Philadelphia

Vi hade en väldigt lyckad dagstrip till Philadelphia igår och jag måste säga att det var en stad helt i min smak. Dessutom var vädergudarna helt på vår sida, då det var varmt och soligt. Jag gick runt i bara t-shirt hela dagen och det var nästan så man önskade att man hade haft kortbyxor. Det blev jag och min kompis Berms som åkte. Det var egentligen tänkt att Jami skulle följa med också men hon fick förhinder i sista stund.

 

Vi påbörjade vår färd runt klockan 9 på morgonen och efter drygt två timmar så skymtade vi konturerna av Philadelphias skyskrapor. Vi parkerade i ett skumt parkeringsgarage som dock visade sig ligga väldigt bra och centralt till. Efter några minuters förvirring lyckades vi få ordning på vår lilla karta och lokalisera vart vi befann oss. Vi ställde in siktet på vår första anhalt vilket var ”Liberty Bell”. Liberty Bell är en viktig frihets symbol som betecknar USA’s självständighet. Vi tog några foton och skummade lätt igenom de informations texter som fanns. Efter denna anhalt fortsatte vi mot nästa stopp. Nu besökte vi ”Elfreth’s Alley” vilket är en utav USA’s äldsta bostads område/ gata. Det var en smal liten gata med kullersten och rustika bostäder och den var väldigt avvikande från den övriga stadsmiljön.

 

Efter dessa två anhalter så skrek våra magar efter föda så vi gjorde ett depå stopp vid ”Reading Terminal Market”. Reading Terminal Market är en stor saluhall med mat från alla världens hörn. Där fanns allt från rå fisk till färska bakverk. Det fanns ett oändligt antal lunch alternativ att välja emellan och det var inte något lätt beslut.  Jag kan också berätta att här fanns världens bästa kakor. Så nybakta kakor med choklad och valnötter fick bli avslutningen på ett delikat lunch break.

 

Med ny energi och utvilade ben begav vi oss nu till Chinatown. Chinatown är ganska speciellt för plötsligt är det som att man har kommit till en annan stad, och ett annat land för den delen. Varenda skylt längs vägen är nu täckt med kinesiska bokstäver och 99% av människorna man passerar är av asiatiskt ursprung. En intressant anhalt där man dock inte kan spendera allt för lång tid.

 

Efter alla dessa sevärdheter så bestämde vi oss att lite traditionell shopping var helt i sin rätt. Vi begav oss till shopping distriktet och efter att ha sett mat från hela världen och gjort ett snabbt Kina besök så behövde jag bejaka min Svenska sida. Och vad vore väl ett bättre sätt än att göra ett besök på H&M.

Shoppingen fick bli slutet på en otroligt bra dag i Philadelphia. En stad som är renare och mindre packad än New York men som har lika mycket att erbjuda. Vi sparade också några av godbitarna till ett framtida besök. För vi var båda överrens om att vi vill dit igen.

 

Philadelphia

Liberty Bell
Elfreth's Alley
Chinatown
Målningar som syntes på byggnader lite överallt i stan
Love Park

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0