Typiskt

Ja nu har det hant som inte far handa. Min dator har gett up. Den har gatt sonder och vill inte starta upp igen. Man onskade ju att den kunde ha vantat tills terminen ar over, men det ar ju tur att jag bara har ett par veckor kvar. Mne man inser nu hur mycket man faktikst anvander datorn. Jag kanner mig bortkopplad fran varlden utan min lilla dator :)

Onsdag

Jag anar att en sjukdom är på väg. Det är väldigt många som har varit sjuka den senaste tiden och idag börjar det kännas som att det är min tur nu. Men som collegestuderande kan man inte luta sig tillbaka och a det lugnt. Jag har varit tvungen att jobba på skolarbeten. Imorgon bitti ska jag nämligen hålla en 5 minuters lång presentation helt på Spanska så jag måste öva en massa. Men nu ska jag ta en paus och vila. Det blir till att slänga sig på sängen och titta på lite Solsidan :)
Idag har vi för övrigt haft en efterlängtad familjemiddag. I början av året var vi ihärdiga med dessa famijemiddagar men nu på sistonde har vi varit dåliga med det. Men idag var det dags igen och det var Jenny och Jared som stod för matlagningen. Det var smaskigt och mycket efterlängtat.

President

Som jag nämnde tidigare så har jag ansökt om en plats i styrelsen för den Internationella Business klubben. Anledningen till varför jag ansökte var för att jag såg det som en väldigt bra erfarenhet och tyckte det skulle vara kul att bli lite mer involverad i klubben.

 

Så idag har jag varit på ett litet möte med den gamla styrelsen och några av de personerna som var intresserade av en plats i styrelsen nästa år. Och under mötet fick jag ett väldigt roligt besked. Det är nämligen så att jag är den nya ordföranden för klubben eller president som det så stiligt heter på engelska. Det kom lite oväntat eftersom jag först bara hade sökt till att bli vice ordförande. Men nu var det inte så många som var intresserade och det slutade med att jag fick ordförande posten. Det känns i alla fal väldigt kul och spännande. Styrelsen för nästa år kommer nu bestå av mig som ordförande, en sekreterare och en kassör. Vi kommer tillsammans vara ansvariga för att planera och ordna klubb event såsom möten och föreläsningar. Så om någon har förslag på en person som är involverad i "international business" och som kan komma och gäst föreläsa på vår skola så tar jag gärna emot dem ;)

 

 


License

Japp då var det äntligen avklarat. I fredags fick jag mit amerikanska körkort. Det var egentligen tänkt att jag skulle har gjort det för några veckor sedan men det visade sig att jag inte var ensam. För några veckor sedan så åkte nämligen jag och Bethany till DMVn (Department of Motor Veichles) för att försöka fixa mitt körkort. Men när vi kom dit så var det en sjuukt lång kö som slingrade sig runt hela byggnaden och som skulle ta flera timmar. Vi gav snabbt upp och körkorts planerna lades på is för ett tag. Men nu i helgen så åkte jag med Bethnay hem för det är tydligen inte lika långa köer där hon bor. Så tidigt på fredagsmorgonen hängde vi på låset och var bland de första som var där. Som tur var hade jag alla dokument som behövdes och det enda som jag behövde göra var att ta ett teoriprov. Det gick snabbt och utan några större problem, och nu har jag äntligen mitt körkort.

Onsdag

Ja det var inte länge man fick njuta av det vackra vädret. På tisdag var det tillbaks till 10 grader och spöregn. Jätte trist. Dock så var det en rätt så bra dag igår. Dels så registrerade vi oss för boende nästa termin, och jag kommer att bo i "The Village". The Village är det bästa boendet på skolan. Man är fyra stycken som delar på en lägenhet, varje person har ett eget rum och sedan delar man kök och badrum med de andra tre. Det ska bli ritkigt nice att bo där. Jag längtar redan.
Sedan fick jag resultatet från etav proven som jag hade i måndags. Provet var för "Corporate Finance" och jag daskade till med en fullpoängare. 100 utav 100 möjliga. Ritkigt skönt att det gick så bra trots att jag hade så mycket annat att tänka på samtidigt.

Svettigt

Jag kan meddela att det har varit nästan 30 grader varmt här idag. Hur härligt som helst även fast jag har tvingats tillbringa mesta dels av dagen inomhus på lektioner. Det är riktig sommarkänsla och jag har gått runt i shorts för första gången i år. Den ända nackdelen med denna värmen är att det är så himla varmt inne i klassrummen. Under min sista lektion hade jag ett prov och klassrummet som vi var i, var som en bastu. Jag fick torka svetten från pannan och händerna också för den delen. Jag tror i alla fall att det gick väldigt bra på båda mina prov idag, så nu håller jag tummarna att det gick vägen.

Stressigt värre

Ja just nu har jag verkligen hur mycket som helst att göra. Både igår och idag har jag tillbringat största delen till att plugga och göra klart skolarbeten. Imorgon har jag nämligen två stycken prov och en uppsats som ska lämnas in. Sen på tisdag har jag en presentation och två sammandrag som ska lämnas in. Så just nu sitter jag bara och längtar till tisdag klockan 5 för då är det över. Men då har jag ju andra arbeten och prov att börja plugga inför. Är det inte för underbart. Imorgon ska det dessutom bli riktigt bra väder men stackars lilla mig kan inte vara ute och njuta. Nej, jag har mina tre lektioner, och två prov att tänka på.
Bara en månad kvar till sommarlov!! Det är det jag försöker intala mig själv just nu.

Beta Gamma Sigma

Som jag skrev tidigare så blev jag inbjuden till ett "honor society" som heter Beta Gamma Sigma. Och igår kväll hölls det en middag och introduktions ceremoni för alla medlemmar. Tilställningen kallas "induction ceremony" och går ut på att man accepterar medlemskapet i detta honor society. Eftersom föräldrarna befinner sig på andra sidan atlanten så fick min kompis Berms följa med mig istället.
Hela tillställningen började med ett litet invigningstal och därefter serverades middagen. Efter middagen var det dags för invigningen av medlemskapen. Alla vi elever som hade fått inbjudan fick lämna salen där middagen tog plats. Vi ställdes upp på ett led och därefter gick vi in på ett led och ställdes up framför den lilla scenen som fanns i salen, och framför alla föräldrar, lärare och personal från skolan som var där. Sedan ropade de upp varje persons namn och man fick ta ett steg fram och visa upp sig någon sekund och sen ta ett steg tillbaka. Efter detta så var pratade de lite om vad det innebär att vara en medlem i Beta Gamma Sigma och sedan frågade de om vi accepterade medlemskapet och då skulle svarade vi alla "I do". Efter det fick vi utge någon slags ed eller vad man nu ska kalla det. Det var några meningar som vi skulle repetera. Jag måste säga att det var lite konstigt. Det kändes nästan som att man höll på att bli medlem i någon konstig sekt. Men efter allt detta så blev vi i alla fall officiela medlemmar och vi fick ett litet diplom och en liten brosch som bevis på detta.
Middagen fortsatte sedan med några tal bland annat från rektorn på skolan. Det hela avslutades med smaskig efterätt. Även om det var lite konstigt så var det ändå en liten rolig upplevelse och man inser ju att det trots allt är en liten bedrift.
Idag så gick jag förbi en lärare som jag hade för ett år sedan och som var där under middagen igår och hon gratulerade så mycket till medlemskapet. Sedan idag under en utav mina lektioner så berättade läraren om gårdagens tillställning och uppmärksammade mig och de tre andra från klassen som också var där igår. Så man kan ju verkligen säga att det här är något som är uppmärksammat vilket är väldigt kul.
Det blev inte så jätte många bra bilder men här är i alla fall några

Premiär

Det är ju faktiskt så att jag har blivit hela 21år och i detta land betyder det ju att man äntligen får gå ut på krogen. Dock har jag inte haft jätte bråttom att gå ut eftersom jag liksom har kunnat göra det i tre år hemma Sverige. Men igår blev det i alla fall premiär.
Igår fyllde nämligen min kompis Elliot 21 år och ingen har kunnat undgå det den senaste tiden. Den senaste månaden har han tjatat om det och vi har fått höra det varenda dag den senaste veckan. Så man kan lugnt säga att han var väldigt exalterad. Han väntade heller inte speciellt länge igår innan han började fira. Klockan tre på dagen åkte han och Terry till en bar. Eftersom jag och Jenny var klara med våra lektioner så åkte vi och joinade dem runt klockan 6. Det var knappt så att jag hann sätta mig innan en shot stod uppdukad framför mig. Därefter provade jag en massa grejer, Jello shots, Jäger bomb, Irish car bomb, you name it. Efter en stund i vid baren så drog vi oss tillbaka till skolan där vi förfestade lite till. Sen senare på kvällen åkte vi iväg till ett ställe som heter New Rock och ligger 10 minuter från skolan. Det var jag, Jenny, Elliot, Bethany, Lindsey, Mike, Dave, Rachel och Terry som åkte dit. Jag antar att vi var ganska tidiga för när vi kom dit var vi i princip ensamma på stället. Men inom bara en timme så var stället full proppat med folk. Vi hade i alla fall väldigt kul och dansade tills svetten rann. Det blev en väldigt lyckad kväll men jag har varit rätt så sliten idag. Det blir dessutom mer festande ikväll här på skolan hur man nu ska orka med det.

RSS 2.0