Blandade bilder

Mitt rum

Regnigt värre

Idag är det riktigt s k i t väder här. När jag vaknade (typ kl 6) imorse hörde jag hur det spöregnade ute och jag kände mig så där lagom sugen på att gå till träningen men till slut lyckades jag pallra mig upp och ta mig till poolen. Det har typ spöregnat konstant hela dagen och ett tag haglade det till och med.
Idag var jag som sagt uppe med tuppen (till och med tidigare än tuppen) för att träna. Efter träningen gick jag för att äta en härlig frukost, frukosten har blivit lite av mitt favoritmål för man är så himla hungrig efter träningen. Appropå frukost så har jag hittat på en ny smak sensation. En morgon exprimenterade jag lite och kom på en ny liten favorit. Det är rostad bagel med cream cheese och jelly, jättegott. Men när jag stolt skulle berätta för några kompisar om mitt nya recept så sa dom att det inte alls var nånting nytt och att dom hade hört det förrut. Jag blev lite besviken men  hävdar fortfarande att det är mitt påhitt. För att komma tillbaka till dagen så åkte jag efter frukosten iväg för att ta en spruta som jag var tvungen att göra. Jag åkte med Åsa (den andra svensken på skolan) eftersom hon också behövde ta den. När vi var klara så gick vi ut till bilen och skulle åka tillbaka till skolan men då startade inte hennes bil. Efter ett antal försök att få igång bilen så ringde Åsa sin faster och som tur var kunde hon komma och hämta oss. Väl tillbaka på skolan så skypade jag lite med mor och far och sedan hade jag två lektioner. I morgon har jag et stort mid term (mitt terminsprov) så jag håller just nu på att plugga till det.

I lördags hade jag förresten min första tävling eller mitt första möte som det kallas. Vi mötte en skola som ligger i Pennsylvania så vi fick först åka buss i cirka två timmar innan vi var framme i Kutztown. Det var en riktigt bra skola så vi förlorade ganska stort faktiskt men det var ändå kul att uppleva mitt första möte för det var väldigt annorlunda mot vad jag är van vid. Nu på lördag har vi ett nytt möte och denna gång på hemmaplan men vi möter åter igen en väldigt bra skola så vi får se hur det går.

Det har ju kommit en del önskemål på att jag ska lägga upp bilder och jag lovar att jag ska göra det snart. Problemet är att jag inte har använt min kamera speciellt flitigt hitills men jag ska försöka ändra på det.


Hur man skrämmer en björn

Det är inte ofarligt att vara på College, det här mailet fick jag härom dagen:

To All Faculty, Staff and Students:

Please be advised that a bear was observed in the vicinity of Overlook/College Park Apartments.  There were no reports that the bear acted in a menacing manner.
Nevertheless, if you do see a bear, use extreme caution, and do not move toward it. Follow the instructions below and contact Public Safety immediately.  

1. Make lots of noise so that the bear is aware of your presence.  An automobile horn or clapping of hands is extremely effective.
2. Make sure the bear has an escape route.
3. Stay at least 100 feet away from the bear.
4. Slowly back away if you are too close to the bear.

If you have any questions, please contact the Department of Public Safety.  Thank you.


19 Augusti

Nu sitter jag här på mitt rum och är riktigt trött och lite sliten eftersom jag precis kom tillbaka från time trials (jag ska förklara vad det är snart)

Den här veckan har det inte hänt nåt speciellt direkt utan det har varit det vanliga det vill säga skola pch träning. I fredags försov jag mig och missade min träning. Jag måste typ ha stängt av mitt alarm i sömnen för jag vaknade aldrig av det. Men det var riktigt skönt att få sova ut i alla fall.

Den här helgen var det väldigt många som åkte hem så det var väldigt tomt och det fanns inte speciellt mycket att göra. På fredagkvällen spelade jag och en kompis (Sam) tv spel och sedan hängde vi med två andra kompisar (Kaity och Eva). Senare på kvällen så blev vi hungriga så då drog vi till McDonalds och köpte lite burgers. Innan vi åkte dit så frågade Eva mig om jag hade ätit på McDonalds nån gång vilket kändes som en rolig fråga.

På lördagen hände det inte så mycket, vi (samma gäng som på fredagen) kollade på film och "chillade".

Idag söndag så åkte jag och Sam på en liten road trip på dagen. Vi åkte runt lite i närheten av skolan och vi såg några riktigt rika och coola neigborhood som låg uppe i bergen. Sen efter det drog vi tillbaka och chillade på rummet ett tag och efter det hade jag då time trials. Time trials är en liten tävling inom sim teamet som man har för att coachen skall kunna ta ut laget till vår första tävling som är nästa helg. Jag simmade 50, 100, 200 och 500 yards frisim och jag vann alla fyra heat. Så med andra ord gick det väldigt bra och jag ser riktigt fram emot vår tävling nästa helg som är i Pennsylvania.

Idag är det för övrigt exakt två månader tills jag åker hem till kära Sverige igen. Nåt jag verkligen längtar efter är svensk mat för jag är väldigt trött på maten här.

Nu ska jag gå och få lite sömn för imorrn väntar måndag och tidig träning igen.

Bye bye

Nickname

Idag passade jag på att sova riktigt länge eftersom jag måste börja gå upp early imorgon igen. Efter mycket sömn och lite chillande på rummet gick jag och åt med några kompisar. Efter att vi hade ätit så gick vi på hiking i Ramapo mountains. Det är för tusan värsta träningspasset att ta sig upp dit men när man väl kommer upp så är det en riktigt schyst utsikt. Detta var andra gången som jag är där uppe och självklart glömde jag kameran den här gången också, så jag får helt enkelt pallra mig upp en tredje gång så att jag kan få lite schysta bilder.

På kvällen hade jag träning och jag har nu fått mitt smeknamn av coachen. Tidigare har coachen varnat oss om att alla kommer få ett smeknamn av honom, och jag kunde ganska snabbt gissa ungefär vad mitt smeknamn skulle bli. Och visst hade jag rätt, idag blev det officielt, jag går nu under namnet "Swede" i sim teamet. Men jag är ganska van vid det här laget för jag har blivit kallad Sweden, Swede och Swede boy av andra personer här på skolan.

Efter lite intensivt pluggande nu på kvällen så ska jag snart gå och lägga mig, och jag tror att jag slår på en film på datorn innan jag somnar.

Good night

Svenska lektioner

Just nu sitter jag och slappar på rummet och för ett tag sedan var jag och en kompis och käkade. Nu är det väldigt tomt på mitt rum, igår åkte en av mina rumskompisar hem och idag på förmiddagen åkte den andra så det här blir första natten som jag är själv i rummet. Som tur är finns det några kompisar kvar på skolan så jag är inte helt själv i alla fall.

En liten rolig sak som hände igår var att på morgonen (kl. 6.15) när jag kom ner till simhallen så säger tränarna
att det inte blir nån träning för att det inte fanns något klor i vattnet. Jag som var otroligt trött blev väldigt glad när jag istället för att träna fick gå tillbaka till rummet och sova lite till.
Efter några timmars extra sömn var jag tvungen att gå upp och skriva på en uppsats som skulle vara klar på eftermiddagen då jag hade dagens enda lektion. Sen på kvällen så träffade jag Åsa (den andra svensken på skolan) och efter det hängde jag med några kompisar som bor på samma våning som mig.

Jag sitter här och försöker komma ihåg fler roliga saker som har hänt, för jag har ju fått höra att det finns dom som vill höra mer. Det är bara det att man glömmer bort allting när man sätter sig ned och ska skriva men jag lovar att jag ska tänka lite och skriva så fort det händer nåt skojigt.

För övrigt så jobbar jag på att sprida det svenska språket :). Jag har börjat lära några kompisar lite svenska ord och fraser. Det här är det som dom har lärt sig hittills.

- Hej
- Hej då
- Hur e läget
- Skål
- Schyst rumpa (det var några killar som ville lära sig lite raggningsrepliker)

Jag har också väldigt roligt när jag försöker lära dom, för det låter väldigt roligt ibland när dom ska uttala vissa saker. Sen sa en av mina lärare att jag borde hålla en lite lektion i svenska nån gång, så om jag fortsätter i den här takten blir väl svenska nästa världsspråk.

Det var allt för denna gång

Cya


Lite försenade bilder från första dagarna i NYC


Gårdagens lilla roliga!

Här kommer lite uppdateringar från det stora landet i väst.

Igår började simträningen vilket innebar träning kl. 6.15. Jag har verkligen känt mig som en zombie de här två dagarna men nu har jag bara en träning till imorgon bitti och sedan får jag sova ut på lördag. Jag har äntligen lämnat in min femsidiga uppsats och jag har inte speciellt mycket läxor tills nästa vecka vilket känns riktigt skönt.

Men nu kommer då gårdagens lilla roliga. Efter träningen igår så gick jag och åt frukost och jag joinade några tjejer från simteamet som också skulle äta. När jag berättade att jag från Sverige så tyckte dom det var jätte coolt. En tjej hade inte så bra koll och hon frågade vart Sverige låg så jag sa att det låg i norra Europa. Nån minut frågar samma tjej:
Körde du hit eller flög du? Hahahaha
Alla stirrade på henne, hon hade visst missat en liten detalj, ett litet hav kallat atlanten som ligger mellan USA och Europa. Man börjar ju undra vad amerikanarna lär sig i skolan egentligen.

Förresten hände en annan liten rolig sak igår. Jag gick in och köpte en vatten i en av skolans affär och i kassan jobbar det elever från skolan. När jag kommer till kassan sitter det en tjej där som frågade:
- Are you a senior (senior är de elever som går fjärde och sista året, alltså personer som är runt 20-22)
- No I'm a freshman
- You're a freshman??
-Yes
- Wow you're tall as hell
Jag tyckte det var en rolig kommentar och så blev jag lite stolt när hon trodde att jag var så gammal, fast jag förstår inte riktigt varför hon trodde det.

Over and out


RSS 2.0