Onsdag

Idag har jag haft min lediga dag och det visade sig bli en träningsdag. Först så var vi ett gäng som gick och simmade. Det började med att jag, Bethany, Kyle och Jenny var vid bassängen, men sen trillade de in fler och fler från sim teamet och till slut var vi väl runt 10 pers från teamet som var där och simmade. Idag var det dessutom riktigt fint väder ute så jag och Jenny bestämde oss för att gå ut och spela lite tennis i solen. Resten av kvällen har jag bara hängt med Jenny, Bethany och Kyle. Jag fick också lite plugg gjort, och så har jag sökt en hel del efter praktikplatser för nästa termin.
Imorgon har jag mina sista lektioner för veckan och sedan blir det party på kvällen. Det är nämligen så att min kompis Elliot fyller 21år (den stora åldern) imorgon så vi är ett gäng som skall ut på krogen och fira honom. Detta blir faktiskt min första utgång här i staterna så det ska bli väldigt roligt.

Söndag

Nu har ännu en helg passerat och den gick alldeles för fort. Nu har jag i alla fall en viktigt vecka framför mig med massa saker som ska avklaras. Dels ska jag påbörja mitt praktik sökande på riktigt. Sedan ska jag välja lurser inför nästa termin. Och sedan ska jag på en liten mini intervju kan man väl säga. Det är nämligen så att jag har anmält intresse om att bli vice ordförande eller kassör för "International Business" klubben. Så nu i veckan ska jag träffa ordförande för klubben och förhoppningsvis lyckas övertyga honom. Till sist har jag ytterliggare en viktig sak att göra den här veckan men det tänker jag inte avslöja riktigt ännu.

Aktiv dag

Idag har jag haft en superaktiv dag mycket tack vare Jenny. På förmiddagen frågade hon mig om jag ville gå till gymmet. Jag hade inget bättre för mig så jag följde med. Väl där så började vi med att springa 3 kilometer, därefter körde vi lite styrketräning och efter det sprang vi ytterliggare 3 kilometer. Som grädde på moset så avslutade vi med att spela tennis. Skolan har några riktigt bra tennis banor mitt ute i solen så vi gick dit och spelade lite.

Efter detta långa träningspass som varade i mer än två timmar så åkte jag, Jenny, Kyle, Lauren, Elliot och Lindsey till Panera och käkade middag. Panera är definitivt ett utav mina favoriter när det kommer till ställen att käka. De har massor med goda sallade, smörgåsar och soppor. Hur gått som helst.

Resten av kvällen hängde jag med Lindsey, Elliot, Kyle och Mike. Vi roade oss med att spela massa oliak tv-spel. Någon gång runt midnatt så insisterade Elliot och Mike att vi skulle åka nånstans och käka. Så det slutade med att vi åkte till ett diner i närheten av skolan som har öppet dygnet runt, och tog oss ett litet nattmål.


Fredag

Idag har varit min lediga dag men jag har haft ganska fullt upp. På förmiddagen gick jag till ett kontor på skolan där det hjälper till med jobb och praktiksökande. Jag pratade med en person där och fick lite hjälp med vad jag behöver göra för att hitta en praktikplats till hösten. Hon gav mig en check-lista med massa saker som jag ska fixa så att jag kan komma igång med sökandet.
Efter detta så åt jag lunch med Berms och Jami och därefter var det tränings dags. Av någon konstig anledning så fick jag en jätte stor lust att simma idag. Jag har inte simmat en ända gång sedan vår säsong tog slut vilket var ett antal veckor sedan, så jag bestämde mig att det var dags att göra ett besök i poolen idag. Jag simmade i lite mindre än en timma och det kändes ganska ordentligt i armarna och man var rätt så ovan. Därefter mötte jag upp några killar från simteamet för att köra lite styrketräning.
Nu på kvällen har jag tagit det lugnt och vilat musklerna, och hängt med några kompisar. Sedan åkte jag, Berms, Alexandra och Kim till "Applebees" och käkade. Applebees är en ganska poppis restaurang kedja och de har en deal att varje kväll efter klockan 10 så är det halva priset på alla förätter. Så det händer att vi åker dit lite då och då när vi känner för ett kvälls snack. Idag var en sån dag.

Upplösningen

Nu har det visat sig att sanningen inte var så galen eller action fylld trots allt. Det var ingen som blev skjuten eller hotad med pistol. Det var någon kille som hittade på allting och ringde sin ex-flickvän som går på vår skola och hon i sin tur ringde polisen.

Crazy!!!!!

Nu gick det bara några minuter tills mitt nästa blogginlägg men jag har en galen nyhet att berätta. Jag sitter i mitt rum och tittar på tv och för bara några minuter sedan ringde min kompis Berms mig och berättar att det går rykten om att någon har blivit skjuten i "The Village", vilket är ett lägenhetsområde på skolan. Jag slängde mig direkt på telefonen och ringde Bethany och Jenny som bor i det området på skolan. De visste inte vad som pågick men det var tydligen flera polisbilar i området. Nu lite senare så ringde Bethany tillbaka till mig och berättade att hon hade hört att det handlar om någon slags drog uppgörelse och att någon hotade någon annan med en pistol, men att ingen hade blivit skjuten. Det här är än så länge bara vad jag har hört och jag vet inte om allt stämmer men nu nyligen fick jag det här mailet:

"There is police activity due to a reported shooting as of 3/23/2011 in  at Ramapo College.   Everyone on campus should stay inside.  All facilities have been secured.  College officials and emergency responders are on scene investigating."


Så nått är det i alla fall. Och tydligen är skolan i ett så kallat "Lockdown" vilket betyder att ingen får lämna eller komma in på skolan för tillfället. Helt galet är det speciellt med tanke på att jag var där för bara en timme sedan. Men jag sitter i alla fall säkert på mitt rum just nu och förhoppningsvis får man lite bättre rapporter om vad som har hänt snart.

Fullt upp

Just nu känns det som att det är hur mycket som helst att göra och hålla reda på. Det brukar alltid bli så här under vårterminen efter lovet, skolan drar igång igen och det är många arbeten och prov som ska avklaras. Men i år är det extra mycket som ska göras för min del. Utöver allt skolarbete så är jag i full gång med att försöka hitta en praktikplats inför hösten. Sedan håller jag också på att försöka ta ett Amerikanskt körkort och därför måste jag plugga inför det teoriprovet. Jag måste också försöka lista ut vilka kurser jag ska läsa nästa termin eftersom det snart börjar bli dags att registrera sig. Och utöver allt detta så ska man också försöka vara duktig och träna och hålla sig i form. Så det är väldigt många bollar i luften just nu och det kommer nog bli en riktig fixar-helg för min del.

Måndag

Hela helgen som har varit har det varit riktigt skönt väder här. Det har varit relativt soligt och kanske varmt så det kändes liksom som att våren var här. Så igår bestämde jag mig för att vika ihop vinterjackan och gömma den i garderoben i glada tron att vintern var över. Men ack så fel jag hade. När jag vaknade imorse och tittade ut genom fönstret fick jag mig en smärre chock. Jag var tvungen att gnugga mig i ögonen ett par gången innan jag förstod att det var sant. Snö!! Detta gjorde inte precis första skoldagen efter lovet bättre.

Från skinande sol till detta..

Philadelphia

Vi hade en väldigt lyckad dagstrip till Philadelphia igår och jag måste säga att det var en stad helt i min smak. Dessutom var vädergudarna helt på vår sida, då det var varmt och soligt. Jag gick runt i bara t-shirt hela dagen och det var nästan så man önskade att man hade haft kortbyxor. Det blev jag och min kompis Berms som åkte. Det var egentligen tänkt att Jami skulle följa med också men hon fick förhinder i sista stund.

 

Vi påbörjade vår färd runt klockan 9 på morgonen och efter drygt två timmar så skymtade vi konturerna av Philadelphias skyskrapor. Vi parkerade i ett skumt parkeringsgarage som dock visade sig ligga väldigt bra och centralt till. Efter några minuters förvirring lyckades vi få ordning på vår lilla karta och lokalisera vart vi befann oss. Vi ställde in siktet på vår första anhalt vilket var ”Liberty Bell”. Liberty Bell är en viktig frihets symbol som betecknar USA’s självständighet. Vi tog några foton och skummade lätt igenom de informations texter som fanns. Efter denna anhalt fortsatte vi mot nästa stopp. Nu besökte vi ”Elfreth’s Alley” vilket är en utav USA’s äldsta bostads område/ gata. Det var en smal liten gata med kullersten och rustika bostäder och den var väldigt avvikande från den övriga stadsmiljön.

 

Efter dessa två anhalter så skrek våra magar efter föda så vi gjorde ett depå stopp vid ”Reading Terminal Market”. Reading Terminal Market är en stor saluhall med mat från alla världens hörn. Där fanns allt från rå fisk till färska bakverk. Det fanns ett oändligt antal lunch alternativ att välja emellan och det var inte något lätt beslut.  Jag kan också berätta att här fanns världens bästa kakor. Så nybakta kakor med choklad och valnötter fick bli avslutningen på ett delikat lunch break.

 

Med ny energi och utvilade ben begav vi oss nu till Chinatown. Chinatown är ganska speciellt för plötsligt är det som att man har kommit till en annan stad, och ett annat land för den delen. Varenda skylt längs vägen är nu täckt med kinesiska bokstäver och 99% av människorna man passerar är av asiatiskt ursprung. En intressant anhalt där man dock inte kan spendera allt för lång tid.

 

Efter alla dessa sevärdheter så bestämde vi oss att lite traditionell shopping var helt i sin rätt. Vi begav oss till shopping distriktet och efter att ha sett mat från hela världen och gjort ett snabbt Kina besök så behövde jag bejaka min Svenska sida. Och vad vore väl ett bättre sätt än att göra ett besök på H&M.

Shoppingen fick bli slutet på en otroligt bra dag i Philadelphia. En stad som är renare och mindre packad än New York men som har lika mycket att erbjuda. Vi sparade också några av godbitarna till ett framtida besök. För vi var båda överrens om att vi vill dit igen.

 

Philadelphia

Liberty Bell
Elfreth's Alley
Chinatown
Målningar som syntes på byggnader lite överallt i stan
Love Park

Philly trip

Egentligen var det tänkt att vi skulle ta en tripp till Boston över lovet för att ta en lite tour av staden. Men tyvärr blev det inställt på grund av mesta dels ekonomiska skäl. Men nu har vi istället bestämt oss att vi ska göra en dags trip till Phialdelphia imorgon. Philadelphia ligger lite drygt två timmar från vår skola och jag har hört att det ska vara en cool stad. Det ska bli väldigt roligt och vi har redan hittat lite saker som vi ska se och utforska när vi kommer dit. Nu hoppas vi bara att vädergudarna är med oss, så att vi slipper regn.

Lov

I går hade jag mina sista lektioner innan lovet och nu har jag en hel veckas ledighet att se fram emot. Så igår kväll var vi några stycken som firade in lovet med lite festande. Under hela kvällen igår spö regnade det ute och någon gång mitt under vår lilla fest så bestämde vi oss för att springa ut i regnet. Så jag, Dave, Geoff, Jenny och Bethany drog på oss kortbyxor och sprang ut i ösregnet som ett gäng galningar. Detta uppmärksammades av andra på skolan som också festade och de började gå ut på balkongerna och heja på oss. Kul var det.

Storslaget

Jag tror inte riktigt att jag själv har förstått hur bra det faktiskt går för mig. Visst jag har ju insett att mina betyg är bra men jag har inte tänkt så mycket mer med det. Men nu när utmärkelse efter utmärkelse trillar in så börjar man förstå att man kanske ändå har lite bakom pannbenet. Nu senast har jag fått en inbjudan att bli medlem i ”Beta Gamma Sigma” vilket är ett ”honor society” för business studerande. Här är ett litet utdrag om detta medlemskap:

 

“Beta Gamma Sigma is the international honor society serving business programs accredited by AACSB International - The Association to Advance Collegiate Schools of Business. Membership in Beta Gamma Sigma is the highest recognition a business student anywhere in the world can receive in a business program accredited by AACSB International.”


Som jag har förstått det så är det ganska svårt att få detta medlemskap och man måste vara bland de topp 10% av alla business studerande på sin skola. Så jag måste erkänna att jag känner mig en gnutta stolt över att ha fått denna inbjudan.


En vecka

Nu är det endast en vecka kvar tills vi har lov. Nästa vecka är det nämligen Spring Break, vilket innebär en hel veckas ledighet från skola. Det ska bli skönt att få vila upp sig och tänka på annat för en liten stund. Jag har inga spikade planer för lovet ännu, men jag och några kompisar har prata om att åka till Boston över någon dag och ta en tour av staden. Sedan ska jag troligtvis hem till min kompis Jami ett par dagar.
Igår var jag för övrigt och tränade för första gången sedan simningen tog slut. Det har gått cirka två veckor utan någon som helst träning för min del. Den enda träningen jag har fått under två senaste veckorna är väl att gå upp för trapporna i skolan. Men igår drog Jenny med mig till gymmet där jag sprang några kilometer och körde lite styrketräning. Men ni kan ju gissa att jag har träningsvärk idag.

Onsdag

Den här veckan började ganska stressigt eftersom jag hade två prov direkt efter varandra i måndags. Och jag kan säga att det andra provet var ett utav det värsta jag nånsin har haft. Det var ett prov i Accounting och jag kan väl kortfatta säga att det var väldigt mycket att göra udner en väldigt knapp tid. Men det var i alla fall skönt att få proven överstökade. Men så fort jag var klar med proven så var jag tvungen att börja jobba på en uppgift till min tisdags lektion. Men när min tisdags lektion var över så kunde jag i alla fall slappna av lite grann. En kille i simteamet fyllde 21 år i tisdags så vi festade lite på kvällen. Sedan idag blev det tillbaka till skolarbetet. Imorgon har jag två lektioner men efter dem är jag klar för veckan och kan äntligen pusta ut helt.

RSS 2.0