Back at the Po!

Nu är det slut på Thanksgiving break och allt vad det innebär. Slut på god hemlagad mat, slut på sovmorgon och slut på vila. Nu är det tillbaka till allvaret och slutspurten av den här terminen. Jag har plötsligt väldigt mycket att göra ikväll, bland annat måste jag skriva klart en uppsats och sen har jag en presentation på tisdag som jag måste börja förbereda. Men det är i alla fall bara tre veckor, 24 dagar, 2 uppsatser, 4 prov, 1 presentation, 2 böcker att läsa, 23 träningar och 1 tävling kvar innan jag får åka hem. Det gäller å tänka positivt.

Thanksgiving

Det har varit väldigt skönt med några dagars ledighet så här innan slutspurten av terminen drar igång. I går var det också Thanksgving och precis som förra året så åkte vi hem till Yong's andra mamma för att äta Thanksgiving middag. Det var mycket mat och jag tror att det var den största kalkonen jag nånsin sett. Det var hur gott som helst, synd bara att man blir mätt så fort. Igår åt jag också Pumpa paj för första gången, något som är typiskt för thanksgiving.
Senare på kvällen hängde vi med några av Yong's kompisar. Vi åkte bland annat till ett ställe med coolaste utsikten över Manhattan och New Yorks City. Det var hur coolt som helst och jag önskar verkligen att jag hade haft med mig kameran dit. Sean efter det åkte vi tillbaka och kollade på en film.

Bowling + NYC

Jag passar på att lägga upp lite bilder från helgens bowling och besök i stora staden.


Break!!!!

Det var kämpigt in i det sista men nu är det äntligen några dagars lov. Det är ju nämligen så att det börjar närma sig Thanksgiving så jag är ledig onsdag till söndag från skola och träning. Precis som förra året har jag fått följa med min rumskompis Yong hem över Thanksgiving. Efter min träning idag så åkte jag, Yong, Berms och Jami hem till Yong. Jami och Berms stannade på middag och sedan åkte de tillbaka till skolan. Så nu befinner jag mig hemma hos familjen Kwon. Men jag måste erkänna att även fast det är väldigt skönt med några dagars ledighet så är jag lite avundsjuk på alla som får åka hem. Jag skulle väldigt gärna också vilja åka hem under den här ledigheten men det är tyvärr lite för långt. Men det är ju mindre än en månda tills jag får åka hem ändå.

Nedräkning

Idag är det precis en månad kvar tills jag åker hem. Det blir ju ingen lång vistelse hemma men det ska ändå bli väldigt skönt att få komma hem ett tag.

Så igår hade vi då tävling men tyvärr så förlorade vi. Jag tror att vi eller coachen hade underskatta skolan som vi mötte för de var väldigt bra. För min egen del gick det hyvsatt bra och det blev några helt okej tider. Det blev en väldigt lång dag i och med den långa resvägen och dessutom var det mycket trafik på vägen hem så vi kom inte tillbaka förrens klockan sju på kvällen. Första hade vi tänmkt gå på en fest på kvällen men eftersom vi var lite sega så bestämde sig jag, Jenny, Kyle att vi skulle åka och bowla istället. Vi blev fyra stycken eftersom Jenny's rumskompis Cynthia följde med. Vi hade väldigt roligt även om vi typ var helt ensamna i bowlinghallen.

Idag blev det inte heller någon sovmorgon eftersom jag, Bethan, Kyle och Jenny åkte in till New York. Vi hade fått biljetter av skolan så resan dit och hem var gratis dessutom kom vi även in på American Museum och Natural History. Jag var ju där en gång förra terminen men det är väldigt stort så jag såg en hel del där idag som jag inte såg förra gången. Efter ett tag på museumet gick vi åt och lunch på en restaurang som låg i närheten. Efter det gick vi runt i Central Park ett tag och sedan gjorde vi ett stop vid Starbucks. Sen blev det hemresa och väl på skolan har jag jobbat på en presenation som jag ska hålla imorgon, plus att jag har skrivit på en uppsats.


Födelsedag

Igår var det födelsedagsfirande då min kompis Jami fyllde 19 år. Under förmiddagen så gjorde jag, Berms och Yong en liten överaskning för henne. Vi gjorde ett jätte stort födelsedagskort där vi skrev lite roliga saker i, sen gjorde vi en pappers julgran och vi blåste upp massor med ballonger. Sen släppte hennes rumskompis in oss i rummet när hon var borta och så hängde vi upp allting där. Hon blev väldigt glad och överraskad. På kvällen åkte vi till Edgewater som ligger cirka 40 minuter från skolan och vi åt på en restaurang. Restaurangen var ganska cool för man satt liksom i en grotta så det var lite annorlunda.

Idag har jag haft fullt upp med träningar och lektioner och sen under kvällen så ordnade en mamma ett pasta party för simteamet. Det var hemmas hos Rob som bor 15 minuter från skolan. Hans mamma hade lagat massa olika pasta rätter och i princip alla från simteamet var där. Det var hur gott som helst men man blev också väldigt mätt. Efter pasta partyt drog vi oss tillbaka till skolan där jag har mest tagit det lugnt och laddat inför morgondagen. I morgon har vi nämligen en ny tävling mot Rowan University. Det blir till att gå upp väldigt tidigt eftersom det är en tre timmars bussfärd. Dessutom kommer det vara en av våra tuffaste tävlingar hittills för det kommer vara väldigt jämt. Nu ska jag snart gå och sova och det är bara till att hålla tummarna att vi vinner imorgon.

Muskler på Strejk

Idag känner jag mig inte speciellt motiverad att gå till en hård träning. Jag har i princip träningsvärk i hela kroppen och det lär bli ännu värre imorgon eftersom det ska vara hård träning idag också.
Idag är det "Founders Day" och därför hade de lite saker som pågick på skolan. Eftersom jag är ledig från lektioner idag så gick jag, Kyle, Bethany och Jenny dit en stund under förmiddagen. Vi fick karikatyr bilder av oss själva, vi fick t-shirtar och vi tog ett foto. Det var ett roligt litet tidsfördriv och efter det gick vi och åt lunch. Nu är jag tillbaka på rummet och vilar upp mig inför eftermiddagens träning.

Jag har haft en ganska skön vecka när det kommer till pluggandet. I måndags blev min enda lektion inställd så jag var ledig hela dagen. Sen har jag inte speciellt mycket som måste göras under veckan, det enda jag behöver göra är att läsa lite ur en bok och börja skriva på en uppsats.

Helg

Som tur var så gick startpallen att laga på morgonen innan tävlingen så vi kunde stanna på hemma plan. Tävlingen slutade med att killarna vann men tjejerna förlorade. Även fast vi vann så gick det väldigt dåligt för min egen del och jag var väldigt besviken över min egen insats men jag tar revansch nästa helg istället. På kvällen efter tävlingen hade vi en team fest och vi firade segern, eller i alla fall killarna gjorde det.

Idag var det än väldigt skön dag med sol och någorlunda värme. Därför gick jag, Bethany och Kyle till reservatet som ligger några minuter ort från skolan. Det var dock lite svettigt för det är mycket gående i uppförbackar. När vi kom tillbaka till skolan så tog vi det lugnt och spelade lite kort. Senare kom Jenny tillbaka till skolan efter att ha varit hemma och vi fyra åkte till en pizzeria och åt middag. Efter det åkte vi tillbaka til skolan och tittade på en film.

Fredag Den 13e

Dgaen började väldigt bra även om jag behövde gå upp tidigt för mina lektioner. Jag fick tillbaka mina två prov som jag skrev i tisdag och det gick väldigt bra på båda. På eftermiddagen hade vi en väldigt lugn träning eftersom det är tävling imorgon. Men under de sista minutrarana av träningen när vi övar starter så går ena start pallen sönder. Snacka om olägligt när vi har vår första tävling på hemmaplan imorgon. I alla fall lossnade hela själva plattan som man står på och den måste svetsas fast. Så just nu vet vi inte om tävlingen kommer vara här på Ramapo eller om det blir ännu en tävling på bortaplan. Imorgon bitti ska de försöka fixa pallen så vi kommer då få reda på vart tävlingen kommer gå av stapeln. Så det är bara att hålla tummarna nu att vi kan ha tävlingen här.

Idag kom också en kille från Michigan hit. Han är en sista års elev på gymnasiet och han kanske ska börja här nästa höst och även börja på simteamet. Därför flög han hit från Michigan idag och han ska spendera helgen på skolan och träffa alla i simteamet och se hur skolan är. Så under kvällen var vi ett gäng simmare som samlades och spelade spel pch hängde tillsammans med honom.

Sovmorgon

Första delen av den här veckan har varit väldigt stressig för mig och det kändes som att jag inte gjorde något annat än pluggade. Jag hade nämligen två stora prov på tisdags morgonen. Så under måndagen pluggade jag i princip hela dagen upp tills att jag hade träning på eftermiddagen. Efter träningen hade jag en lektion och efter lektionen gick jag tillbaka till rummet och fortsatte mitt pluggande. Jag lade ifrån mig böckerna och anteckningarna klockan två på natten så jag hoppade över min tidiga morgon träning på tisdagen. Det kändes hur skönt som helst när jag var klar med proven och jag tror att det gick hyvsatt bra på båda två.

Idag unnade jag mig själv en lång sovmorgon och en slappar dag och jag har det ganska lugnt med plugg framöver. I början på veckan så fick jag svar från två lärare som jag hade mailat sen tidigare och jag fick en extra plats i två lektioner, vilket gjorde att mitt schema blev lite bättre inför nästa termin. Som det ser ut nu kommer jag ha både onsdagar och fredagar ledigt men det kommer troligtvis ändras så att jag bara har en av de dagarna ledigt.

På lördag har vi en ny tävling och denna gång på hemma plan. Vi mötter en bra skola och från vad jag har hört så kommer det bli en väldigt jämn tävling. Så det ska bli väldigt spännande.

Victory!

Idag var det dags för vår andra tävling och den här gången mötte vi Drew University. Den här gången var det en lite kortare bussfärd så vi behövde inte gå upp lika tidigt som förra veckan. I alla fall så gick det väldigt bra och vi tog överlägset hem säsongens första seger. För min egen del så gick det väldigt bra också vilket var lite oväntat eftersom jag har känt mig lite förkyld och seg de senaste dagarna. De första som jag simmade var en medlehy lagkapp där jag simmade frisim och som vi vann. Sen simmade jag 200 frisim, där kom jag tvåa och förbättrade min tid från förra veckan med 2 sekunder. Sist simmade jag 500, inte min special distans direkt men det blev en helt okej tid och en tredje plats. Nu ska vi snart ut och fira första segern hos en tjej i simteamet som har fest.

Registrering

Nu är det snart dags att registrera sig för vårterminens klasser. Tyväär så är registreringen väldigt dumt schemalagd så jag kan inte registrera mig förrens på fredag vilket är väldigt sent. Jag sitter här och håller tummarna på att det ska finnas platser kvar i de klasserna som jag vill ha på fredag. En kurs som jag hade velat ta är redan full.

Idag har jag haft fullt upp att plugga inför mitt Accounting prov som jag har på fredag. Sen håller jag också på att skriva en uppsats eller ett memo som det heter.

Halloween!

Det blen en väldigt lyckad Halloween och jag måste säga att jag är väldigt stolt över hur bra min utklädnad blev. Det var jätte många som gillade min utklädnad och en tjej som jag inte har någon anning om vem det var bad om att få ta ett kort på mig för hon tyckte att det var en så bra utklädnad. Det var i alla fall en väldigt rolig fest med hur mycket folk som helst. När det var som värst med folk så var det rena rama bastun inne i min kartong.


Första tävlingen avklarad

Som väntade åkte vi på stryk i första tävlingen. Däremot så gick det bra på flera håll så det lovar gott inför kommande tävlingar. För min del gick det helt okej. Jag simmade 200 fritt som jag inte var riktigt nöjd med men sedan simmade jag 100 fritt där det gick lite bättre. Sen simmade jag en lagkapp som också gick helt okej. Nu dröjer det bara en vecka innan det är dags för tävling igen. Nästa helg möter vi nämligen Drew University, ett lag som vi vann över förra året så vi borde ha goda chanser att vinna i år också. 

Nu efter tävlingen har jag haft några timmar att ta det lugnt på och nu är det snart dags för Halloween fest. Jag ska göra en sista touch på min kub och sen är jag "good to go".

RSS 2.0