Fredag

Igår hade vi en till tävling och vi mötte två stycken team. Vi förlorade kampen mot Montclair University men vi vann mot King's college. Vi kom alltså tvåa utav tre lag. För min egen del så gick det bra även fast man var lite seg i kroppen eftersom vi tränade på morgonen samma dag. Först simmade jag en medleylagkapp där vi kom tvåa. Sen simmade jag 200 frisim och 500 frisim där jag kom trea i båda loppen. Även fast placeringarna var sämre än sist så var tiderna bättre och jag är väldigt nöjd med loppen. Nästa tväling är på tisdag nästa vecka då vi möter William Paterson University.

Nu idag har jag precis haft min sista lektion innan helgen vilket känns riktigt skönt. Dock har jag ganska mycket plugg som jag behöver göra i helgen men det ska bli skönt att få vila lite från träning och lektioner. På söndag är träningen inställd eftersom det är Superbowl sunday, men jag bryr mig inte speciellt mycket om amerikansk fotboll för jag förstår inte riktigt det roliga med det. Jag håller mig nog till vanlig fotboll.

Snö slask is

Igår var det riktigt sk*t väder här. Det snöade under natten så vår träning var inställd på morgonen sen så regnade det hela dagen så det var fullt med slask vart man än gick. Därför valde vi att mesta stanna inomhus igår, jag började skriva på min uppsats och jobbade lite på en läxa. Sen beställde vi kina mat på kvällen så vi slapp gåt ut slasket igen.
Idag har alllt slaks frysit så istället är det is vart man än går, så man får gå väldigt försiktigt om man inte vill ramla. Just nu håller jag på att skriva klart min uppsats som ska lämnas in idag. Efter att jag har lämnat in uppsatsen så är det dags för tävling igen. Men jag är lite tveksam om det kommer gå så bra eftersom vi tränade imorse så vi får se hur pigg man är ikväll på tävlingen.

Tävling

I går, lördag så hade vi en tävling mot Pace University och vi simmade hem segern. Jag simmade tre olika saker. Först simmade jag en medley lagkapp, där jag simmade frisim och den vann vi. Lite senare simmade jag 200 frisim som jag vann och ännu lite senare simmade jag 100 fritt som jag också vann. Jag vann alltså alla tre sträckor som jag körde. Vi vann också ganska stort mot Pace. Nu på torsdag har vi en ny tävling och då möter vi två team samtidigt, King's kollege och Monclair State University och jag hoppas att det ska gå lika bra där.
Idag är det söndag och jag har träning och plugg som jag måste göra vilket jag inte ser fram emot.

Första veckan!

Nu har jag klarat av första skolveckan och den har varit ganska lugn för det har mest varit introduktioner till kurserna som jag läser. Fast jag har faktiskt redan fått en uppsats som ska rskrivas till nästa vecka och även läsning som jag måste göra. 

Den här veckan har varit bra och det var riktigt skönt att alla kom tillbaka så att man slapp vara här typ ehlt själv. I tisdagskväll åkte jag, Yong, Jami och Berms till en galleria (Garden State Plaza) där vi käkade och kollade runt lite. Sen i onsdags var jag ledig, och jag är riktigt glad att jag har onsdagar ledigt från lektioner för det är väldigt skönt. Igår hade jag College English för första gången. Lektionen och läraren verkar helt okej men den kursen går typ ut på att skriva massa uppsatser vilket inte är min favorit syssla direkt så vi får väl se hur det går med det. Men nu har jag i alla fall haft alla mina lektioner och träffat alla lärare och det känns bättre än förra terminen i alla fall och jag tänker inte försöka byta lektion utan jag är nöjd med de jag har.

Idag har jag varit jätte trött hela dagen. Imorse hade jag tidig träning som vanligt sen efter det så åt jag frukost med sim teamet och efter det hade jag min första lektion. Jag var så trött att jag nästan somnade på lektionen, jag fick verkligen kämpa med att hålla ögonen öppna. När den lektionen var avklarad så hade jag direkt en annan lektion. På den andra lektionen gick det dock lite lättare att hålla ögonen öppna. När den lektionen var avklarad så hade jag lunch i en timma och sen bar det av till ytterliggare en lektion. Det kanske inte låter så jätte jobbigt med tre lektioner i rad men det är faktiskt ganska påfrestande speciellt när man är uppe och tränar i ottan. Men nu är jag äntligen klar och jag tror att jag ska fira med en lite tupplur. Imorgon har vi en tävling mot Pace University som jag ser fram emot men förrutom det så har jag inget planerat för helgen.

Skolstart

Nu har det äntligen blivit lite liv i luckan här på skolan och det är inte alls lika ödsligt och tomt på folk längre. Igår så var det check-in dag för alla elever och de flesta som jag känner kom tillbaka till skolan. Den första som kom var Yong (min ena rumskompis)och efter att han hade kommit så gick vi och åt tillsammans med hans mamma, syster och hans andra mamma. Efter det så började de flesta droppa in. Lite senare kom också vår andra rumskompis, Sam. Efter att han kom så började vi direkt att möblera om vårt rum. Så nu är vårt rum mycket bättre än tidigare, jag kan ta lite kort senare och visa er hur det ser ut. I går var det ju måndag och vi återupptog vår tradition att åka och äta kycklingvingar (Wing night). Efter det så spelade vi lite biljard och sen "chillade". Men så småningom var jag ju tvungen att tänka på refrängen eftersom de tidiga morgon träningarna började idag.

Det var ganska segt att gå upp så tidigt i morse men om man ser det från den ljusa sidan så har vi faktiskt bara en månad kvar av säsongen och efter det behöver jag inte gå upp så tidigt igen. Vi har ganska många tävlingar den sista månaden, vi har bland annat en tävling nu på lördag som jag hoppas att vi ska vinna.

 Idag började alla lektioner igen och jag har haft tre lektioner idag. Den första lektionen som jag hade var Matte. Efter det som vi gick igenom idag så känns matten väldigt lätt och jag tror inte att jag ska ha så mycket problem med den. Den andra lektionen som jag hade var Macroeconomics. Macroeconomics gå igenom ekonomi i helhet och som jag uppfattar det så kommer den lektionen också handla mycket om ekonomin i dagsläget. Den tredje lektionen som jag hade idag var Perspectives of Business and Society. Den kursen handlar om hur företag, regering och samhälle fungerar tillsammans. Än så länge känns kurserna helt okej och det känns som att jag har bättre lärare den här terminen. Nu är jag klar för dagen och imorgon har jag inga lektioner, jag har bara träning på morgonen och sen är jag ledig resten av dagen.


New York med teamet


Ett kallt New York

Nu börjar det i alla fall hända lite mer här. Igår var det en liten dags fest för alla i simteamet. Eftersom vi tränar tidigt på morgonen så fick det bli en dags fest så att man får sova ett tag innan man ska upp och träna. Träningarna är riktigt hårda och jag börjar känna mig ganska sliten nu men det är bara två dagar kvar innan helgen då vi får lite ledighet från träningen. Idag onsdag så åkte vi in till New York med simteamet. Efter träningen så gjorde alla sig redo och sen åkte vi bil hem till en tjej i teamet och därifrån tog vi bussen in till Port Authority i New York. När vi kom fram till New York så gick vi först och åt eftersom alla var väldigt hungriga. Vi gick till ett ställe ganska nära Times Square där vi åt pizza och värmde oss lite innan vi gav oss ut på stan. Vi hade inte så många planer på vad vi skulle göra i stan så det blev mest att vi gick runt och kollade i lite olika affärer och så. Efter några timmar på stan så var alla väldigt trötta och kalla så då bestämde vi oss för att åka tillbaka. Vi tog tunnelbana och sedan buss tillbaka till tjejens hus där vi parkerade bilarna. Hemma hos henne så åt vi tacos innan vi tog bilarna tillbaka till skolan. Det har varit väldigt kallt hela dagen idag så det var väldigt skönt att komma tillbaka till skolan och till mitt varma rum. Tyvärr så ska det kalla vädret fortsätta och imorgon kanske det ska bli snöoväder så vi kanske inte har någon träning imorgon bitti vilket jag hoppas för jag vill sova. 

.....

Mitt svenska godis förrådFöre

......

Nu har jag varit på skolan några dagar och jag längtar efter att skolan ska börja. Jag kom till skolan ungefär en och en halv vecka före skolan börjar eftersom jag måste träna. Därför är skolan riktigt öde, de enda som är här är personal och några atleter. Under helgen var det extra tomt för då åkte typ alla ur simteamet hem eftersom vi hade ledigt från träningen så jag har inte haft den roligaste helgen. Fast det har ändå inte varit så farligt även om datorn och tvn har varit mina bästa vänner. Idag söndag så hade vi träning på kvällen och imorgon väntar tidig träning igen.
Innan jag åkte tillbaka hit så skaffade jag en stor svensk flagga som jag skulle ha på mitt rum här och jag har nu hängt upp den ovanför min säng så nu kan man in te undgå vilken säng som är min. Jag lägger inte lite bilder på mitt ny stylade rum och på det snöiga New Jersey. I lördags snöade typ hela dagen här så det är en hel del snö.
Nu kan jag tyvärr inte skriva så mycket mer för det har ju inte hänt så mycket för min del.

Stockholm - Island - New York

Alltså jag har verkligen otur när jag ska flyga själv. När jag flög hem den 19 december så blev planet försenat på grund av snöstorm och jag fick då sitta och vänta tre timmar i planet innnan vi kunde starta. Och idag var det alltså dags för nästa flygning.
Tidigt i morse gav jag mig iväg tillbaka mot staterna. Pappa skjutsade in mig till Arlanda och allt gick som det skulle. Jag checkade in baggaget och gick genom säkerhetskontrollen utan problem. Jag åt lite frukost och gick sedan ombord på planet. Dessutom så startade planet i tid och jag trodde att jag skulle slippa förseningar den här gången, men så fel jag hade. Efter att vi hade flygit i typ en timme så ropade dom ut på planet och frågade om det fanns nån läkare ombord. Jag tror att det var typ tre läkare ombord som alla gick och kollade till kvinnan som inte mådde bra. Ännu en gång fick jag förhoppningar om att problemet var löst men även denna gång hade jag fel. Läkarna som var ombord visste inte vad det var för fel på kvinnan och efter ett tag så ropade piloten ut att vi skulle vara tvugna att landa på Island så att hon kunde komma av och få hjälp. Jag började nästan skratta, inte för att det var roligt utan för att det var så himla typiskt att det ska hända såna här saker varje gång jag flyger själv. Väl på Island så var vi alla tvugna att sitta kvar i planet medans kvinnan fick komma av. Efter det så var dom tvugna att tanka planet och kontrollera att allt stämde. Efter nästan två timmars väntan på Island så fick vi lyfta igen. Vägen från Island till New York gick bra men det var både en hel del turbulens och mycket trafik så planet blev ytterliggare lite mer försenat. Allt som allt så landade vi tre timmar senare än vad vi skulle ha gjort från början. När vi kom till Newark Airport så är det en hel del säkerhetskontroller som tar ganska lång tid och sen var vårat bagage försenat också, så jag fick stå och vänta på det ett tag. Det fattades bara att min väska skulle ha försvunnit men till min stora lättnad så kom min väska på bandet till slut. Egentligen skulle jag ha tagit tåg tillbaka till skolan men på grund av att jag var så försenad och trött så tog jag en taxi istället. Väl framme vid skolan var det regningt och isigt. Ett riktigt piss väder men det gjorde absolut ingenting för det var så sjukt skönt att äntligen få komma fram. Jag har aldrig tidigare varit så lättad att komma fram det var helt underbart att få slänga sig på sängen i rummet. Jag har räknat ut att från det att jag åkte hemifrån till att jag kom in på mitt rum har resan tagit hela 18 TIMMAR. Jag åkte hemifrån kl. 6 på morgonen och kom fram till rummet kl 12 på natten (svensk tid). Förstår ni nu att jag är lite trött nu efter 18 timmars resande. Men nu har jag i alla fall installerat mig på rummet och jag ser fram emot att gå och lägga mig snart för imorgon kl 7 på morgonen är det dags för träning.
 

RSS 2.0