TCNJ

Idag var vår tidiga träning inställd eftersom vi har första tävlingen imorgon, så jag fick sova någon timma längre i alla fall. Efter mina tre lektioner så hade vi en kort och ganska lugn träning under eftermiddagen. Nu på kvällen har jag jobbat lite mer på min Halloween utklädnad dessutom hade vi ett "Pasta Party" med teamet.
Imorgon gäller det alltså. Vår första tävling där vi med största sannolikhet kommer åka på stor stryk. Det blir till att gå upp väldigt tidigt eftersom vi har en två timmars bussfärd framför oss. Vi möter The College of New Jersey (också känt som TCNJ) och jag ska simma 100 frisim, 200 frisim och en frisims lagkapp.

Nu ska jag försöka sova så att man inte är alltför trött när man ska upp imorgon.

Torsdag

Idag har det hänt en hel del faktiskt. Det började med att jag, Yong, Jami och Berms åkte till en restaurang och åt lunch under förmiddagen. Efter det tog jag det lite lugnt på rummet ett tag innan det var dags för träning. Efter en hård träning så skulle våra nya teamkläder delas ut. Under sommaren så drabbades vår coach av matstrupscancer och för att vissa teamets stöd så hade våran kapten ordnat så att våra team t-shirtar hade ett litet blått band på ena ärmen. Detta visste inte coachen om så när teamet var samlat så berättade vår kapten det för honom och han blev väldigt glad.
Efter utdelningen av kläder så gick vi och åt middag och efter det åkte jag, Jenny, Bethany och Kyle och köpte lite saker till våra Halloween utklädnader. Jag tror att jag kommer ha en utav de bästa utklädnaderna faktiskt. Jag bestämde mig för att köra på rubiks kub idén. Så efter att de hade delat ut team kläderna så blev det en tom kartong över som jag kunde ta. Sen köpte jag sex stora pappers ark i olika färger. Under kvällen har jag klippt ut hål för mitt huvud och mina armar i kartongen, och sen har jag klippt ut små pappers fyrkanter och tejpat fast på kartongen. Den är inte helt klar men det ser riktigt bra ut och jag är väldigt nöjd med mitt val av utklädnad. Jag lovar att lägga upp bilder efter Halloween.
Efter lite intensivt arbete på min utklädnad så gick jag till mitt rum där jag mötte Jami, Yong, Berms och Alexandra. De hade gjort en liten överasskning för mig eftersom vi har vår första tävling på lördag. När jag kom till rummet höll de upp en affisch som de hade målat. Det stog "Go Johnny" och sedan var det en bild på en simmare och så hade de skrivit lite olika fraser som vi hela tiden säger. Jag blev väldigt överraskad och glad, och den hänger nu uppe på min vägg.

Tisdag

Just nu har jag det ganska lugnt med plugg men om en vecka så är det dags för massa prov igen. Idag efter träningen så hade en liten team middag, vi var i alla fall åtta ller nio stycken från teamet. Efter det så åkte jag, Bethany, Kyle och Jenny till lite affärer för att inhandla lite saker och också för att komma på nåt inför halloween. Jenny kom på en idé som jag tyckte var väldigt bra nämligen att jag kunde klä ut mig till en rubriks kub. Jag har inte bestämt mig ännu men det är i alla fall ett av alternativen som jag kommer välja emellan.

Senare på kvällen hade vi en liten filmkväll då vi kollade på Step Brothers. En film som jag har sett förrut men som tåls att ses igen.

Time Trials!!

Idag på eftermiddagen var det  då dags för time trials. Jag förväntade mig väl inte direkt att det skulle gå hur snabbt som helst eftersom vi är så tidigt in i säsongen men jag måste ändå säga att jag inte var helt nöjd. Det hela började med 200 frisim där jag fick 1.59. Det loppet var jag ganska nöjd med, med tanke på att det bara är 3 sekunder saktare mot vad jag har gjort som bäst. Efter det blev det lite vila och sedan simmade jag 50 frisim. Jag vet inte vad jag fick för tid men det gick helt okej och jag vann i alla fall mitt heat. Sista distansen som jag simmade var 100 frisim och det är lite av en huvud distans för mig så jag hade ändå lite förväntningar där. Dock så kände jag mig jätte stum när jag simmade och tiden 55 är inte speciellt bra. Så man kan väl sammanfatta det med att jag gjorde två helt okej lopp och ett lite sämre.

Nu ska jag försöka skriva klart min uppsats och sen kanske vi ska åka till Dunkin.

The Movies

Igår kväll skulle jag, Jami, Berms, Yong och Alexandra gå på bio. Först åkte vi och åt middag på en asiatisk restaurang sen åkte vi tillbaka till skolan innan det var dags att bege sig till bion. Vi hade hela tiden planerat att se "Paranormal Activity" som ska vara en väldigt läskig film men som tydligen ska vara väldigt bra också. Så vi åkte till bion och ska köpa biljetterna men så har Yong inget leg med sig. Vi fick därför absolut inte köpa några biljetter till filmen och vi blev alla smått irriterade och besvikna. Det slutade istället med att vi gick och såg en animerad film. Den var faktiskt lite små rolig så det blev bra i slutändan i alla fall men vi vill forfarande göra ett nytt försök och se den andra filmen snart.

Idag har jag pluggat lite under dagen och ikväll kommer Jenny tillbaka till skolan så vi ska hitta på nåt under kvällen. Hon sa att hon skulle ta med sig filmer hemifrån så det blir troligtvis till att titta på film igen :). Sen imorgon är det time trials. Måste säga att det är lite nervöst faktiskt.



Time Trials

Nu är snart ännu en skolvecka avklarad. Det känns som den här veckan i stort sett har bestått av intensivt pluggande och hård träning och man börjar känna sig lite sliten så det ska bli skönt med helg. Jag har i alla fall fått en held del avklarat den här veckan men tyvärr så finns det fortfarande en hel del kvar att göra.

Nästa helg så har vi vår första tävling. Då åker vi till "The College of New Jersey" och det blir tuffaste möjliga motstånd direkt. Det är nämligen den klart bästa skolan som vi möter på hela säsongen och det är typ den enda tvälingen där vi inte har någon chans att vinna. Inför tävlingen så har vi "Time trials" nu på söndag. Det är en liten tävling inom teamet kan man säga som är till för att se vilka distanser man ska simma på de riktiga tävllingarna sen. Det är liksom en chans för coachen att se vad man går för.

En lång dag

Nu är ännu en tisdag över och det känns skönt att ha två lediga dagar framför sig. Dock har jag väldigt mycket att göra under morgondagen och på torsdag så det blir nog inte myckekt till ledighet. Problemet med att ha så lugnt och lite att göra är att man sparar allt och tänker att man kan göra det senare. Så nu har jag faktiskt mycket att göra bara tack vare att jag har skjutit upp lite saker. Jag måste skriva en uppsats, jag måste göra övningsuppgifter för två kapitel i min "Accounting" klass. Sen måste jag göra klart en läxa för min "Information Technology" klass och så måste jag läsa runt 100 sidor för min "Readings" klass. Jag tror dock att det ska gå ganska bra att få allt gjort, jag har börjat på lite nu under kvällen och ska fortsätta imorgon.

Movie

Igår fick ännu en skolvecka sitt slut och det känns som den här veckan har gått jätte fort. Igår var en av min lektion inställd så jag hade bara två vilket var väldigt skönt. Sedan på eftermiddagen var det dags för träning men jag stog över eftersom jag har lite problem med handleden.

På kvällen åkte jag Bethany, Jenny och Kyle till en galleria där vi först åt middag och sedan gick på bio. Vi såg "The Stephfather" och den var bra. Jag måste bara förklara att det var lite annorlunda att gå på bio här mot i Sverige. När de spännande scenerna började eller när det var någon pop-up scen så började typ varenda en salongen skrika och det var inte tyst en sekund under de sista 20 minutrarna av filmen. Men det gjorde bara filmen mer spännanden för det blev liksom lite mer liv.

Thursday

Idag har det varit riktigt sk**t väder hela dagen. Det har varit blandat regn, hagel och snö, och det har varit väldigt kallt. Det är liksom bara mitten av oktober och det snöar redan för första gången. I alla fall så tog vi en tripp till Ikea idag. På den lilla mat avdelningen som finns på Ikea fick jag se att de hade börjat med julsaker. Det slutade med att jag köpte Anna's pepparkakor och julmust. Så jag får väl ha ett litet Svenskt julparty här när det börjar närma sig jul.
Nu börjar det också närma sig Halloween och vi kommer troligtvis ha ett halloween party med simteamet vilket innebär att jag måste klä ut mig till något. Dock har jag inte den blekaste aning om vad jag ska vara. Därför får ni gärna kommentera och ge förslag om ni har några bra idéer.

Ledig!

Idag har varit en väldigt skön men slapp dag. Jag har inga lektioner på onsdagar och idag var även vår träning inställd. Så det var väldigt skönt att få vila kroppen för man har ju haft en del träningsvärk de senaste dagarna nu när träningen har dragit igång på allvar. Jag har fått lite plugg gjort även om jag inte har så där väldans mycket att göra den här veckan när det kommer till pluggandet.
Nu är jag i Berms' rum och hänger med henne och Jami men det är väl snart dags att gå tillbaka till rummet.

Hatar Tisdagar!

Tisdagar är långt ifrån en favorit dag hos mig. Det börjar med att man får gå upp i ottan för att ge sig iväg till dagens första träningspass. Efter träningen så får man kämpa med att hålla sig vaken och vara någorlunda uppmärksam på de tre lektionerna som man har. Sen när man är så där jätte trött och allt man kan tänka på är sin sköna säng, då måste man ge sig iväg till ytterligare en träning där man får krama ur den sista lilla energin man har kvar i kroppen. Men!! Sekunden då träningen är över, då man vet att allt det jobbiga är förbi (åtminstone för den här tisdagen) och man vet att man är ledig i två dagar, då känns det plötsligt hur skönt som helst.

 

Efter eftermiddagsträningen idag, gick jag och åt middag med Jenny, Bethany och Kyle. Efter det gick vi tillbaka till deras rum och spelade två spel som de hade. Det ena spelet handlade om att ha ett bra ordförråd, och utlänning som man är förlorade jag ganska stort.  Efter lite spelande gick jag tillbaka till rummet, duschade och kollade upp lite kurser inför nästa termin.

Det är mindre än en månad tills vi ska registrera oss för kurser som vi ska läsa nästa termin så därför behöver jag börja planera mitt schema lite. Det är dock inte så lätt. Först måste man ha koll på vilka kurser som man måste ta för sin major. Sen måste man kolla upp alla de olika kurserna och de olika alternativen på dagar och tider som finns. Jag måste även planera mitt schema runt våra träningstider så gott det går vilket innebär att jag inte kan ha lektioner under vissa tider, detta är något som gör det hela väldigt mycket knepigare. Sen måste man även ha lite reserv planer i fall att några kurser hinner bli fulla innan man registrerar sig. Så ikväll påbörjade jag den här processen och har kommit upp med lite olika planer på vilka kurser jag ska ta.


!

Idag vaknade jag uupp väldigt sent och var väl inte speciellt produktiv förrutom att jag fick lite mer läsning avklarad. Jag kan väl inte säga att man var speciellt taggad inför den två timmar långa landträningen som väntade på kvällen men det gick bra i alla fall. Efter träningen åkte jag, Jenny, Kyle och Bethany till "Panera" och åt middag. Vi träffade även Steph och Rachel (från teamet) där så vi åt tillsammans med dem också.  Efter middagen åkte vi tillbaks till skolan och hängde ett tag i Jenny's och Bethany's rum. De behövde dock få en hel del pluggande gjort så efter ett tag lämnade jag dem och gick istället och träffade Jami och Berms, som var hemma över helgen och kom tillbaka idag.

Saturday

Den här helgen har det varit ganska dött på skolan och därför blev det en ganska händelselös och slapp dag idag. Hur som helst så gjorde jag min tvätt och läste lite inför min lektion som jag har på måndag, så jag var lite produktiv i alla fall.

Nu på kvällen fick jag ett sms om att Jenny från simteamet hade kommit tillbaka till skolan efter att ha varit hemma så jag gick över till hennes rum och hängde lite med henne och Kyle. Vi pratade lite simteam skvaller, kollade på film och lyssnade på ett par som skrek och bråkade på parkeringen utanför.

Nu är jag tillbaka i "min byggnad" och sitter i Loungen som det kallas (ett allrum som det finns ett av på varje våning) och nyttjar den trådlösa uppkopplingen, men ska alldeles strax gå in på rummet och sova.

Finally

Det känns väldigt skönt att den här veckan är över nu. Efter att jag har haft det väldigt lugnt en längre tid så blev denna vecka plötsligt väldigt hektisk. Det känns som att jag har spenderat varenda ledig stund till att plugga inför alla proven som jag har haft, även om det inte är fullt sant. Det blev i alla fall ett bra avslut på veckan idag. Dels så hade jag ett prov imorse och det kändes som det gick väldigt bra, sen fick jag tillbaka de två proven som jag gjorde i tisdags och det gick bättre än väntat på båda. Jag fick ett A- på det ena och ett A på det andra. Så det var en glad överraskning så här i slutet på veckan när man är lite sliten och seg.

 

Nästa vecka kommer bli betydligt lugnare och bortsett från lite läsning så har jag inget plugg som måste göras under helgen. Istället ska jag försöka vila mig frisk från förkylningen som jag har dragit på mig.


Combo

Det känns väldigt skönt och välbehövligt med två dagars ledighet. Under söndagen olch speciellt måndagen pluggade jag som en tok inför mina två prov som jag hade igår och gårdagen var rätt så jobbig. Det började med träning sen snabbt tillbaka till rummet, duscha och sen gå till min första lektion. Efter den började första provet och när jag var klar med det provet hade jag en halvtimme att repetera lite innan det var dags för det andra provet.

Idag är det dags att börja plugga inför mitt nästa prov som är på fredag. Så man kan väl säga att jag har haft lite mer att göra den här veckan när det kommer till pluggandet.

Jag kan berätta en liten rolig sak som hände igår. Nere vid bassängen så har alla ett skåp som vi lägger våra saker i under och efter träningarna. För att öppna skåpen måste man ha en tre siffrig kombination och ända sen jag fick skåpet så har jag haft lite problem med att öppna skåpet. Jag har alltid behövt försöka ett antal gånger innan jag fått upp det. Men i söndags och måndags kunde jag inte få upp skåpet alls och jag var övertygad om att det var fel på skåpet. Så jag gick till coachen och frågade om jag kunde få ett annat skåp, han sa att han skulle kontakta personen som har hand om skåpen. Igår fick jag ett mail av coachen om att han som har hand om skåpen hade prövat öppna mitt skåp och det hade gått utan problem. Jag blev lite fundersam och kollade upp lappen med min kombination igen innan jag gick ner till träningen. På första försöket fick jag upp det så jag hade alltså bara blandat ihop siffrorna lite. Kände mig lite klantig när jag sen fick gå till coachen och berätta att det inte alls var nåt fel på mitt skåp.

Uppdatering

Lördagen började med en härlig frukost på IHOP. När vi var mätta och belåtna åkta vi förbi en mataffär för att handla lite saker som vi behövde till rummen. Under resten av lördagen hängde jag med Jenny från simteamet. Vi checkade in "Octoberfest" som pågick på skolan och så kollade vi på film.
På kvällen gick över till Matt från simteamet som hade en fest i hans rum, dock var vi de enda från simteamet som var där. Det var väl inte direkt den bästa festen man har varit på men det var roligt för en stund. Vi stannade några timmar innan vi gick tillbaka till våra rum och sov.

Hela söndagen gick åt till att plugga. Jag läste ut min bok och sedan pluggade jag för de två proven som jag har på tisdag. På kvällen hade vi träning och efter det hade jag och två från min Accounting klass en liten "study session" inför provet.

Den här dagen kunde ha börjat bättre. De bestämde nämligen att de skulle ha en brandövning på morgonen när jag låg och sov så skönt i min säng. Så jag vaknade upp av brandalarmet och var tvungen att slänga på mig kläder och gå ut. Det finns ju trevligare sätt att vakna på. Men på ett sätt var det bra att jag vaknade för jag måste ändå sätta igång och plugga nu.

Helg!

Ja då var det helg igen. Äntligen. Jag kom precis på att jag redan har varit här i mer än en månda nu och om en vecka har en tredjedel av terminen gått. Det känns helt sjukt och tiden har verkligen gått hur fort som helst hittills. Det är väl i och för sig bra för det är ett tecken på att man trivs och att man har roligt. Det känns också sjukt att jag har haft så lite att göra i skolan med tanke på att en tredjedel av terminen har gått. Jag har i och för sig tre prov den här kommande veckan men jag har än så länge inte behövt skriva en enda uppsats.

I och med har jag har tre prov den kommande veckan så lär det bli en hel del pluggande den här helgen. Imorgon ska vi åka till IHOP (International House of Pancakes) för att äta frukost vilket jag ser fram emot eftersom jag aldrig har varit där förrut.

Ikväll har jag lovat att hänga med Jenny (från simteamet) och hennes kompis som är här och hälsar på över helgen. Så vi får se vad vi hittar på.

Movie Night

Igår under kvällen kände jag verkligen för att tiita på film och lite senare ringde Berms mig och undrade vad jag gjorde och sedan sa hon att hon och Jami tänkte åka och hyra en film. Det var verkligen vad jag ville höra. Jag och Yong följde med och vi hyrde två filmer, Adventureland och Step Brothers. Sen åkte vi till KFC och köpte ett litet snack och sedan styrde vi mot skolan och hade en riktig movie night.

Idag har jag inte haft några lektioner men har pluggat en del, eller rättare sagt läst. Jag måste nämligen avsluta läsandet av en bok som vi läser i en av mina kurser. Mot eftermiddagen var det dags för träning igen och efter att det har gått lite segt så börjar det nu plötsligt kännas väldigt mycket bättre. Efter träningen så åt jag middag med mina tre nya kompisar (Jenny, Bethany och Kyle) från simteamet. Alla tre är nya i teamet i år fast Jenny och Bethany är tredjeårselever men de har bytt skola och är nya på Ramapo. Efter middagen följde jag med dem för att se deras rum. Sen gick jag tillbaka till mitt rum där jag tvättade,städade, bytte lakan och läste ytterliggare lite.

Jenny hade en klass till klockan 9 på kvällen och efter det ville hon komma och se mitt rum så hon kom hit och vi var här ett tag. Sen gick jag med henne tillbaka till hennes rum (som ligger 5 mintuer bort från byggnaden där jag bor) och hängde där ett tag med henne, Bethany och Kyle. 

Nu är jag tillbaka på mitt rum och ska försöka läsa lite mer innan jag ska sova.

RSS 2.0