Break!!!!

Hör kommer förmodligen mitt sista inlägg innan jag kommer hem till Sverige igen. Nu är jag helt klar med alla uppsatser och slutprov och det känns hur bra som helst. Jag har bara två träningar kvar och så måste jag städa och packa förstås. Idag har varit en riktigt jobbig dag så det är så himla skönt att allt är klart nu. Jag gick upp tidigt och tränade och sen har jag pluggat som en galning hela dan ända fram till mitt sista slutprov som jag hade på kvällen. Men nu är det över i alla fall för den här terminen. Jag har dock ett ganska späckat schema imorrn också för det är mycket som ska göras innan jag åker hem. Jag har två träningar, jag måste tvätta, städa, packa, sälja tillbaka mina böcker, handla lite saker som jag behöver ha här när jag kommer tillbaka i januari. Med andra ord ingen vila imorrn.
Men nu måste jag sova för jag har en sista tidig träning innan lovet.


Bilder NYC

Rocketfeller CenterTimes SquareTimes SquareDen klassiska rökenEmpire State Building

New York City!!!!!!!!

Igår var det då dags för oss att åka in till New York och göra stan. Vi tog en buss som går från skolan runt kl 1 och vi kom fram till Port Authority runt kl 2. Vi började med att gå till K-town (Korea town) för vi bestämde att vi skulle gå dit och käka. Yong guidade oss och beställde på koreanska åt oss. Jag åt nudlar med nån röra och det var verkligen jätte gott. När vi hade fått mat i magen så började vi vandra upp mot Times Square och Rocketfeller Center. Vi stannade i lite affärer på vägen och vi var inne i två HM. Och jag var tvungen att köpa både mössa och vantar för det var riktigt kallt igår. Äntlingen framme vid Times Square så upptäckte vi att vi inte var dom enda som hade fått iden att åka in till New York, det var nämligen fullpackat med folk. När vi skulle försöka ta lite kort av varandra så fick man ha tålamod och vänta tills det kom en lucka mellan alla människor så att man kunde ta fotot. Vid Times Square så gick vi i lite mer affärer, men man hade ingen speciell lust att köpa så mycket för det var packat med folk i varenda affär och det var hur långa köer som helst. Efter att vi hade vandrat runt Times Square ett tag så börjat vi gå mot Rocketfeller Center. På vägen dit så möttes vi av ännu mer människor. Väl framme vid Rocketfeller Center så var det packat med folk såklart så vi tog bara lite foton av julgranen och sen gick vi vidare. Vi gick tillbaka till Times Square trakterna där vi sedan åt middag. Vi åt middag på Appelbees och det var underbart att få slippa skolmaten för ett tag. Dockså kändes det i plonkan också men det är smällar man får ta. Efter att vi hade ätit så gick vi mest runt Times Square. Kl. 11.30 så tog vi bussen tillbaka till skolan. Vi var alla fem väldigt trötta och jag tror att alla somnade på bussen. Det var en riktigt bra dag i New York även fast det var riktigt kallt och hur mycket folk som helst. Men jag var riktigt trött i benen efter att dagen var slut för vi gick i princip hela tiden. Vi tog aldrig bus, taxi eller tunnelbana inne i stan. Så det känns lite i benen.

Idag söndag så hade simteamet en frukost för att tjäna in lite pengar så jag var tvungen att gå upp tidigt och steka panncakes. När jag kom tillbaka från frukosten så var det dags för plugg. Jag har i princip pluggat hela dagen och jag kommer nog behöva göra det typ hela dagen imorrn också. Men det är bara 5 dagar kvar innan jag åker hem.

12 dagar kvar!!!

Nu sitter jag här och tragglar med en utav mina tre uppsatser som jag har kvar att skriva innan terminen är slut. Förrutom uppsatserna så har jag också två stora slutprov sista veckan så det är väldigt mycket plugg för tillfället. Men tanken på att lovet är nära gör det lättare.
I torsdags hade jag då mitt dopingprov. Vi var runt 6 personer från sim teamet som hade blivit utvalda att göra det och sen var det några andra atleter där också. Vi var tvungna att göra dopingprovet kl 6 på morgonen men man börjar ju bli van att gå upp vid den tiden vid det här laget. För min del gick det bra men det var inte alla som hade det lika lätt. En tjej från sim teamet hade problem att kissa när någon stod och tittade på så det tog henne 8 försök och typ tre timmar innan hon var klar, vilket var ganska roligt.
Igår så hade vi vår sista tävling innan lovet. Tyvärr så förlorade vi återigen. Dock så förlorade vi med bara några enstaka poäng den här gången så det var väldigt jämt. Jag fick med mig två andraplatser i alla fall så jag är ganska nöjd.
Och igår på kvällen så snöade det här men i morse när jag vaknade så var all snö borta vilket var tråkigt men jag hoppas att det snöar mer i veckan.
Nu är det mindre än två veckor kvar innan jag åker hem och nu börjar det kännas som att tiden har gått hur fort som helst. Jag kan inte fatta att jag har varit här i mer än tre månader nu. Det känns nästan som att jag kom för några veckor sedan.

Vilken dag

Idag hände nåt som jag trodde att jag skulle slippa. Innan sim säsongen drog igång så hade vi möten och såg en film om dopning och dom sa att vissa personer kan behöva drogtestas. Jag trodde att det mäst var nåt dom sa för att skrämmas och jag trodde aldrig att det skulle hända mig. Men idag fick jag ett samtal där dom sa att jag hade blivit "randomly selected" till att utföra ett drogtest. Så på torsdag morgon måste jag kissa i en burk medans någon står bredvid och kontrollerar alltihop. Så det är ju tur att man inte dopar sig i alla fall :D

För övrigt så har det inte hänt så mycket idag, jag har haft två lektioner och sen har jag skrivit på min uppsats som ska vara klar imorgon. Dom här tre sista veckorna har jag riktigt mycket att göra så nu känns hemresan ganska avlägsen trots att det typ bara är 16 dagar kvar.


Thanksgiving!

Nu är det snart slut på ledighet vilket är tråkigt för det har varit riktigt skönt att få lite ledigt från träning och plugg. Hur som helst så är det faktiskt bara tre skol veckor kvar och bara 19 dagar tills jag åker hem till Sverige igen.

I onsdags hade jag en träning på morgonen och efter det började ledigheten. Någon gång mitt på dagen fick jag, Yong och Mandy (hans flickvän) skjuts till en Galleria och sen kom Yong's andra mamma och hämtade oss. Vi åkte hem till Yong dumpade väskorna, åt lite mat och tittade lite på TV. Senare på kvällen skulle hans andra mamma åka och försöka hitta någon möbel så vi hängde på. Det slutade med att vi åkte till IKEA och jag kände mig som hemma. Allt stod på Svenska och det fanns en liten "Swedish shop" med lite Svenska delikatesser. Yong's andra mamma köpte en bokhylla och efter det köpte hon lite Marabou choklad till mig.

I Torsdags var det Thanksgiving och jag har ju fått höra att det framför allt betyder mycket god mat. På kvällen så åt vi mat hos Yong's andra mamma och totalt var det 12 personer där. Precis som jag hade hört så var det riktigt mycket och god mat. Jag åt Kyckling soppa, Kalkon, Get, Potatis, Sötpotatis med marshmallows, grekisk sallad, tårta med mera. Min favorit var nog kalkonen.  På fredagen så hade vi en slappar dag och vi dödade ett antal filmer. Fredagen efter Thanksgiving kallas Black Friday och speciellt för Black Friday är att alla affärer öppnar typ kl 5 på morgonen och så är det en stor rea. Vi gick inte på någon rea vilket var tur för uppenbarligen blir amerikanerna galna. I fredags när Walmart (en stor butikskedja) skulle öppna tidigt på morgonen så var det så mycket folk och sådant tryck att killen som jobbade i butiken och som öppnade dörrarna dog. En annan sak som hände i någon affär var att en gravid kvinna förlorade sitt barn för att folk typ trampade på henne. Det är ju helt sjukt alltså. Jag trodde att det var ett skämt först men nej det är sant. Så det var väl bra att vi stannade hemma. På fredagen gick vi också ut och kollade i den lilla staden där han bodde.

På lördagen så skulle Yong spela fotboll så jag och Mandy följde med och kollade. Efter det så gick vi tillbaka och slappade lite mer.

I dag, söndag så åkte vi tillbaka på skolan och jag har packat upp, tvättat och pluggat för nu drar ju skolan igång igen. Men som sagt är det inte långt kvar och jag har börjat nedräkningen nu. Min första Thanksgiving har i alla fall varit riktigt bra och jag hoppas att jag får fira Thanksgiving nästa år igen.


RSS 2.0