Beer Olympics

I lördags tog ett stort och viktigt idrotts evenemang plats här på Ramapo College. Det var nämligen så att simteamet anordnade vårt första Olympiska Ölspelen eller Beer Olympics som det så vackert kallas. Det här är tydligen inget nytt påhitt men det var första gången som jag hörde talas om det. I alla fall så gick det till så att vi delade upp oss på lag med fyra personer i varje lag. Det blev inte helt otippat jag, Jenny, Kyle och Bethany på ett lag. Sedan skulle varje lag välja ett land som de skulle representera. Ni kan ju gissa vilket land vi valde.

Vi sågs lite som ett utav de svagare lagen och vi hade inte så stora förhoppningar på oss själva, utan vi gick mest in för att ha kul. Vi skaffade alla blåa t-shirtar så att vi skulle matcha varandra, sedan köpte vi blå och gul ansiktsfärg som vi målade streck i ansiktet med. Och sedan tog jag förstås med mig min flagga. Så det var i alla fall inget problem med team spiriten i vårt lag. Totalt var det 6 länder/lag som var med och tävlade, och det var fyra stycken grenar som bestod av olika öl-dricke-lekar. Som sagt sågs vi som det svagare laget men redan i första grenen överraskade vi och kom på en fin andraplats. Sedan i andra grenen gick det lite sämre och vi hamnade på en fjärdeplats. Dock så gav vi upp efter den andra grenen, för det tog så himla lång tid mella grenarna så vi tröttnade liksom lite. Men det var i alla fall en rolig och annorlunda kväll.

Födelsedag?

För mig och några kompisar har det blivit lite av en tradition, att när någon fyller år så överraskar vi dem genom att dekorera deras rum med ballonger och diverese födelsedagsutsmyckningar. Men eftersom jag alltid fyller år under jullovet så har jag aldrig fått en sådan överraskning själv. Men i år blev det ändring på saken. Sent i söndags kväll när jag kom hem sliten och kånkandes på tunga väskor efter helgens stora tävling så fick jag mig en smärre chock. När jag öpppnade dörren till mitt rum så möttes jag av ballonger över hela golvet, girlanger i taket, "Grattis" skyltar lite här och var, och en massa "Grattis" konfetti utspritt i hela rummet. Dessutom stod det en liten födelsedags tårta på mitt skrivbord. Så man kan lugnt säga att jag fick mitt födelsedags firande till slut och det blev ju extra överraskande när det kom två månader efter sin födelsedag. Ganska oväntat kan man ju säga.

Det var lite svårt att ta bilder på alltihop i mitt lilla rum, men här kommer i alla fall några stycken.

Onsdag

De senaste dagarna har varit v'ldigt hektiska för mig. I och med att vi var borta hela helgen för den stora tävlingen så hade jag en del att ta igen när vi kom tillbaka. Andra och tredje tävlingsdagen gick för övrigt bra. Jag satte personliga rekord i allting som jag simmade den här helgen så man kan inte annat än att vara nöjd. Dessutom så var jag med och bidrog till tre sjätte platser med våra lagkapper, vilket inte är så pjåkigt.
Igår kväll hade vi en efterlängtad fest med teamet. Vi har ju haft en vit månad inför den här stora tävlingen, men nu ör det över och det firade vi igår kväll. Så man är ju lite sliten idag, men jag har det ganska lugnt med skolarbete nu så jag har haft tid att bara dega hela förmiddagen.

Dag nr 1

Det blev en helt okej början på denna tävling och jag borde egentligen vara mer nöjd med tanke på resultaten. Varje tävlingsdag är uppdelad i två pass. Ett försökspass som simmas på morgonen och sedan ett finalpass på kvällen. Idag simmade jag en 200 frisims lagkapp och 500 frisim individuellt. Det var jag, Geoff, Steve och Mike som simmade lagkappen och vi lyckades ta oss till finalen. Väl i finalen på kvällen så simmade vi in på en fin sjätte plats. På min individuella start så simmade jag på 5.03. Det är det snabbaste jag någonsin har simmat förrut. Men det var aningen surt eftersom jag var mindre än en sekund och bara en ynka placering från att ta mig till en C-final. Jag hade gärna simmat en gång till på finalpasset för jag min dröm var att gå under 5 minuter, men marginalerna var inte på min sida helt enkelt. Det är bara att ta nya tag inför morgondagen.

Snart dags!

Så idag har vi haft vår absolut sista träning för säsongen, hur skönt som helst. Och imorgon är det dags att bege sig av till Rutgers University där sista tävlingen går av stapeln på fredag. Jag har faktiskt haft det ganska stressigt nu på kvällen. Det är nämligen en massa skolarbete som måste göras klart eftersom jag kommer vara borta hela helgen. Dessutom behövde jag packa eftersom vi åker imorgon. Det känns lite overkligt att tävlingen är här. Det är liksom den här träningen som vi har tränat för hela säsongen och det har hela tiden varit min stora målsättning, så det börjar bli lite nervöst nu men det är ju så det ska vara. Nu är jag i alla fall klar med skolarbeten och packning så nu kan kag lugnt luta mig tillbaka och få lite välbehövlig sömn.

Imorgon så måste jag gå på en lektion, eller rättare sagt en halv lektion eftersom jag måste gå tidigare. Och sedan klockan 11 så avgår bussen från skolan. Det tar väl cirka en timma att åka dit, och så fort vi kommer dit ska vi till poolen och simma. Sedan bär det av till hotellet där vi käkar middag och påbörjar hårborttagningen :). Sedan på fredagsmorgonen är det dags för första tävlingsdagen.
Wish me luck!

Sista gången

Imorgon äre en stor dag. Det är nämligen så att jag precis har ställt väckarklockan på 05.30 för absolut sista gången för den här terminen. Vi har alltså vår sista tidiga träning på säsongen. Och sedan har jag bara en ynka simträning kvar på onsdag eftermiddag och den är det tävling och sen är det över. Det ska faktiskt bli väldigt skönt, så att man får lite mer fritid. Det känns som man inte har gjort annat än att träna och plugga den senaste tiden.

Söndag

Som vanligt på söndagar så har jag gjort en massa skolarbete på dagen. Sedan hade vi träning på kvällen. Efter träningen så var det dags för galna hårfrisyrer. Varje år, helgen före vår stora avslutande tävlingar så har det blivit en tradition att klippa galna frisyrer på de flesta i teamet. Jag behåller dock mitt hår den här gången. Jag rakade ju av mig allt hår mitt första år, men det fick räcka. Men det är i alla fall väldigt underhållande att se alla galan frisyrer som de gjorde.

Torsdag

Nu är det exakt en vecka kvar tills vi åker iväg på vår sista stora tävling för säsongen. Det är både lite nervöst och förväntansfullt. Dessutom ska det bli ganska skönt att vara klar med simning så man får lite mer ledig tid och slipper dessa tidiga morgonträningar. Imorgon är det tidigt som gäller igen, fock blir det yoga istället för träning eftersom vi tar det lite lugnare nu inför sista tävlingen.

Tävling

Idag hade vi vår sista vanliga tävling för säsongen. Vi simmade mot William Paterson University, en skola som ligger cirka 30 minuter från våran. Jag visste att det fanns en chans att jag kunde göra hyvsatt bra resultat idag men det blev faktiskt bättre än vad jag trodde. Jag simmade två stycken lagkapper och två individuella lopp, och jag vann samtliga grenar. Dessutom slog jag till med riktigt bra tider. Det var ett skönt besked inför vår stora avslutande tävling som är om två veckor.

Här är en länk med ett litet sammandrag av tävlingsresultaten:
http://www.ramapoathletics.com/news/2011/2/7/MSWIM_0207113020.aspx
.

Super Bowl

Ja idag var det då dags för denna amerikanska sport högtid. Vi hade till exempel ingen träning idag bara på grund utav detta fenomen. I alla fall så hade jag, Bethany, Kyle, Lindsey och Elliot ett litet Super Bowl party, där vi hade laddat upp med mad, snacks och efterätt. Lindsey, Elliot och Kyle var väl de som var intresserade och faktiskt kollade på matchen medans jag och Bethany var lite anti och valde att får lite skolarbete gjort istället. Jag kikade ju lite då och då men jag kan inte säga att jag förstår någonting eller var speciellt road. Paus underållningen och reklamerna var egentligen det som intresserade mig mest.

Heliga Sporten

Nu är jag klar med lektioner för denna vecka och det känns hur skönt som helst. Det kan kanske låta lite konstigt i och med att jag har varit ledig både igår och i tisdags, men det har varit en ganska stressig vecka. Igår kväll satt jag i flera timmar i streck och tampades med en väldigt svår läxa som skulle vara klar idag. Så det känns skönt att man kan pusta ut lite nu.

Så idag under vår spanska lektion så pratade vi lite om vad vi hade för planer för helgen (på spanska såklart). På söndag är det ju "Super Bowl", viktigaste amerkanska fotbollsmatchen på året, så i princip alla i klassen sa att det skulle titta på det i helgen. Sen frågade läraren om det var någon som inte skulle titta på Super Bowl. Vi är en klass på cirka 30 personer men det vara bara jag och en tjej som räckte upp handen, så då kan ni förstå hur stort det är. I alla fall så frågade sedan läraren vad jag skulle göra istället, och jag sa att jag inte riktigt visste men att jag inte tycker om amerikansk fotboll. Men så fort jag hade sagt det så kände jag hur allas dödsblickar vändes mot mig. Amerikanska fotbollen är helig, man är knäpp om man inte tycker om det i alla fall om Amerikanerna får bestämma.

Den som väntar på något gott...

Jag har ju lovat att lägga upp bilder på mina gardiner som min kära mor har varit så duktig och gjort åt mig.


Tisdag

Idag skulle vi egentligen ha haft vår sista tävling för säsongen. Men återigen ställde snön till det, så tävlingen blev flyttad till på måndag. Dessutom blev min enda lektion för dagen inställd. Så vi har istället tillbringat dagen med att dega och titta på film. På onsdagar har jag inga lektioner så jag får nmu två dagar ledigt såhär mitt i veckan. Det känns verkligen inte fel.

RSS 2.0