Snödagar

Jag tänkte att jag skulle reda ut hur det kommer sig att skolan stänger ibland då det snöar mycket. Anledningen till detta är att att vägarna blir för dåliga och osäkra att köra på. Det finns flera tusen "commuters" på skolan, alltså elever som inte bor på skolan utan bor hemma och åker hit med bil när de har lektioner. Så när det snöar mycket och vägarna blir sämre så stänger skolan för att inte dessa elever och även lärare ska behöva ge sig ut och köra. Svensk som jag är tycker jag egentlligen att det är ganska löjligt eftersom det aldrig skulle hända hemma i Sverige men jag klagar absolut inte. Det är underbart att få sina lektioner inställda och få någon extra ledig dag lite då och då.

Torsdag

Igår började det snöa på eftermiddagen och de stängde skolan tidigre vilket innebar att vår träning blev inställd. Något som jag verkligen behövde eftersom jag hade träningsvärk i varenda muskel och var allmänt seg. Det fortsatte sedan att snöa under kvällen och natten igår och imorse fick jag det underbara beskedet att skolan är stängd idag. Jag skulle egentligen haft två lektioner men nu är jag istället ledig och har inga mer lektioner förrens på måndag. Dock har vi på något konstigt sätt fortfarande träning idag eftersom den blev inställd igår.

Tisdag

Jag har precis vaknat från min tre timmars tupplur. Vi hade nämligen tidig landträning imorse. Det var första gången på väldigt länge som vi hade landträning för den har blivit inställd flera gånger i rad på grund av snö. Nu ska jag snart gå och äta luch och sedan ska jag bege mig till skolans bokhandel och införskaffa mig lite böcker som jag behöver för den här terminen. Sedan har jag en lektion idag klockan två, men jag kommer behöva gå lite tidigare från den eftersom vi har en tävling ikväll. Vi möter Fairleigh Dickinson-College (FDU) och de har typ 5 simmare på deras team så jag kan berätta redan nu att vi högst sannolikt kommer att vinna. Detta är faktiskt vår näst sista vanlig tävling för säsongen. Vi har vår sista tävling nästa tisdag och sedan i slutet på februari åker vi iväg till den stora årliga tävlingen "Metropolitan Conference Championships".

Söndag

Idag har jag varit tvungen att göra årets första läxor. Det känns lite tugnt att sätta igång med skolarbete igen såhär i början av terminen men det ska väl gå lite lättare snart hoppas jag. Jag var i alla fall tvungen att skriva en självbiografi för en utav mina kurser. Kan tyckas låta ganska enkelt men det tog mig i stort sett hela dagen att bli klar med det. Till middag idag beställde jag, Kyle och Beth Kinamat vilket blev lite utav dagens höjdpunkt. Nu ska jag i alla fall snart gå och lägga mig, jag har nämligen min längsta dag imorgon med tre lektioner.

Snö

Ja alltså ibland är man ju jäkla glad att det finns snö. Idag för andra gången i rad så blev vår tidiga landträning inställd på grund av att det snöade. Så istället för att gå upp och svettas klockan halv sex så kunde jag lugnt sova vidare.

Imorgon är det dags för tävling igen och för min del väntar en utmaning. Jag ska nämligen simma 1650 yards vilket är väldigt långt. Och jag ska tillägga att jag aldrig i mitt liv har simmat så långt under en tävling förrut så det ska bli intressant och se hur det går.

Första lektionerna

Ja idag hade jag mina två första lektioner, den ena var Spanska och den andra var Intermediate Accounting (bokföring). För min Spanska kurs har jag samma lärare som jag hade förra terminen men däremot har jag en ny lärare i Accounting. Han verkade som en rolig prick och det verkar inte heller som att han ger allt fr mycket uppgifter så det borde inte bli en alltför svår kurs. Men redan nu har man fått sina första läxor och det känns ju sådär lagom roligt.

Skolstart

Ja imorgon drar alltså skolan igång för mig igen. Men det blir en ganska skön mjukstart för jag har bara två lektioner imorgon sedan är jag ledig på fredag och har inte nästa lektion förrens på måndag. Däremot kan jag väl inte säga att jag speciellt längtar till att gå upp tidigt och gå på lektioner imorgon men men.

Tisdag

Det kanske låter lite konstigt, men trots att jag har varit här på skolan i en vecka nu och bara haft simning och ingen skola att tänka på så har jag inte haft så mycket "ledig" tid. Det känns som att jag knappt har varit på mitt rum över huvudtaget sen jag kom tillbaka. Därför bestämde jag mig ikväll för att gå tillbaka till rummet hyvsatt tidigt och bara ta det lugnt och fixa med lite saker som jag inte har hunnit med hitills.

Idag har för övrigt resten av packet kommit tillbaka till skolan. Det har faktiskt varit väldigt skönt att vara ensamna på skolan men nu är det fullt hus igen. Imorgon börjar också de första lektionerna. Dock så jag ledig på onsdagar så jag har inte min första lektion förrens på torsdag.

Lördag

Idag hade tjejerna en tävling medans vi killar fick ledigt, däremot var vi tvugna att vara där och heja på. Efter tävlingen åt jag, Bethany, Kyle och Jenny familjemiddag och efter det hade vi en filmkväll. Dock så hade jag lite problem med att hålla mig vaken. Jag vet inte om det beror på att jag fortfarande är jet lagad eller vad det är men jag somnade till säkert ett tiotal gånger under filmens gång och Bethany fick ständigt sitta och slå till mig så att jag skulle hålla mig vaken.

Imorgon är det tävling som gäller och den här gången tävlar både tjejerna och killarna. Vi ska möta Rowan, som är en väldigt bra skola. Sen förväntar jag mig inte direkt några resultat för min egen del eftersom jag trots allt bara haft två riktigta träningar efter lovet så här långt.

Första träningen

Igår när vi skulle ut och leka i snön så hade vi ju inga pulkor eller nått sånt, men med lite fantasi går allting. Vi tog soffkuddar och klädde in dem i soppåsar och åkte på, funkade hur bra som helst. Vi hade väldigt kul men efter några vändor i backen var vi trötta och blöta så vi drog oss in i värmen igen. Resten av dagen latade vi oss framför tvn och kollade på en film och senare på kvällen var vi ett gäng från simteamet som drog ut och käkade.

Ja, nu har man alltså överlevt första träningen och det var väldigt jobbigt vill jag säga. Nu ska jag käka lite och vila en stund och sedan får vi se vad man hittar på.

Snödag

Ja det var ju tänkt att jag skulle upp klockan 9 imorse och ha träning, men så råkade en snöstorm titta förbi under natten så därför blev första träningen inställd. Något som jag tog med blandade känslor, det är ju jätte skönt att slippa träna och det var väldigt skönt att kunna sova lite längre eftersom jag var väldigt trött men samtidigt vill jag ju komma igång och träna för det kan verkligen behövas. Nu får jag se fram emot träningen imorgon istället. Nu ska vi istället ut och leka i snön.

Tillbaka

Ja nu är man då tillbaka i staterna och jag hade den bästa möjliga flygresan hit. Det var nämligen så att planet i princip var helt tomt så jag hade två säten för mig själv och kunde breda ut mig riktigt ordentligt. Otroligt skönt med mycket utrymme att sträcka ut benen på och jag lyckades till och med somna en liten stund. Det var nästan så att jag inte ville att flygresan skulle ta slut för att jag hade det så bra. Men nu är jag i alla fall tillbaka till skolan och det har varit väldigt kul att träffa alla kompisar igen.

Dags igen

Efter ett ungefär tre veckor långt jullov här hemma i Sverige så är det nu dags för mig att kasta loss och ge mig tillbaka till New Jersey. Det har varit väldigt skönt med att få komma hem ett tag och käka upp sig på julmat och bara ta det lugnt. Men jag måste säga att det känns ganska lagom att bege sig tillbaka till skolan nu.

Som vanligt så blir det alltid lite stressigt så här på slutet och det är en ständig stress över packningen. Det spelar liksom ingen roll, oavsett när man ska resa eller vilket håll man än ska så är det alltid problem att få plats med grejerna. Det har ju inte blivit bättre att jag nu bara får ha en väska med mig. Så jag har fått göra lite prioriteringar på vad jag vill ha med mig och nu jag kan nu äntligen lugnt luta mig tillbaka och njuta av att väskan går att stänga utan problem. Japp, så nu är jag redo, jag ska bara försöka få några timmars sömn innan det är dags att styra ut mot Arlanda.

RSS 2.0