Yes!!

Ibland måste man bara älska USA. Idag skulle jag nämligen ha haft tre lektioner men när jag vaknade i morse så snöade det för fullt så de stängde igen skolan och alla lektioner är inställda. Så nu har jag en helt ledig dag till och det är hur skönt som helst. Vi har precis beställt kina mat för vi ville inte gärna gå ut i snön.

Dags att fira!

Ja nu är alltså vår säsong över och det har känts ganska konstigt de två senaste dagarna då man plötsligt har upptäckt att man har massa extra ledig tid. Det var nästan så att jag inte visste vad jag skulle göra under de timmarna som vi vanligtvis har träning. Egentligen har jag i och för sig väldigt mycket skolarbete att göra så jag ska nog inte få speciellt svårt med att sysselsätta mig själv.

Men nu kan vi i alla fall fira att säsongen äntligen är över. Efter många veckors hårt slit så ska vi i simteamet festa järnet ikväll.

Tävlingsdag nr 3

Under den sista tävlingsdagen simmade jag bara ett lopp nämligen 100 frsim. Det blev personligt rekord där också med nästan 2 sekunder. Så för att sammanfatta har det gått otroligt bra den här helgen och det blev ett perfekt avslut på säsongen. Jag slog nya personliga rekord på samtliga distanser som jag simmade och totalt kapade jag 21 sekunder vilket är en hel del.


Tävlingsdag nr 2

Idag var det dags för mig att simma 200 frsim. Jag lade ribban ganska högt igår så jag hade lite förväntningar på att det skulle gå fort. Jag simmade 2 sekunder snabbare än min bästa tid men jag var inte riktigt nökd för jag visste att det kunde gå ännu fortare. Som tur var fick jag en nu chans senare på kvällen eftersom vi då simmade en lagkapp (4 * 200). Mycket riktigt kunde jag simma snabbare. I lagkappen sänkte jag min tid med ytterliggare 3 sekunder. Alltså en total sänkning på 5 sekunder vilket är en hel del. Även detta blev en mycket lyckad tävlingsdag för min del och jag var supernöjd med min tid.


Tävlingsdag nr 1

Idag var det då första tävlingsdagen så vi fick gå upp tidigt tidigt. Vi åt först frukost på hotellet innan vi begav oss till poolen.

 

Tidigare den här veckan så fick jag en förkylning vilket kom väldigt olägligt med tanke på den här tävlingen. Även om jag kände mig mycket bättre idag så hade jag inga stora förhoppningar på dagen. Men oj vad överraskad jag skulle bli. När det blev dags för mitt lopp så tänkte jag att jag inte hade något att förlora så jag planerade att öppna ganska snabbt och se hur långt det skulle hålla. Som planerat öppnade jag fort och under andra halvan av loppet började jag känna mig rätt så sliten men jag bet ihop. Jag simmade i mål på 5 minuter och 12 sekunder. Med andra ord 8 sekunder bättre än min bästa tid. Alltså en väldigt stor förbättring. Inte nog med det men jag var bara 9 hundradelar från att gå vidare till en C-final. Något som jag trott skulle vara smått omöjligt.  Jag stod därmed som första reserv till C-finalen och jag fick vänta några spända minuter innan jag fick reda på att någon hade strukit sig och jag fick komma tillbaka och simma igen under eftermiddagen.

 

Vi åkte tillbaka till hotellet, åt lunch och vilade upp oss innan det var dags för finalpasset. Jag var rätt så nervös och eftersom jag redan hade överträffat mina förväntningar under morgonen så trodde jag inte att jag skulle kunna göra så mycket bättre ifrån mig. Men ack så fel jag hade. Det blev dags för min tur och jag öppnade snabbt igen precis som på morgonen men den här gången kände jag mig uthålligare. Jag simmade in på tiden 5 minuter och 6 sekunder, alltså ytterligare 6 sekunder snabbare. Dessutom kom jag 4 i mitt heat. När jag kom i mål så stod hela vårt team upp på läktaren och ropade: SWEDEN! SWEDEN!! SWEDEN!! Det går inte riktigt förklara med det var nog mitt livs bästa lopp och det var extra roligt att jag kunde göra det där underfinalpasset när det verkligen gällde.

 

Det har alltså varit en extremt lyckad första dag och jag är nu mycket förväntansfull inför morgondagen.


Torsdag

Idag var det då dags att bege sig av till tävlingen som vi har tränat för i flera månader. Jag, Jenny, Kyle och Bethany gick och åt frukost på skolan innan vi skulle samlas nere vid idrottsbyggnaden. Efter en dryg timmes bussresa så stannade vi för att köpa på oss lite mat, sen åkte vi till hotellet och droppade av alla saker och sen åkte vi till poolen för att simma lite.

 

När vi kom tillbaka till hotellet igen var det dags för rakning. Den här gången fick jag dock behålla mitt hår på huvudet, men alla förstaårselever däremot blev tvungna att raka av sig allt hår. Jag kunde glatt stå och titta på och minnas tillbaka till förra året då jag så gott som blev tvungen att göra samma sak.


Snart dags!

Idag är det dagen som vi alla har väntat på. Efter månader av slit och hårt tränande så har vi idag vår allra sista träning för säsongen. Sedan imorgon bitti åker vi till Rutgers University där sista tävlingen går av stapeln på fredag.
I och med tävlingen så har jag heller inte några fler lektioner den här veckan vilketär jätte skönt. Så idag ska jag spendera dagen med att packa, göra klart lite läxor och sedan sista träningen då förstås.

Snowday!!

Idag var som sagt skolan stängd på grund av snö och alltså inga lektioner och ingen träning för min del. Från att inte ha varit någon snö alls så är det nu väldigt mycket snö. Eftersom vi hade en helt ledig dag och eftersom det var så mycket snö så bestämde jag, Bethany, Kyle och Jenny oss för att gå ut och leka i snön. Vi hade väldigt roligt, vi hade snöbollskrig och vi byggde en snögubbe (som ramlade och gick sönder sen). Efter en tid ute i kylan gick vi in och gjorde vamr choklad med vispgrädde vilket var mumsigt värre. Sedan tog vi en liten paus från snön och gjorde läxor bland annat. Vi gick sedan och åt middag och efter det gav vi oss på't igen. Vi gick ut igen och gjorde en ny och större snögubbe. 

Nu på kvällen har jag också fått den goda nyheten att min första lektion imorgon är inställd så jag behöver bara gå till två lektioner istället för tre och jag får sova längre. Ibland måste man älska snö.

Snödag!

Under natten till idag så började det snöa och som resultat så är skolan stängd hela dagen idag. Jag hade dock hoppas att det skulle hända någon annan dag eftersom onsdagar är den enda dagen som jag inte har lektioner på, så det hjälper inte mig i alla fall. Förhoppningsvis håller det i sig så att mina lektioner blir inställda imorgon också men det är nog tveksamt. I och för sig så blir ju vår träning inställd idag så jag blir helt ledig hela dagen.

Förrutom denna snödag så har det inte hänt speciellt mycket den senaste tiden. Mina dagar har i princip bestått av sova, lektioner, träning, plugga, sova, lektioner, träning.... ja ni förstår. Men nu är det bara en och en halv vecka innan vår säsong är över så då kommer jag få mycket mer tid över. Om en vecka är det dags för vår stora tävling vilket ska bli väldigt kul men det börjar bli lite nervöst nu.

Torsdag!

Att Amerikanarna inte har den bästa kollen på sin geografi har jag ju förstått sen tidigare men det är alltid lika roligt att höra saker som förstärker detta intryck. Idag under min ena lektion så fick vi en blindkarta över Europa och i sen skulle vi i grupper skriva ner så många länder som möjligt. Detta var ju en uppgift helt i min smak men desto svårare var det för vissa andra. Jag började med att låta mina gruppmedlemmar skriva ner de länder som de kunde men jag insåg ganska snabbt att jag behövde ingripa när det började peka ut Frankrike som Tyskland och vice versa. Roligast var ändå när jag hörde en tjej från en annan grupp säga:

”- Och jag som hela tiden har trott att Irak låg i Europa.”

Nej, amerikanarna får verkligen bakläxa när det kommer till geografi.

 

Idag under kvällen hade jag en tre timmars lektion med den roliga professorn. Hon var dock inte lika rolig idag men man fick sig ett gott skratt lite då och då. Ibland när hon var mitt uppe i lektionen så började hon prata om något helt annat t.ex. så började hon prata om någon film som hon hade sett men som inte alls hade något att göra med själva lektionen.


Vinst!

Igår kväll hade vi vår sista tävling på hemmaplan och nu är det bara den stora tävlingen i slutet på februari kvar. Igår mötte vi William Paterson University och det var en viktig och prestigefylld tävling. Vi hade försökt dra dit så mycket folk som möjligt för att komma och kolla och det lyckades vi ganska bra med för det var en hel del folk där. I alla fall så blev det en stor seger för oss på både herr och damsidan. Ett bra avslut på säsongen även om den inte är helt över ännu. För min egen del så gick det väl okej, jag fick ett ganska tufft tävlingsschema så med tanke på det gick det hyvsatt bra.

Helg

Den här helgen har varit heltfri från träningar och tävlingar vilket har varit väldigt skönt. Under åkte vi iväg och åt middag och sen på kvällen kolla de vi på film. Sen i lördags åkte jag, Jami, Bermude och Jay til Rutgers University,  som ligger ungefär en och en halv timme bort, för att hälsa på en kompis som går där. När vi kom dit åkte vi till en galleria, sen käkade vi middag och sen åt jag för första gången cheesecake på "Cheesecake Factory". Det är ett ställe som är känt för sin cheseecake och det finns massor av varianter att välja mellan. Jag ville pröva alla men det gick ju inte, det var i alla fall hur gott som helst.

Vi stannade på Rutgers och sov där över natten och sedan åkte vi tillbaka till skolan imorse. När vi kom tillbaka till skolan åkte vi till Walmart och shoppade lite nödvändigheter och sen har vi spenderat i princip hela eftermiddagen och kvällen i biblioteket och gjort läxor.

RSS 2.0