och hålla sig vaken. För min andra lektion trodde jag att jag skulle hålla en PowerPoint presentation om mig själv och jag stressade lite med presentationen igår kväll för att hinna klart. Men när jag kommer till lektionen visar det sig att jag hörde fel och att den inte skulle vara klar förrens nästa vecka. FML. Det var ju inte jätte mycket jobb men det kändes ändå lite surt eftersom jag gjorde klart den igår kväll.

Efter lektionerna så blev det lunch och inte vilken lunch som helst. Nej, det serverades nämligen Svenska köttbullar. Inte för att skolans köttbullar är de bästa men ändå det är ju trots allt svenskt.

Idag hade vi också träning med våra kaptener. Vi var först ute och sprang och sedan blev det till att hoppa i vattnet. Det var första gången jag simmade på väldigt länge och jag kan ju säga att det kändes. Det kändes som att man låg och vevade med armarna och sparkade allt vad man hade med benen utan att egentligen komma någon vart. Jag hoppas att det blir bättre framöver.

Idag blev jag också lite besviken. Jag har ju börjat använda Spotify för att lyssna på musik på datorn. Något som är väldigt smidigt och bra om man till exempel pluggar eller bara sitter och degar framför datorn. Men så såg jag idag att jag inte kommer kunna använda Spotify längre än två veckor eftersom jag är i ett annat land. Så jag är smått irriterad på Spotify för tillfället. Är det tacken man får när jag till och med har gjort reklam för dem i min blogg.


Uppdatering

Igår under dagen så blev det lite pluggande på förmiddagen och sedan blev det en liten springtur med några i temaet igen. Efter lördagens mördarpass så var man ju väldigt seg i kroppen och en ännu värre träningsvärken låg och väntade på måndagen. Igår på kvällen så blev det fest hos en tjej i simteamet och efter ett tag gick vi vidare till The Village där det var ganska mycket människor. The Village är lägenhetsområdet där alla sistaårs elever bor och det är där de flesta festerna är. Och det är ganska coolt att vara där på kvällarna för det är fyllt med folksamlingar utanför lägenheterna och rätt var det är så stöter man på någon som man känner. Igår mötte jag min gamla rumskompis och även min gamla "granne" från Maple, där jag bodde förra året.

I morse vaknade jag då med en helt galen träningsvärk. Värst var nog magmusklerna efter alla sit ups för jag kunde knappt sätta mig upp i sängen. Idag (måndag) så är det så kallad Labor day i USA vilket innebär att vi inte har haft några lektioner. Däremot har jag haft en del pluggande att göra. Nu ska jag snart gå över till en kompis i Pine (ett annat boende på skolan) och göra klart mina läxor och sen blir det sova för hela slanten eftersom jag har tidiga lektioner imorgon.

What a day

Till en början så såg det ut att bli en ganska lugn lördag men ack så fel jag hade. Efter att jag hade käkat lunch så fick jag ett sms om att killarna i simteamet skulle gå till "Ramapo reservation" och klättra upp i bergen. Eftersom jag inte hade något speciellt annat för mig så hängde jag på. Det som jag trodde skulle bli en lätt liten tur i bergen blev en väldigt svettig och jobbig historia. Det var otroligt varmt och solen låg hela tiden på och stekte. Och att sedan klättra upp i bergen gjorde det inte speciellt mycket lättare. Det hände i alla fall något väldigt coolt när vi var där. När vi började gå upp i bergen på en liten stig så hörde vi ett skallrande och tittade ner mot kanten av stigen. Där var en stor skallerorm som började slingra sig över vägen. Den var alldeles tjock på mitten så den hade nog precis ätit något. Jag har ju liksom alldrig sett en så stor orm förrutom på typ Skansen förrut så det var väldigt coolt. Sen när vi hade gått klart i bergen och gick tilllbaka så såg vi små sköldpaddor vid en liten sjö också men det kändes inte lika häftigt när man redan hade sett en skallerorm.

Vi åkte sen tillbaka till skolan och spelade volleyboll. Även detta i stekande sol. Det var roligt även fast jag inte är någon super talang på volleytboll direkt.

Efter det så kom några av killarna på den briljanta idén att det var dags att komma i form inför säsongen och att vi därför skulle ut på en springtur. Det blev tillbaka till rummen för att spänna på tränningsskorna och sen bar det av. Vi sprang på ett led på skolområdet och den som låg sist i ledet skulle hela tiden springa fram och lägga sig först. Fortfarande var det varmt och soligt och svetten dröp längs kroppen på varenda en. Så höll vi på och sprang ett tag tills vi sedan kom ned till fotbollsplanen. Väl där började vi köra sprinter. Efter några sprint ruscher så var alla väldigt trötta och vattenflaskorna gick från hand till hand likt en stafettpinne. Men detta var inte slutet. Vi började göra knöböj, sedan armhävningar i massor och sist men inte minst situps i olika former. Efter att vi sedan hade spenderat vår sista enegi på situpsen så blev det äntligen lite stretching. Efter stretchingen samlade vi ihop våra saker och joggade upp mot skolan igen. Jag vet inte om man ska kalla det ett mirakel men just idag så hade de ställt upp stora upplåsbara vattenrutsckanor på en gräsplätt vid skolan och det var också en Barbeque med vatten och mat. Alla slängde av sig ryggsäckarna och sparkade av skorna, och sprang till vattenrutschkanan. Jag måste säga att åka ned för den vattenrutschkanan var hur skönt som helst. Efter att ha sprungit och svettats under gassande sol så var det helt underbart svalkande. Efter två åk gick vi sedan och drack vatten och åt lite mat. Så det blev ett riktigt skönt och bra avslut på något som jag skulle vilja kalla ett mördarpass. Den "lilla springturen" fick mig att inse att min form kanske inte är den bästa i alla fall, men det var jag inte ensam om.

Efter en sån här dag så blir det nog en väldigt lugn kväll med mycket slappande och jag gissar att jag kommer vakna upp med extrem träningsvärk imorgon.

Första skoldagen

Idag var det då dags för min första lektioner. Jag måste ju erkänna att det var lite kämpigt att komma upp ur sängen imorse nu när man är van att vara ledig, men efter en dusch så vaknade jag till lite. Min första lektion var sen Microeconomics. Verkar som en helt okej kurs och läraren verkar väldigt bra. Jag menar om en lärare förklarar begreppet "market" (eller marknad) med ett exempel om alkohol utköp till minderåriga så vet man att hon kan anpassa kursen till oss college studenter. Efter den lektionen så fick jag några minuter att slå ihjäl innan det var dags för Information Technology. Den kursen verkar ganska enkel men professorn var en lite otydlig och blyg kines men det ska nog gå bra. Efter den lektionen hade jag tid a gå tillbaka till mitt rum ett tag och sedan var det dags för dagens sista lektion, Financial Accounting. Den kursen verkar lätt och allt som hon gick igenom idag kunde jag redan från gymnasiet men det verkade jag ensam om för många andra satt som frågetecken när hon gick igenom det. Så man börjar märka att den svenska utbildningen på gymnasiet är ganska bra i alla fall.

Nu är det då helg men jag vet inte riktigt vad som kommer hända än så länge. Ikväll är det i alla fall en till fest för simteamet som jag tror att jag ska gå på.

Djungelvrål

Nu känner jag mig helt installerad på skolan igen och jag börjar bli redo för mina första lektioner som börjar på fredag. Igår kväll var det en fest med simteamet där många av de nya simmarna var med och imorgon har vi vårt första möte med teamet.

Idag hände i alla fall något som jag tyckte var väldigt roligt. Den svenska chokladen har ju gått hem här sen tidigare men den här gången så köpte jag med mig lite annat godis. Jag köpte bland annat djungelvrål och turkisk peppar. Så idag så lät jag Jami, Berms och Yong pröva djungelvrål. De vågade först inte smaka på dem förrens jag hade försäkrat de om att det faktiskt var godis. När de väl smakade på dem så fick jag se några minst sagt roliga reaktioner. Deras ansiktssuttryck var obetalbara och allt de sa var:
-WHAT THE HELL IS THIS?
Alla tyckte att det smakade jätte konstigt och jag kunde bara sitta och as garva åt deras ansiktsuttryck. Jag hade väl inte förväntat mig att det skulle vara jätte omtyckt men jag hade inte heller förväntat mig sådana starka reaktioner. Jag hade i alla fall väldigt roligt åt det och jag antar att jag får äta upp det godiset själv. Någon gång framöver så ska jag också låta dem smaka Turkisk peppar vilket kan bli minst lika intressant :).

Tillbaka!

Tidigt på måndagsmorgonen var det då avfärd mot Newark International Airport. Efter ytters få timmar av sömn så var man väldigt trött och jag hoppades att man kunde få lite sömn på planet. På planet hamnade jag bredvid en kille som hade varit i Stockholm i en vecka och nu skulle tillbaka till USA. Han insisterade på att berätta hur vackra tjejerna var i Sverige när all jag kunde tänka på var att sova.
Flygresan gick bra och vi gjorde inget stopp på Island den här gången men som vanligt är resan väldigt seg och tråkig.
När jag kom fram till Newark så skulle jag då åka tåg till Mahwah, något som kunde varit ett lätt match om man inte hade behövt släpa på två väldigt tunga resväskor. Jag fick liksom göra lite pauser när jag gick med väskorna och att bara gå till tågstationen gjorde en helt svettig. Tågresan gick i all fall bar och när jag kom fram till Mahwah så hämtade en kompis upp mig på tågstationen och skjutsade mig till skolan. När jag hade fått mitt rum på skolan så hämtade jag lite saker som jag hade lämnat kvar på skolan i ett förråd och efter det började jag packa upp lite smått. Efter någon timma så kom först Jami till skolan så jag och Berms hjälpte henne att flytta in lite saker. Sedan lite senare kom också Yong med hans mamma och "andra mamma". Hans andra mamma tyckte synd om mig som inte hade några föräldrar här så när jag skulle börja bädda min säng så tog mammorna över och jag fick bara stå och titta på medans de bäddade min säng.

Egentligen skulle det ha varit en fest med simteamet på kvällen men som tur var blev den flyttad till ikväll istället. Något som jag tackade för eftersom jag var helt död efter flygresan och tidsomställningen. Istället blev det en lite lugnare kväll där Jag, Yong , Jami och Berms hängde på vårt rum.


RSS 2.0