Honors Convocation

Idag var jag på en så kallad "honors convocation" där jag fick ta emot min utmärkelse för Outstanding Graduate in International Business. Det var en tillställning där lärare, familjer, och vänner fick komma och titta när de främsta eleverna i varje major fick ta emot en utmärkelse. De delade alltså ut denna utmärkelsen till en elev inom varje major.

Det var lite roligt för innan man fick ta emot sitt lilla diplom så läste de upp en liten biografi om en själv och vad man har åstakommit under sin tid på skolan. Så när jag skulle gå upp på scen och ta emot min utmärkelse så sa de ju bland annat att jag är en internationell student från Stockholm, Sverige. Och efteråt sen när tillställningen var över så kommer en lärare fram till mig och börjar prata klingande Svenska med mig. Då visar det sig att han själv är från Stockholm och undervisar i psykologi här på skolan. Så han började prata med mig och frågade hur länge jag hade varit här och vad som fick mig att hitta hit. Så det var lite små roligt.

Så här ser diplomet ut som jag fick. Dessutom innehöll kuvertet en liten check på 50 dollar och lite pengar tackar man ju aldrig nej till ;)

Fullt Upp

Ja den där lugna tiden som jag hade för någon vecka sedan är som bortblåst nu. Nu har jag helt plötsligt jätte mycket att göra. Men idag insåg jag att det faktiskt bara är två veckor kvar med vanliga lektioner och sedan efter det så drar alla slutproven igång. Jag har i alla fall 1 redovisning, 6 uppsatser och 4 prov kvar den här terminen. Usch det låter ju som en väldans mycket på bara några veckor. Men men det är bara att bita ihop. Men nu måste jag snart gå och lägga mig för jag ska upp och jobba imorgon bitti. 

Förresten så är det 23 dagar kvar till Graduation idag!!!!!!

Fyrkantshatt

Idag började med att jag jobbade några timmar under förmiddagen. Därefter hade jag ett möte med mina styrelsemedlemmar för klubben. Vi disskuterade bland annat vilka som ska ersätta oss inför nästa år, och om slutårsrapporten som varje klubb måste lämna in. Efter mötet så mötte jag upp Jami och vi gick till "Graduation Fair" som hölls på skolan idag. Det har hållit på hela dagen och det är ett tillfälle för alla sistaårs elever att fixa allting som måste göras inför graduation. Jag anmälde mig till några aktiviteter som pågår dagarna innan graduation och så köpte jag även min kappa och mössa. Jag fick också reda på att jag kommer ta examen med högsta ära eller honors som det heter. Det är nämligen så att beroende på vilket betygssnitt man har så finns det chans att man kan gå ut college med "Latin Honors" och det finns tre olika:
- Cum Laude
- Magma Cum Laude
- Summa Cum Laude
Jag kommer alltså gå ut med det högsta vilket är "Summa Cum Laude". 

Efter att jag hade inhandlat min utstyrsel till graduation så var jag såklart tvungen att prova allting. Men jag kunde inte riktigt sluta skratta pt mig själv när jag såg mig själv i spegeln för man ser ju faktiskt lite rolig ut. Men det kändes också ganska coolt för man har ju alltid sett de här fyrkantsmössorna på tv och nu står man liksom här med en själv. Ni får inga bilder på hur jag såg ut för det får vänta tills graduation :) men här kommer i alla fall bilder på kappan och mössan.

Sommar

Bara för att göra er lite avundsjuka så tänkte jag berätta att det har varit riktigt sommar väder här idag. Jag vaknade av ett sms från Jami som undrade om jag ville med ut och sola. Och självklart var jag inte sen med att svara ja. Vi gick ut i cirka en timme och det var nästan för varmt. Jag var alldeles svettig när vi gick in igen. Det hade varit väldigt skönt med typ en utomhus pool eller något sånt så man kunde svalka sig lite. I övrigt har jag jobbat på lite olika skolarbeten och sedan under kvällen hade jag en lektion.

Söndag

Idag har jag varit sjukt rastlös av någon anledning. Den här veckan kommer bli lite lugnare för min del och under lördagen så gjorde jag klart min läxor för veckan. Så idag visste jag inte ritkigt vad jag skulle ta mig till. Och jag har liksom lite svårt att koppla av för jag vet att det är ett väldigt kortvarigt lugn och att det kommer bli desto stressigare om en vecka eller så. Sen tror jag att det är senioritisen som börjar komma tillbaka. För jag vill egentligen inte göra några mer skolarbeten nu jag vill bara vara klar. Men imorgon är det ju faktiskt bara en månad kvar till graduation. Helt galet!!

Klubben

Jag är ju faktiskt fortfarande ordförande för International Business klubben här på skolan och idag hade vi ett event. Vi hade en business person som kom till skolan och pratade. Jag har tillsammans med mina två styrelse kollegor planerat det här eventet ganska länge och vi har försökt marknadsföra eventet så mycket vi har kunnat. Det är ganska utmanande att nå ut och få elever att gå på såna här event. Så jag har varit nervös hela veckan inför idag och jag kunde knappt sova natten till idag. Jag var nervös att inte tillräckligt mycket folk skulle komma, eller att det inte skulle vara intressant. Men nu kan jag äntligen pusta ut och det blev faktiskt väldigt lyckat. Det kom ganska mycket folk och han som föreläste var jätte bra. Han hade mycket erfarenhet inom International Business och han har jobbat för företag som till exempel Target, Toys R Us, och Pearson Technology. Han hade också några ritkigt bra punkter och tips riktade till college studenter vilket gjorde att det blev riktigt bra och passande. Nu börjar min roll som ordförande gå mot sitt slut och nästa vecka ska vi försöka bestämma vilka som ska ta över de olika styrelse positionerna för nästa år.

Outstanding

Jag har nyligen fått ännu ett mycket roligt besked. Det är nämligen så att jag har blivit utsedd till "Outstanding Graduate in International Business". Det är nämligen så att varje år utser alla lärare inom varje major, en sistaårs elev som de tycker har varit med framstående. Så jag har alltså blivit utsedd till den mest framstående sistaårselven inom min major (International Business). Det känns otroligt roligt och det är nog den utmärkelsen som känns häftigast och som jag är mest stolt över. Speciellt eftersom det är lärarna som bestämmer vem som ska få det. Och jag pratade faktiskt med en utav lärarna i min major och han sa att alla hade varit väldigt eniga när de hade utsett mig. Så det var väldigt roligt att höra. Så den 25 april är det någon slags ceremoni då jag ska få ta emot den här utmärkelsen.

Aprilskämt

Det är värst vad dålig jag har varit på att skriv den senaste tiden. Men ni får har lite överseende för jag är ju trots allt inne på slut tampen av min college karriär. Men jag ska försöka bättra mig lite.

Idag blev jag utsatt för ett väldigt försenat men ganska roligt aprilskämt. Det var under min lektion nu under kvällen. Det är nämligen så att inför varje lektion så måste vi läsa ett kapitel i boken som vi använder. Men med mycket annat på agendan så blir det ibland så att man inte hinner läsa allting varje vecka. Men detta brukar inte göra så mycket eftersom vår professor går igenom kapitlet under lektionen. Men under kvällens lektion var det andra bullar som gällde. Helt plötsligt så sa professorn, "Ta fram en penna och ett tomt papper" "Lägg undan alla böcker". Han sa att kan skulle förhöra oss på läsningen. Han gav oss ett antal frågor och de alla i klassen började bli nervösa och små svettas. Vi började svara på frågorna och jag hade som tur hunnit skumläsa igenom kapitlet så jag visste svaret på i alla fall ett par frågor. Men vissa andra frågor däremot hade jag inte en aning om. Men efter några minuter så säger professorn till oss att läsa den sista frågan. Frågan såg ut någonting såhär

Företag XY fick ett anbud på $10 miljoner den 2a April. Om anbudet istället hade kommit dagen innan, vad kunde det betraktats som?

När någon i klassen mumlade till ett Aprilskämt så sa professorn att det är precis vad det här är. Så hela förhöret var ett aprilskämt och istället drog han upp en påse med Påskgodis och började dela ut. Där kan man snacka om en helomvändning.

Nej nu måste jag gå och sova för jag ska upp och jobba imorgon bitti. God Natt.

RSS 2.0