Ännu en härlig onsdag...not

Onsdagarna är helt ok förrutom att jag har en 3 timmars lektion på kvällen som är riktigt seg. Förrutom den sega 3 timmars lektionen så har jag typ pluggat resten av dagen.
Ni som tror att detta som jag nu gör bara är frid och fröjd så har ni fel, här är lite smakprov på vad jag har att göra
de närmsta dagarna.
 -Jag har ett historia prov på tre kapitel nu på fredag
-Jag måste läsa 50 sidor i en bok (dock en bra och lättläst bok) till på tisdag.
- Jag måste skriva en uppsats om boken som jag läste i somras till på tisdag.
-Jag måste skriva en uppsats på 5 sidor till onsdag nästa vecka.
-Jag måste läsa en massa sidor i en svårläst bok.

Så det är ganska mycket plugg just nu.

Men nu glömmer vi det jobbiga och pratar om det roliga istället.

Idag fick jag ännu en rolig fråga, det var en tjej som frågade om vi pratar Franska i Sverige. Tidigare har jag också fått frågan om vi pratar Tyska i Sverige.
Jag undrar var alla får för sig allt det här, men det är väldigt roligt när man får lite galna frågor då och då :D.

Som jag skrev tidigare så är en av min rumskompis med i "Asian club" och igårr hade dom en fest som min rumskompis tyckte att jag skulle följa med på. Jag följde med och var typ den enda som inte var asiat haha. Men det var kul ändå.

Idag serverade dom också "Swedish meatballs" på ett utav matställena så jag var ju liksom tvingad att prova dom. Men de var inte speciellt goda, tacka vet jag "Mamma Scans" och "Mamma Birgittas" köttbullar. 

Idag har jag för övrigt varit här i exakt en månad bara så ni vet.

Adios Amigos



 


Livet på en pinne!!!

Den här helgen blev det tomt igen som vanligt. Varje fredag märker man hur massa folk försvinner och antalet bilar på parkeringen bara minskar. Den här helgen åkte också en av min rumskompis hem.
På lördagen så var jag, min andra rumskompis och en tjej från Mongoliet på en Bulgarisk fest. Det var nämlingen så att tjejens systers rumskompis var från Bulgarien och därav hamnade vi där. Det var typ 20 Bulgarer och vi var typ 4 pers som inte var Bulgarer :D men det var roligt ändå.
I söndags var det lång sovmorgon och sen plugg som gällde, jag hade en uppsats att skriva och sen en massa läsning såklart. 
Efter söndagen så kom ganska otippat måndagen (idag) och jag har haft en lektion och en riktigt jobbig träning.
I dag har jag pratat med två killar (amerikaner) som hade en hel del roliga frågor om Sverige. En av killarna sa att han hade hört att det finns massor av nudiststränder i Sverige, något som jag inte hade hört förrut men det är tydligen nåt som de förknippar Sverige med.

Tjenixen

Dagens lilla roliga

En liten rolig sak som hände idag:
Min rumskompis som är korean (men har bott i USA i typ 7 år) har gått med i "asian club"
och idag när han skulle gå på ett av deras "möten" så sa han till mig att jag borde gå med i klubben.
Ja sa att jag inte tror att jag passar in så bra för jag är inte från asien och jag ser inte direkt asiatisk ut.
Då sa han att det var lugnt eftersom det var medlemmar från filippinerna också.
(Bara det att Filippinerna ligger också i asien)

Jag tyckte det var lite roligt :D
(Jag planerar inte att gå med i asien club, tanken på mig i en klubb för asiater känns liksom lite udda)


Svensk möte

Nu sitter jag här på mitt lilla rum och tänkte att jag ska skriva lite här i bloggen vilket jag inte har gjort på ett tag.

Nu börjar man känna sig allt mer hemma och man börjar bli van med skolan och allt. Även fast jag inte har så många lektioner varje vecka så har jag mycket plugg och läxor som måste göras. Det jobbigaste är när jag måste läsa typ 100 sidor med riktigt svår engelska där jag typ förstår vart annat ord men förhoppningsvis blir det lite lättare när man vänjer sig.

Nu har vi också börjat med vår landträning med sim teamet. Vi hade en träning förra veckan och en igår. Det är sjukt jobbigt och jag har en väldigt träningsvärk idag. Dock så dröjer det till oktober innan vi ska börja med simträningen.

Det finns ju en svensk tjej som går på skolan men som jag inte hade träffat, men för några dagar sedan så började vi prata över internet och vi bestämde att vi skulle ses. Så igår kväll efter jag hade varit och tränat så gick jag och träffade henne och hennes "suitmates" som det heter (typ rumskompisar). Det var kul att träffa en svenne som lite omväxling och sådär mycket svenska har jag inte prata pratat på länge.

Tjing tjong
Johnny

Första veckan

I onsdags var den första riktiga skoldagen då alla lektioner började. Jag hade en lektion mellan klockan halv sju och kvart i tio PÅ KVÄLLEN. Fatta en lektion på mer än tre timmar och som slutar kvart i tio, sjukt. Men den här gången fick vi dock sluta lite tidigare men läraren sa att det aldrig skulle hända igen (jag hoppas att han skämtade). Trots att det var första lektionen så fick jag i läxa att läsa sammanlagt typ 60 sidor.

På torsdagen hade jag en lektion på morgonen (development writing) en lektion där man lär sig att skriva bättre uppsatser och så. På den här lektionen fick vi ingen läxa till min stora glädje :D.
På torsdag kväll så hade jag ett kort möte med simlaget det var bland annat lite papper som skulle fyllas i och så berättade coachen lite om hur träningen och upplägget ser ut. En rolig sak som han sa var att dels så ska det förmodligen bli ett läger till Tampa i Florida plus att de försöker ordna ett läger till Kalifornien också.
Vi ska sen ha ett större möte nästa vecka som ska hålla på i typ flera timmar.

Idag fredag hade jag en lektion på eftermiddagen så innan det var jag i gymmet och sprang lite och efter det simmade jag lite i poolen. Lektionen som jag hade var Historia och vi hade en väldigt rolig lärare som dock pratade väldigt väldigt fort så jag fick anstränga mig en del för att hänga med. Efter lektionen drog vi ner till Bradley Center igen där jag för fösta gången klättrade på en klättervägg, det var både roligt och jobbigt.

Nu är jag tillbaka på rummet och ikväll ska vi kolla om det är nån fest på G nånstans annars vet jag inte riktigt vad vi ska göra men vi får se.

Yours Sincerely
Johnny

Från Öde till Kaos

Från att ha varit öde här på skolan var det igår lite smått kaos. Igår skulle nämligen alla amerikaner flytta in på skolan, så runt halv nio på morgonen var det en bil kö på flera hundra meter som slingrade sig runt skolområdet. Eftersom det inte var nån frukost på skolan då så smet jag iväg med mamma och pappa och åt lite frukost.
När de släppte av mig vid skolan igen så träffade jag några av de interationella eleverna och vi gick och käkade lunch. Sedan gick jag tillbaka till mitt rum där jag för första gången träffade mina rumskompisar. Jag är nöjd med rumskompisarna och de verkar schysta så jag tror det blir bra.
På kvällen igår hade vi en genomgång och massa övningar där man lärde känna människor. En rolig sak som hände var att när jag pratade med en kille så sa jag att jag var från Sverige och då frågade han om jag gilldae Roger Federer, han växlade alltså ihop Sverige med Sweichz (jag vet inte hur det stavas men ni vet vad jag menar).

Idag på förmiddagen så ringde brandalarmet i huset där jag bor precis när jag skulle gå och duscha, så istället fick jag gå ut och vänta på att branbilen skulle komma och att de skulle genomsöka hela huset.
På eftermiddagen träffade jag mor och far och vi åkte till Mawhah och åt en glass då plötsligt mamma förstog att det var sista gången vi skulle ses innan de åkte hem. Och precis som jag visste började mamma böla när vi sa hej då.

Nu på kvällen så kom min rumskompis på att han behövde tvätta vilket också jag behövde men han hade aldrig tvättat förrut och jag är inte heller direkt ett proffs på att tvätta så tre tjejkompisar till min rumskompis följde med oss och hjälpte oss tvätta :D. Så nu sitter jag här och väntar på tvättmaskinen.

Imorrn börjar skolan på riktigt och jag har min första lektion så vi får se hur det blir.

31 Augusti

Nu sitter jag här själv på mitt rum och jag ska för första gången sova här, mamma och pappa släppte precis av mig och de åkte tillbaka till hotellet. Lite tråkigt nu när man är själv men jag är i och för sig ganska trött så jag somnar nog ganska fort.
Imorgon på förmiddagen checkar alla amerikaner in på skolan så det ska bli spännande att träffa mina rumskompisar som förmodligen kommer då. Nu är det också bara tre dagar kvar innan skolan drar igång vilket är ganska skönt så att man blir lite sysselsatt :D.

Idag var det en sjukt varm dag (som det typ är varje dag) och jag, mamma och pappa kände för att hitta typ något badställe eller något så att man kunnde svalka sig lite i värmen, men när pappa frågade en receptionist  var man kunde hitta en strand eller ett ställe att bada på så skrattade hon bara och sa -that´s far. Istället fick vi hitta ett lunchställe med uteplats där vi satt och käkade och slappade i solen.

RSS 2.0