Fredag!

Äntligen är jag klar med lektioner för den här veckan och det ska bli skönt att få vila upp sig under helgen. Jag har känt mig väldigt sliten hela veckan från förra helgen och jag har inte riktigt kunnat vila upp mig för jag har haft ganska mycket att göra. Därför känns det välbehövligt med helg och några dagars slappande. Nu är det också bara två veckor kvar innan vi har "Spring Break" vilket innebär en veckas lov från skolan. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra under den veckan ännu. Det är många som åker bort under den veckan men förhoppningsvis så hittar jag på något att göra.  

Jag måste erkänna att jag redan börjar bli rastlös från att inte ha några träningar längre. Coachen sa till oss att vi skulle ta två veckors vila innan vi börjar träna på egen hand. Jag trodde att jag skulle få svårt att motivera mig för att gå och träna på egen hand men jag börjar redan känna mig sugen på att gå och träna.


Tillbaka

Efter en lång och händelserik helg så är man tillbaka i vardagen igen. Det känns dock väldigt konstigt men otroligt skönt att man inte behöver gå upp ultra tidigt varje morgon och att man inte behöver gå direkt från träningen till lektionen. Man behöver heller inte känna sig tvungen att gå och lägga sig tidigt och man är inte ständigt trött hela dagarna längre. Fast jag saknar redan vissa personer från teamet och våra team frukostar som vi brukade ha efter träningarna. Speciellt under här tävlingshelgen så hade vi väldigt roligt och man kom varandra mycket närmare inom teamet. Men ikväll ska vi troligtvis ha en liten simteams fest.
Idag har vi äntligen rett ut och bestämt hur vi ska bo nästa år. Jag ska dela rum med Yong igen och vi ska dela lägenhet med Jesse och Chris. Lägenheterna som vi troligtvis kommer att bo i nästa år har två sovrum, två badrum och ett allrum. Så man delar rum och badrum med en person och sen delar man allrummet på fyra personer.

!

http://www.ramapoathletics.com/news/2009/2/23/MSWIM_0223091329.aspx

Dag 4

Idag var det då dags. Sista dagen av säsongen efter nästan fyra månaders slit. Vi gick upp tidigt som vanligt och åkte iväg till bassängen. Min första gren var 100 frisim där jag simmade in på 51,97 vilket är den snabbaste indivuella simningen på 100 frisim som jag har gjort. Lite senare var det dags för en 400 frisim lagkapp där jag då simmade 100 frisim igen. Jag kände att jag hade mer att ge och jag simmade in på 50,7 en tid som jag är otroligt nöjd med (även fast den inte gills eftersom den var i lagkapp). Lagkappslaget kvalade in till B-final vilket betydde att vi skulle simma på kvällen igen. Det var nu dags för mitt allra sista lopp på säsongen och jag ville köra riktigt fort. Trots att jag fick till ett riktigt bra lopp imorse så ville jag köra änu bättre vilket jag också gjorde. Jag simmade på 50,5 och det var troligtvis det bästa 100 frisims lopp jag nånsin gjort men trots det var det ändå inget perfekt lopp så det gav mersmak för nästa säsong. Sammanlagt är jag jätte nöjd med helgen och det har varit jätte roligt men också ganska jobbigt. Det kändes extra kul att det sista loppet jag simmade blev snabbaste jag nånsin gjort.
Ungefär kl 9 på kvällen var vi klara och vi satte oss direkt i bussen för att åka tillbaka till skolan. Väl tillbaka så har jag ätit lite mat och nu ska jag snart gå och lägga mig för jag är helt utmattad efter den här helgen.

Dag 3

Imorse vaknade jag upp med ett svullet finger och jag kunde knappt böja det eller hålla det helt rakt. När jag skulle simma så var jag tvungen att tejpa fingrarna så att jag inte skulle göra det värre när jag dök i eller när jag simmade. Idag simmade jag en medley lagkapp och 200 frisim. På 200 så gick det lite under min förväntan och jag blev lite besviken på det loppet. Med medley laget gick vi till B-final. På finalpasset under kvällen simmade jag på 23,4 på frisimmet i lagkappen vilket är riktigt bra speciellt eftersom jag missade vändningen. Men jag blev lite besviken där också eftersom jag missade vändningen både i försöken och i B-finalen. När finalpasset var över så åkte vi tillbaks till hotellet där ett gäng av oss gick och åt på hotellets restaurang. Det var väldigt roligt, bland annat så visade jag upp svenska pengar och mitt svenska körkort som jag hade i min plånbok. Och en tjej blev överlycklig när jag gav henne en svensk tjugolapp. Nu är vi tillbaka på rummet och vi ska kolla på en film innan vi går och lägger oss.

Igår hände en liten rolig sak. När vi kom ner till första tävlingspasset så tappade jag bort min team tjocktröja och t-shirt. Jag letade överallt men kunde inte hitta dem. Lite senare under passet tappade jag bort mina team shorts också. Då började coachen hacka lite på mig för att jag hade tappat bort så mycket. Sen under finalpasset så tappade jag bort min badmössa och jag höll nästan på att glömma mina flip-flop skor. Nu har jag hittat och fått tillbaks alla mina saker men så fort jag ser coachen så frågar han om jag har tappat bort något.


Dag 2

Idag var det då tävlingsdags. Vi gick upp i ottan och åkte till simhallen för att värma upp innan tävlingen startade. Mitt första lopp var en 200 frisims lagkapp. Det gick hyfsat bra för att vara första loppet. Vi gick vidare till en B-final som vi simmade senare på kvällen. Mitt andra lopp var 500 frisim där jag simmade exakt på mitt pers. Jag hade hoppats att det skulle gått lite fortare men men. Mitt sista lopp på förmiddagspasset var en 400 medley lagkapp.  Jag simmade frisim i lagkappen och gjorde ett riktigt bra lopp och gick i mål på 51,85 vilket är det snabbaste jag någonsin har simmat. Den här lagkappen gick riktigt bra och vi hamnade på en nionde plats, precis utanför A-finalen vilket var lite surt. Men vi fick istället ställa in oss på en B-final. När förmiddagspasset var slut så åkte vi tillbaka till hotellet där vi åt och samlade krafter innan finalpasset. Finalpasset började för min del med 200 frisims lagkappen där jag simmade ungefär som i försöken, med andra ord helt okej. Lite senare väntade 400 medleylagkappen igen och jag var väldigt taggad på att försöka simma ännu snabbare. Min sträcka gick hur bra som helst och jag simmade in på tiden 51,14 vilket var en förbättring med drygt en halvsekund från försöken. Vi slutade på en tionde plats i lagkappen vilket är helt godkänt från ett så pass litet College som vi är. Jag är otroligt nöjd med min sträcka i lagkappen men tyvärr fick jag också betala för den. När jag gick i mål smällde jag i mitt finger på något konstigt sätt så att jag vrickade fingret. Lite olyckligt men jag fick i alla fall en riktigt bra tid. När finalpasset var klart så var klockan ganska mycket så vi åt lite mat och sedan gick vi och la oss.


Dag 1

Klockan 11 samlades vi, ett gäng taggade simmare, på väg att göra en sista kraft ansträngning innan säsongens slut. Enn buss stod redo att ta oss till Rutgers University. Efter cirka en timma så svängde bussen upp mot entrén vid Holiday Inn. Vi kånkade upp med våra väskor på rummen men det fanns inte någon tid för vila. Snabbt fick vi byta om och sätta oss på plats i bussen igen för att åka till bassängen.  Vi anlände till simhallen sär vi ska spendera de kommande dagarna. Vi möttes av en stor pool med en stor läktare på ena långsidan. Plötsligt kändes vår egen simhall ynklig och mesig.  Hursomhelst så hoppade vi i och simmade ett lugnt och hyfsat kort pass.  När vi vara klara fick vi äntligen åka tillbaka till hotellrummet och bara ta det lugnt. Efter någon timme på rummet så började hungern sätta in ordentligt. Hela teamet hade skickat iväg en stor matorder till ett närliggande matställe som levererade maten till hotellet. Efter att vi hade ätit och slappat lite på rummet så var det dags att börja tänka på tävlingen. Det var dags att kapa tiondelar och hundradelar, dags att göra sig av med allt vattenmotstånd med allt vad det innebar. Förra terminen klippte jag inte håret på fyra månader, den här terminen kan man väl säga att jag har gjort tvärtom.  Det började med att två killar i teamet rakade av sig håret på huvudet. De försökte få mig att göra det men jag sa till dem att jag bara skulle göra det om alla killar i hela simteamet gjorde det. Jag kände mig lugn för jag var ganska säker på att det inte skulle hända. Men sen såg jag hur en efter en rakade av sig håret och jag blev allt mer nervös. Till slut var det bara jag kvar. Jag ville ju inte göra dem besvikna så nu sitter jag här med knappt något hår kvar på huvudet. Så nu hoppas jag verkligen att jag simmar fort imorgon. Efter jag hade blivit av med håret så hade vi ett möte där coacherna gick igenom hur det kommer gå till på tävling. Sen slappade vi mest på rummet och snart börjar det bli dags att sova eftersom vi har en riktigt lång dag framför oss. Det har varit en riktigt rolig dag och det ska bli kul och spännande att få komma igång och tävla imorgon.


Dag 1

Klockan 11 samlades vi, ett gäng taggade simmare, på väg att göra en sista kraft ansträngning innan säsongens slut. Enn buss stod redo att ta oss till Rutgers University. Efter cirka en timma så svängde bussen upp mot entrén vid Holiday Inn. Vi kånkade upp med våra väskor på rummen men det fanns inte någon tid för vila. Snabbt fick vi byta om och sätta oss på plats i bussen igen för att åka till bassängen.  Vi anlände till simhallen sär vi ska spendera de kommande dagarna. Vi möttes av en stor pool med en stor läktare på ena långsidan. Plötsligt kändes vår egen simhall ynklig och mesig.  Hursomhelst så hoppade vi i och simmade ett lugnt och hyfsat kort pass.  När vi vara klara fick vi äntligen åka tillbaka till hotellrummet och bara ta det lugnt. Efter någon timme på rummet så började hungern sätta in ordentligt. Hela teamet hade skickat iväg en stor matorder till ett närliggande matställe som levererade maten till hotellet. Efter att vi hade ätit och slappat lite på rummet så var det dags att börja tänka på tävlingen. Det var dags att kapa tiondelar och hundradelar, dags att göra sig av med allt vattenmotstånd med allt vad det innebar. Förra terminen klippte jag inte håret på fyra månader, den här terminen kan man väl säga att jag har gjort tvärtom.  Det började med att två killar i teamet rakade av sig håret på huvudet. De försökte få mig att göra det men jag sa till dem att jag bara skulle göra det om alla killar i hela simteamet gjorde det. Jag kände mig lugn för jag var ganska säker på att det inte skulle hända. Men sen såg jag hur en efter en rakade av sig håret och jag blev allt mer nervös. Till slut var det bara jag kvar. Jag ville ju inte göra dem besvikna så nu sitter jag här med knappt något hår kvar på huvudet. Så nu hoppas jag verkligen att jag simmar fort imorgon. Efter jag hade blivit av med håret så hade vi ett möte där coacherna gick igenom hur det kommer gå till på tävling. Sen slappade vi mest på rummet och snart börjar det bli dags att sova eftersom vi har en riktigt lång dag framför oss. Det har varit en riktigt rolig dag och det ska bli kul och spännande att få komma igång och tävla imorgon.  


Söndag

Denna helg har varit ganska händelselös då många som jag känner åkte hem. Lördagen spenderade jag med att titta på film och att göra läxor. Eftersom jag ska vara ledig två dagar den här veckan så har jag en del plugg att ta igen. Jag har också ett prov och två uppsatser som ska vara klara den här veckan innan jag åker iväg. Hur som helst så hade jag och några kompisar en liten "mini fest" på lördag kvällen vilket var trevligt.
Idag,söndag väntade ytterliggare lite plugg. Jag hade också ett möte med simteamet där coacherna gick igenom styrketränings programmet som vi ska köra själva när säsongen tar slut. När jag kom tillbaka från mötet var jag riktigt hungrig men eftersom matsället var stängt så bestämde jag och en kompis oss för att beställa kina mat. Riktigt smaskigt. Efter lite god mat så sitter jag nu återigen fast i pluggandet. Det börjar bli segt och tråkigt så jag tog en liten paus för att skriva det här inlägget. 
Nu har jag endast tre träningar kvar innan sista tävlingen och slutet av säsongen. Och det är bara tre dagar kvar tills vi åker till Rutgers University och tävlar. 

Get Lost!!

Äntligen börjar det komma lite värme. Från att ha varit svinkallt har det nu blivit riktigt skönt ute. Idag har det varit soligt och varmt och man har nästan börjat svettas. Tyvärr så har jag hört att det ska bli kallare igen och komma snö vilket inte låter speciellt roligt.
Idag är det min lediga dag men så mycket ledigt kan jag inte ta för jag har en hel del plugg att sätta tänderna i. I och med att jag ska vara ledig två dagar nästa vecka så har jag en del saker att ta igen vilket gör att jag har extra mycket att göra. Men jag har ändå hyvsatt mycket tid på mig men det gäller bara att få det klart.
Igår fick jag en komplimang som gjorde mig lite stolt. Det var en kompis till mig som sa att jag pratade bättre och mer korrekt engelska än min rumskompis Yong. Jag trodde först att det var ett skämt men det var det inte. Så jag blev riktigt glad med tanke på att Yong har bott här sen han var typ sju år och jag har varitt här i typ ett halvår.
På onsdagen förra veckan så upptäckte jag att de har börjat sända nya avsnitt av Lost här. Så ikväll ska jag nog sitta bänkad och kolla. Fast vi får se om jag har tålamodet att kolla med alla dessa reklamavbrott. Jag kollar typ aldrig på tv här i vanliga fall bland annat för att det är så himla irriterande med alla reklamavbrott, men jag ska ge det ett försök ikväll.

Sista tävlingen på hemmaplan

Igår var det dags för den sista tävlingen innan Mets championship. Vi mötte en väldigt bra skola (Steven Institute of Technology) och vi förlorade ganska stort.Efter ett tungt tränings och tävlingsschema så var man väldigt sliten igår men trots det så gjorde jag bra tider ändå. Jag persade bland annat på 100 frisim och gjorde en helt okej insats på 50 frisim i lagkapp. 
Nu börjar jag faktiskt se fram emot slutet av säsongen så att man kan börja leva igen :). Här om dagen sa en kompis till mig nånting om att jag alltid måste vara trött i och med våra tidiga träningar och det stämde ju in ganska bra. Jag kan bara drömma om hur skönt det ska bli att få sova ut på morgonen. Fast samtidigt så kommer jag nog bli ganska rastlös när träningen tar slut för den tar ju upp en hel tid och det är ju ett roligt gäng också. Men jag måste i alla fall träna på egen hand sen med tanke på hur mycket jag äter om dagarna. Men jag tror nog  att det ska gå bra.

Ännu en tävling

Tävlings schemat har varit ganska späckat på sistonde och igår hade vi ytterliggare en tävling. Den här gången var det en borta tävling så vi fick åka iväg för att tävla. Vi mötte William Paterson University som ligger ungefär 30-40 minuter bort från vår skola. Tyvärr så förlorade vi mot dem men inte med så mycket. Jag simmade fyra olika grenar. Först simmade jag en medleylagkapp som vi vann. Sen simmade jag 200 frisim där jag tror att jag slutade på en andraplats. Sen simmade jag också 100 och 500 frisim där jag slutade trea i båda loppen. Jag var ganska seg igår så tiderna var inte dem bästa men just nu ligger allt fokus på METS championships, vilket är den sista tävlingen vi simmar innan säsongen är över. Vi har dock en tävling kvar innan det som är nu på lördag, då möter vi Steven Institute of Technology.

Om tre veckor så åker vi i simteamet alltså iväg för att tävla i det så kallade METS championships. Jag kan inte säga exakt vad det är för jag vet inte riktigt själv, men jag vet att det är en stor tävling där flera olika skolor kommer vara på plats för att tävla. Torsdagen den 19 februari åker vi till Rutgers University där tävlingen hålls. Jag har tagit ledigt från skolan två dagar eftersom vi åker på en torsdag och är borta resten av helgen. Rutgers är ett jätte stort Universitet och jag har varit där en gång men då såg jag bara en bråkdel av skolan. Det ska bli riktigt kul och häftigt att åka dit och tävla för det kommer vara väldigt annorlunda mot tävlingarna som vi har här på skolan. Just nu ligger som sagt allt fokus på den tävling och förhoppningsvis så kommer jag vara i bra form när vi kommer dit.


Superbowl sunday

Igår var det Superbowl sunday. Jag kan väl inte påstå att jag har varit speciellt exhalterad över detta och jag hade inte direkt planerat att kolla eftersom jag inte förstår det roliga med amerikansk fotboll. Dock så kände jag mig lite tvungen att ge det ett försök eftersom nästan alla skulle kolla plus att jag fick höra att reklamerna ska vara extra bra under superbowl. Det är inte ofta som jag väljer att kolla på något för reklamens skull, jag tror faktiskt det var första gången igår. Jag bestmde mig för att kolla en stund med några kompisar. Bland annat så var Sam med och kollade. Han tycker inte om amerikansk fotboll speciellt mycket heller så han sov under tiden dom spelade och vaknade upp och kollade på reklamen. Jag tycker dock att reklamen var väldigt överskattad, den var inte så bra som jag hade förväntat mig. Fast dom sa att reklamen har varit bättre tidigare år. I alla fall så gjorde jag även ett försök att kolla på fotbollen. Matchen var mellan Steelers och Cardinals och det var Steelers som vann. Jag tror att jag kollade ungefär mellan en och två timmar innan jag bestämde mig för att ge upp. Jag gjorde ett försök men jag är ledsen, jag förstår verkligen inte det roliga med amerikansk fotboll.

RSS 2.0