Slut på ledighet

Nu är lovet tyvärr slut. Den sista helgen spenderade vi hemma hos Jami i Flemington. Det har varit en skön och rolig vecka och det känns inte sådär jätte kul att skolan börjar igen. Men för min del så dröjer det ytterliggare en dag för under kvällen så fick jag reda på att min lektion är inställd imorgon vilket innebär att jag är helt ledig imorgon. Men sen på tisdag så drar allvaret igång på riktigt igen. Men det är ju faktiskt inte alls långt kvar nu. Det är 7 veckor kvar tills familjen kommer och 7 och en halv vecka tills jag är helt klar med college. Jag längtar jätte mycket men samtidigt vill jag inte riktigt att det ska ta slut. Känns helt galet och lite läskigt, men det ska också bli spännande och se vad man hittar på efter det här.

Spring Break

Ja nu har man äntligen lov och jag kan se fram emot en veckas ledighet. Från början var det tänkt att jag skulle åka iväg någonstans med några kompisar men de planerna gick lite i kras. Så istället blir vi kvar i New Jersey och tar det lugnt och jag ska försöka avklara lite saker som jag inte har hunnit med. Lovet har i alla fall börjat bra och produktivt. Igår så gick jag och Jami ut och sprang i det härliga sommarvädret som bi har just nu. Efter det bjöd Berms på brunch och efter det drog vi iväg och shoppade. Sedan hade vi en trevlig middag och lyxade till det med lite vin. Det är ju trots allt lov. 

Sen idag har vi vart och klättrat i bergen. Det är ju nämligen runt 20 grader ute nu och det ska vara det i princip hela den här veckan. Vi spenderade i alla fall drygt en timma i bergen och checkade de olika utsiktsplatserna. Och det var riktigt svettigt må jag säga. Sen nu på kvällen har vi ätit ytterliggare en god egenlagad middag med lite pina colada till det :)

Utsikt över hela campus området

Bra start på veckan

Efter en rolig och händelserik helg är det nu måndag igen. Som jag sa tidigare så åkte jag, Jami och Berms hem till Jami på fredagen och stannade där tills lördag eftermiddag. Sedan i söndags så blev det en tripp till New York. Det var premiär i New York för min del den här terminen. Det blev lite blandat museum, shopping, och lunchande. En mycket bra dag och dessutom skönt väder förrutom att det var lite blåsigt.
Nu har jag bara en skolvecka kvar innan det är dags för lov. Den här veckan började dessutom väldigt bra. Jag fick nämligen ett meddelande om att jag kommer bli tilldelad "Scholar Athlete Award". Det är en utmärkelse som delas ut varje år till en tjej och en kille som är sistaårselever och som håller på med någon idrott. Med andra ord innebär det att jag har det högsta betygsnittet bland alla sistaårselever som idrottar på skolan. Så det var en väldigt rolig nyhet. Senare i vår kommer det vara en middag/ceremoni då jag kommer få ta emot den här utmärkelsen.

Helg

Nu har jag haft min sista lektion för veckan och det kännshur skönt som helst att den här veckan är över. Jag har bara tre timmars jobb i morgon bitti och sedan är det helg. Imorgon så ska Jag, Berms, och Jami åka hem till Jami. Vi ska bland annat gå och titta på en pjäs som hennes lillebror är med i. Sedan blir det att vi stannar där över natten och åker tillbaka till skolan nån gång under lördagen. Sedan på söndag blir det troligtvis en New York trip. Jag måste ju in till city och reka lite nu innan Sverigebesöket kommer i maj :)
Så det känns som att det kan bli en väldigt rolig helg och det ska bli skönt att få tänka på lite annat än skolan för ett litet tag.

Onsdag

Jag är så glad att den här dagen går mot sitt slut. Det har varit en riktigt tuff dag. Som jag sa tidigare så hade jag ett stort prov på morgonen och sedan en stor grupp presentation nu på kvällen. Min grupp har suttit och jobbat på den presentation i stort sett hela dagen. Och jag har känt mig stressad hela dagen. Det var knappt så man hann med att äta. Jag åt lunch typ vid halv tre och middag vid halv tio. Men det blev trots allt ett väldigt bra slut på dagen. För efter att vi var klara med vår långa presentation så fick vi tillbaka vårt prov som vi hade förra veckan. Jag var lite orolig för hur provet gick men jag fick 97 av 100. Och det börjar bli lite tjatigt att säga det men än en gång hade jag det högsta betyget i hela vår klass. Så jag är otroligt nöjd och dagen kunde inte ha slutat bättre.

Jobbig Vecka

Ja som rubriken antyder har jag en tuff vecka framför mig eller halv vecka snarare. Det råkar nämligen vara så att alla saker som jag måste göra sammanträffar på en och samma dag oturligt nog. Och denna dag är onsdag. Onsdagen drar igång tidigt med ett stort prov i Accounting. Jag har några kompisar som har tagit den här kursen förrut och de säger att proven är väldigt svåra. Direkt efter det så ska jag träffas med min grupp för min "Strategic Management" kurs. Vår grupp kommer troligtvis sitta i ett antal timmar eftersom vi måste dels sammanställa en uppsats, göra en case study, och sammanställa en 45 minuter lång presentation som vi ska hålla inför vår klass. Och sedan halv sju på kvällen har vi lektion och det är då vi ska lämna in uppsatsen och hålla i vår 45 minuters presentation. 

Så just nu sitter jag och förbereder mig för denna helvetes onsdag med att plugga inför provet och förbereda inför vårt gruppmöte. Jag ser väldigt mycket fram emot torsdag och det ska bli så otroligt skönt att få allt det här överstökat.

Nu under måndags kvällen har jag haft min Public Speaking kurs. Det är en kurs som går ut på att bli en bättre talare, retorik med andra ord. Under kvällens lektion gjorde vi en ganska rolig övning. Den heter "2 truths & 1 lie" och går ut på att man ska säga tre påstående om sig själv varav två är sanna och ett är falskt. Sedan så fick klassen fråga massa frågor för att försöka lista ut vilket påstående som var en lögn. Jag lcykades faktiskt riktigt bra och utav runt 16 personer så var det bara ett par stycken som svarade rätt. Här är mina tre påståenden:

*Jag har aldrig brutit ett ben
*Jag föddes i Tyskland
*Jag har spelat innebandy
Kan ni lista ut lögnen? ;)

Onsdag

Den här veckan har jag haft väldigt mycket att göra. Jag har precis haft ett prov i den kanske svåraste kursen som jag läser den här terminen. Provet kändes rätt så klurigt och jag är lite nervös äver hur det gick. Men däremot efter provet så fick vi tillbaka en skriftlig uppgift eller en så kallade "Case Study" som vi gjorde tidigare under kursens gång. Jag fick 99 av 100 möjliga vilket också var det hägsta betyget i hela klassen. Så det gjorde väl att jag kände mig lite lugnare efter det svåra provet. Trots att det börjar bli en liten vana för mig att det går bra så slutar jag aldrig överraska mig själv men det får man väl vara glad över.

Nu ikväll blir det troligtvis lite festande och det tycker jag att jag är värd efter många dagar av intensivt pluggande.

RSS 2.0