Tävling

I lördags hade vi vår första tävling för säsongen och det började med det tuffaste motsåndet. Vi simmade mot TCNJ som är en utav de bästa skolorna i hela New Jersey och kanske till och med i hela landet. Så därför var det ingen direkt överraskning att vi förlorade. Men alla i vårt team gjorde ändå bra ifrån sig och det lovar gott inför kommande tävlingar där motståndet är lite mer inom räckhåll. För min del gick det också bra, det blev några helt okej tider med tanke på att det är så tidigt på säsongen.

Tävlingen var på borta plan vilket innebar en bussresa på cirka 2 timmar. Och tro det eller ej men i Lördags hade vi värsta snöstormen här vilket innebar att hemresan tog nästan en timme extra. Jag kan ju inte påstå att jag var speciellt glad över all snö som kom. Visserligen så har en hel del hunnit smälta bort redan men det är fortfarande snö kvar ute. 

Senare på lördag kvällen så hade vi vår Halloween fest. Det slutade med att jag klädde ut mig till Peter Pan och Bethany var Tingeling. Det blev faktikst riktigt bra och vi hade en väldigt rolig kväll.

Onsdag

Nu är äntligen min jobbiga onsdag över och jag är alldeles slut. Nu ska jag snart gå och lägga mig och jag ska unna mig en lång sovmorgon imorgon. Idag innan vår träning så fick vi våra nya kläder. Det är alltid lika roligt att få gratis saker :) det är rena rama Julafton.
Såhär ser dem i alla fall ut. Vad Tycks?

Tisdag

Det har verkligen inte blivit mycket skrivande på sistonde men det ska det minsann bli ändring på. I alla fall för stunden. Som jag har sagt förrut så har jag en väldigt tuff termin just nu och det är många bollar i luften samtidigt. Jag har minst sagt haft det väldigt stressigt den senaste veckan. Men det har också hänt lite spännande grejer så nu har jag i alla fall lite att skriva om. 

Pluggandet har ju förstås tagit upp en stor del av min tid på sistonde. Jag tycker inte att jag gör annat än att skriva uppsatser. Den här helgen skrev jag klart tre olika uppsatser. Så fort man var klar med den ena så var det bara att lägga den åt sidan och börja på nästa. Sen har jag ju även en 30 sidors uppsats hängandes över mig. Den ska vara klar i mitten av November, så varje ledig tid som jag får över måste jag spendera med att skriva på den.

Men bortsett från det tråkiga uppsats skrivandet så har jag ju en god nyhet. Det är nämligen så att jag har fått ett jobb här på skolan. Det är som en assistent för en inköpsavdelning på skolan. Det är ju inget jätte stort jobb men jag kommer i alla fall jobba 10 timmar i veckan. Och så kommer jag ju tjäna lite stålar och det är ju aldrig fel. Men som en internationell student så är det självklart inte helt lätt att bara sätta igång och jobba. Nej nej, jag befinner ju mig i krångligheternas land där massa pappersarbete och utdragna processer är lösningen på alla problem (Nej jag är inte bitter). Jag måste nämligen ansöka efter ett så kallat "Social Security Card" för att kunna jobba, och enligt skolans regler så får man inte börja jobba innan man har fått det. Så därför var det bara att sätta igång. Först så behövde jag hämta ut några blanketter som sedan skulle skrivas under av både min arbestgivare och av handledaren för internationella studenter. Därefter så var det dags att bege sig till Social Security kontoret och lämna in sin ansökan. 

Så igår (Måndag) efter min morgonträning så gjorde jag mig redo för att åka dit. Jag hade fått låna min kompis Berms' bil och hade kollat upp vart stället låg. Så jag åkte dit och allt gick som smort. Det var en 20 minuters biltur från skolan och jag hade inga problem med att hitta. Så det kändes som allt var under kontroll tills jag kom fram till dörren för själva kontoret. Där satt det en skylt där det stod "Closed Forever". Så jag fick snopet sätta mig i bilen och köra tillbaka till skolan igen. 

Så idag gjorde jag ett nytt försök. Jag hade än en gång fått låna Berms' bil och kollat upp ett annat kontor som låg cirka 30 minuter bort. Den här gången gick det bättre. Jag kom dit och trots allt folk inne på kontoret så gick det ganska fort att få hjälp. Jag lämnade in ansökan och om 2 veckor kommer mitt "Social Security Card" att dimpa ner i brevlådan. På vägen hem passade jag på att stanna och köpa ett spelande tackkort till Berms och så tankade jag upp bilen såklart. 

Efter att jag kom tillbaka till skolan så gjorde jag klart ett skolarbete inför min lektion som jag hade klockan 2. Under den lektionen sen fick jag tillbaka provet som jag hade förra veckan. Provet som jag pluggade oändliga timmar inför och var riktigt stressad och nervös över. Gladeligen gav min envishet och mitt eviga pluggande resultat. Jag lyckades skrapa ihop till 96 utav 100 möjliga vilket också var ett utav det högsta betygen i klassen. Och med tanke på att det provet står för 25% av mitt slutbetyg så var det en väldigt stor lättnad. 

Efter lektionen mötte jag upp Bethany som var här över dagen och vi käkade middag. Därefter begav jag mig till gymmet och styrketränade med några från teamet. Och nu är jag äntligen tillbaka på rummet och kan ta det lite lugnt. Det har varit en väldigt lång dag men ack så bra.

15.10.2011

Just nu har jag det väldigt stressigt och det har verkligen inte blivitt någon avkopplande helg för min del. Jag har nämligen ett stort prov på tisdag som är väldigt krävande att plugga till. Inför provet måste jag lära mig 170 stycken olika termer/begrepp och exempel på hur dom används i boken som vi läser. Så i princip hela dagen idag (bortsett från små raster här och där) har jag spenderat med att skriva ner definitioner och exempel för alla dessa termer. Jag har precis blivit klar med det och kan unna mig en sovmorgon imorgon. Men sedan är det dags att plugga in allt ihop. Jag bara längtar till att tisdag ska var över.

12.10.2011

Nu har ännu en helvetes onsdag passerat och nu kan man pusta ut för en sekund. I vanliga fall så brukar jag kunna ta en kort tupplur under onsdagarna innan vår eftermiddags träning. Men i och med att jag hade ett prov idag på kvällslektion så hann jag aldrig göra det. Så idag är jag extra trött. Men jag har i alla fall goda nyheter vad det gäller provet. Det var inget stort prov men jag lyckades i alla fall drämma till med en full poängare. Så jag ska unna mig lite ledighet från pluggande och skolarbeten resten av kvällen. Istället ska jag slänga mig på sängen och titta på "Psych", en tv-serie som har säsongspremiär här idag.

09.10.11

Idag har jag verkligen grävt ner huvudet i skolboken. Jag har nämligen första provet för terminen imorgon. Provet är i Operations Management och det är inga lätta grejer. Provet är på 9 kapitel vilket är väldigt mycket information som man ska nöta in. Så därför har jag pluggat i princip hela dagen och kvällen. Det blev ett par timmars rast när vi hade träning på eftermiddagen men efter den så var det raka vägen tillbaka till pluggandet. Nu ska jag i alla fall gå och lägga mig eftersom väckarklockan ringer 05.30 imorgon bitti.

08.10.11

Igår kväll hade vi en ABC fest med simteamet. Det där med ABC (Anything But Clothes) fest har ju blivit lite av en tradition och det innebär ju alltså att man ska komma iklädd vad som helst förutom kläder. Förra året tog jag en väska/sport bag och klippte hål för benen i botten och drog på mig den. Det här året hade jag inte lika mycket tid på mig att planera eller inhandla något form av material så jag fick försöka vara kreativ och använda vad jag hade på rummet. Det slutade med att jag gjorde ett par byxor av en tidning. Det blev faktiskt ganska bra även om det tog sin lilla tid att färdigställa och det krävdes ju en och annan svordom också. Dock så är ju inte papper det mest hållbara materialet, så väl på festen tog det inte speciellt lång tid innan min utklädnad började falla isär. Till slut hade jag i princip bara kalsongerna kvar men det gick ju bra ändå.



04.10.11

Det börjar så smått närma sig Halloween och det börjar bli dags att planera. Så då kommer vi till den årliga frågan. Vad ska jag klä ut mig till? Jag fick egentligen två eminenta idéer som hade varit perfekt om man nu firade Halloween i Sverige. Men det passar sig liksom inte i Staterna för ingen skulle fatta.

Min första idé var att dra på mig ett par brillor, lite fula kläder och sedan gå runt och vara allmänt jobbig och snål hela kvällen. Kanske säga "Tjenare Mannen" lite då och då. Jag pratar förstås om Ove Sundberg från Solsidan. Hade varit klockrent om nu Amerikanarna visste vem det var.

Min andra idé var att dra på mig ett nackskydd och ett par oranga glasögon. Sedan kunde jag gå runt hela kvällen med en flaska i handen och fråga om nån skulle "ha sig en stänkare". Jag menar såklart grannen i Beck. Det hade ju också varit klockrent men nu funkar inte det heller. Jag var verkligen stolt över mig själv när jag kom på dem här idéerna. Jag tycker de är superbra, det är bara väldigt surt att jag inte kan använda dem.
Så nu frågar jag istället er om ni har några roliga idéer? I så fall får ni gärna kommentera. Alla bidrag mottages.

03.10.11

Idag hade jag tidig morgonträning som vanligt men det var med extremt trötthet som jag tog mig upp tillslut. Jag var nämligen ytterst nära på att gå upp och skälla ut personerna som bor ovanför mig. För när jag skulle gå och lägga mig igår kväll så hörde jag dunsar uppifrån hela tiden och det höll på tills sent på natten. Så ni kan ju gissa om jag var irriterad. Men händer det igen då jäklar.

Nu har jag i alla fall fått sova några timmar till så jag är på bättre humör :). Nu ska jag snart sticka iväg på min enda lektion som jag har idag och sedan efter det är det dags för träning. Och idag ska vi tydligen ha en helvetes-träning. Vår Coach sa nämligen igår att "Practice will be a bitch". Så jag är väl lite lätt nervös över det kan man säga.

01.10.11

Det har inte blivit så mycket skrivande på sistonde eftersom jag har haft ganska fullt upp. Under tordags kvällen så kom Bethany upp till skolan och stannade sen över natten eftersom hon har en lektion på fredagar. Sedan igår kväll så blev det lite festande med simteamet och då var Jenny här och hälsade på också.

Idag tog jag en lång sovmorgon till att börja med. Sedan gick jag och simmade nån timma. Det är nämligen så att jag missar en träning i veckan på grund av en lektion som jag har. Så därför vill min coach att jag ska gå och simma lite under lördagarna. Så det blev inte så långt eller jobbigt utan mest för att simma av sig lite.

Nu när det är avklarat så är det dags att gräva ner sig i skolböckerna. Jag har väldigt mycket med skolan den här terminen. Dels har jag en hel del läsning att göra inför varje vecka, och sedan har jag även massa uppsatser och skolarbeten som ska göras. Så här kan ni se vad jag ska pyssla med resten av dagen och kvällen.


RSS 2.0