The Beach

Klockan 9 i morse åkte jag iväg med Dave, Rachel och Steph (alla från simteamet) till stranden. Det var en otroligt varm dag så det var skönt att få komma till stranden. Efter en dryg timmes resa så var vi framme vid Point Pleasant. Det var sjukt varmt och det var inte direkt någon vind som kunde svalka en heller. Jag visste att det skulle vara kallt i vattnet men jag var ändå inställd på att ta ett första dopp i Amerikanska vatten. Jag doppade mig faktiskt hela tre gånger men det var otroligt kallt i vattnet fast man behövde svalka av sig emellan åt. Lite senare på dagen så kom också Steve ner till stranden. Vi hade en toppen dag på stranden men det var det nog fler som hade för det var packat med folk där. När vi runt klockan fem skulle bege oss tillbaka till skolan så var det långa bilköer vart man än skulle. En resa som vanligtvis tar drygt en timme tog typ två och en halv timme. Ett riktigt bra avslut på helgen. Dock råkade jag bränna mig lite även fats jag smörjde in mig. Så det sved lite när man skulle duscha.

När jag kom tillbaka till skolan gick jag och Yong och åt och efter det stannade vi och spelade volleyboll med några andra personer. Kul men sandigt för nu är hela vårt badrumsgolv sandigt.

Jag tycker det är jätte skönt med så här varmt väder men nätterna är en riktig pest. ACn är inte igång så det är hur varmt som helst i rummet och det hjälper inte att ha fönstret öppet för det är lika varmt utomhus. Så nu sitter jag här med en kall vattenflaska och försöker svalka mig lite så gott det går. Men jag vet verkligen inte hur det ska gå att sova i det här varma rummet i natt.

Sommar

Den här helgen känns väldigt välbehövlig för jag har haft en väldigt intensiv vecka. Nu har jag dock inte mycket plugg alls inom den närmsta framtiden och jag kan ta det ganska lugnt innan alla slutproven sätter igång. Jag kommer att ha fyra stora slutprov ett den 8maj, ett den 9 maj, ett den 11 maj och ett den 12 maj. Med andra ord så kommer det bli en hel del pluggande de sista dagarna innan jag åker hem.

Igår (fredag) så vart det jätte varmt men tråkigt nog hade man tre klasser så största delen av dagen spenderade jag inomhus. Idag har det varit ännu varmare till och med och även fast det har blåst så har det varit varma vindar och man kunde inte direkt svalka sig i skuggan heller. Jag önskar att det fanns en utomhus pool på skolan för i sånt fall skulle jag hänga där hela dagarna. Några personer som bor i samma byggnad som mig hade en liten barn pool som de fyllde upp och hade utanför byggnaden och som de satt i under dagen. Det såg ganska kul ut faktiskt och de hade ett helt projekt med att fylla den också. De tog papperskorgar som de fyllde med vatten och sen sprang de in och ut för att hämta vatten att fylla upp poolen med.

Imorgon så kanske jag ska åka till stranden faktiskt. Jag träffade några från simteamet idag och de kanske ska åka till en strand imorgon som ligger ungefär en timme bort och de undrade om jag ville följa med. Så om det blir bra väder och de bestämmer sig för att åka så blir det stranden imorgon. Det skulle vara riktigt härligt även om det säkert är svinkallt i vattnet.

Hektisk Vecka

Den här veckan har jag väldigt mycket att göra och det ska bli himla skönt när den är över för då har jag det ganska lugnt
ett tag innan alla slutprov börjar.

I måndags den här veckan så var jag faktiskt ledig från lektioner hela dagen så jag passade på att göra några ärenden. Eftersom jag flyger hem den 13 maj så betyder det att jag måste stanna på skolan en extra natt vilket jag var osäker på om jag kunde göra. Därför gick jag till "Residence Life Office" (kontoret som har hand om allt boende) för att hämta en blankett. När jag kom in så var det en elev som jobbade där och enligt mig borde hon byta jobb. Hon kunde inte hjälpa mig med nånting. Först sa hon att jag inte kunde hämta upp blanketten där, även fast jag hade fått ett mail som sa att jag skulle gå dit, men efter ett tag så kom hon på att hon hade blanketter i alla fall. Jag har också hört att det ska finnas ett sommar förråd för internationella studenter här på skolan ochjag tänkte att om nån vet så borde det vara Residence Life. Men när jag frågade henne så såg hon ut som ett stort frågetecken och hon sa att hon inte visste. Jag var riktigt förbannad när jag gick ut därifrån eftersom hon uppenbarligen inte borde ha det där jobbet.
I alla fall så gick jag istället ner till kontoret i min byggnad och frågade där och dom hade bättre svar till mig så nu är i alla fall under kontroll.
På måndagen gick jag också och sökte major. Jag fyllde i ett papper som jag lämnade in och nu hoppas jag bara att jag får den major som jag vill ha (International Business).

Resten av veckan har jag jobbat på min engelska uppsats som jag blev klar med idag. Nu måste jag skriva en annan uppsats och sen ikväll ska jag möta upp några från min matte klass och vi ska plugga inför vårt prov som vi har imorgon.

Nu är det bara tre veckor kvar till skolan är över och tills jag får åka hem. Jag vill börja packa nu egentligen men det kasnke är lite väl tidigt hehe. Jag börjar ju bli lite orolig att jag inte ska få plats med alla mina saker när jag ska åka hem. Hur som helst så måste jag nu börja jobba på min andra uppsats för jag måste hinna lbi klar med den innan ikväll.

Bilder från helgens besök i New York


Tråk helg

I fredags runt klockan 2 så fick jag en stor lättnad när jag till slut lämnade in min långa uppsats. Jag tror faktiskt att jag har avslutat min tuffaste vecka på hela den här terminen om man tittar på mängden av plugg som jag hade. Fast det är visserligen en tuff månad kvar men det känns ändå som att det värsta är över på något sätt.

Den här helgen lämnar i princip alla skolan för att åka hem och fira påsk. Det är otroligt dött på skolan men som tur är så har jag en Jude och en Korean till rumskompisar som inte firar påsk och som inte åkte hem över helgen.

Jag måste säga att jag inte skulle ha nått emot att åka hem till Sverige och äta lite påskmat och påskgodis. Men har man valt att plugga tusentals mil hemifrån så får man ta smällarna. Jag har i alla fall erhållit min kvot av påskgodis det här året så ni behöver inte tycka allt för synd om mig.

Ja, det börjar ju gå mot slutspurten för den här terminen och det är faktiskt bara en månad kvar tills det är dags att bege sig till flygplatsen igen. Förhoppningsvis blir det inte en lika besvärlig och slitsam resa som förra gången. Jag har ju en tendens till viss otur när jag flyger själv så det är bara att hålla tummarna. Det känns ganska lagom att terminen snart är slut för man börjar tråna lite efter den svenska maten och ens nära och kära såklart.

Nästa lördag ska vi troligtvis åka in till New York igen. Det var ett bra tag sedan jag var där sist så det ska bli kul. Den här gången ska vi dock försöka ta oss till en annan del av staden, hittills har jag mest varit runt omkring Times Square så det börjar bli dags att se något annat. Vad det blir vet jag dock inte ännu men det ska vi väl besluta under veckan.

Förresten så har jag en ny liten rolig historia. Det är nämligen så att en kompis till mig jobbar på ”Registrar Office” här på skolan och för någon vecka sedan så gick jag dit under tiden som hon jobbade för jag skulle hämta ett papper. Det var inga konstigheter, jag gick dit hämtade pappret och pratade lite med min kompis innan jag gick därifrån. Men senare berättade min kompis att en tjej som jobbade där hade undrat vem jag var. När hon berättade att jag var hennes kompis så sa tjejen:
 - He was cute, are the girls crazy about him? If I was 10 years older I would date him.
Hahaha!!! Att tillägga är att hon hade man också.

Blandade Pics


Snart Påsk

Ja nu har det varit ett tag sedan jag skrev sist men jag har haft fullt upp. Det här har nog varit tuffaste veckan hittills och jag har till största delen pluggat så fort jag har varit ledig. I helgen som var satt jag varje kväll och skrev på mina långa uppsats som ska lämnas in. Jag har i alla fall skrivit klar uppsatsen och den blev till slut 7 sidor lång med bara text. Förrutom den uppsatsen så har jag haft en hel del annat också. Det ska hur som helst bli otroligt skönt att lämna in den uppsatsen imorgon så att jag kan sluta tänka på den.
Det börjar ju närma sig påsk men det är inte lika lyxigt som i Sverige där man får extra ledigt. Jag tror i och för sig att jag är den enda här som inte har någon inställd lektion imorgon. Alla som jag pratar med är ledig imorgon för att deras professor har ställt in lektionen, men inte jag, nej jag har alla mina tre lektioner. Men men, vad gör man.
Igår kväll fick jag ett nytt roligt besked från min tränare. Tack vare mitt beytgssnitt från förra terminen och att jag tog mig till b-final under den sista tävlingen vi hade så fick jag "All Honorable Mention Academic status". Det var jag och en tjej i vårat team som fick det. Det var väldigt kul även om jag inte vet exakt vad det är men det är ju i alla fall nåt bra, så mycket kan jag säga. Hahah.
Nu ska jag skriva klart det sista på min uppsats och sen är det bara en dag kvar innan helgen.

Fredag!

Igår var det då dags att registreramig för mina kurser som jag ska läsa nästa termin. Registreringen började klockan 1 och jag satt redo med alla mina kurskoder och gjorde det så fort som möjligt så att det inte skulla hinna bli fulla. Det kunde dock ha gått bättre. Utav de fyra klasserna som jag ville ha så fick jag bara två. Hela min planering av schema blev förstört och jag fick desperat leta efter två andra klasser som jag kunde ta. Till slut hittat jag två klasser som passade in för min major och som inte krockade med mina andra två lektioner eller med mina träningstider. Så de fyra kurserna som jag ska ta nästa termin är: Business Law, Financial Accounting, Reading in Humanities och Information Technology. Jag kommer att vara ledig på onsdagar och torsdagar vilket kan låta skönt men desto värre är mitt schema på tisdagar och fredagar. På tisdagar och fredagar kommer jag att ha landträning på morgonen, direkt efter det har jag tre lektioner i rad, sen har jag ledigt i några timmar ledigt innan det är dags för träning igen. Så tisdagarna och fredagarna kommer bli ganska tuffa men jag ska inte klaga för jag är ju ledig på både onsdagar och torsdagar.

Nu är det fredagkväll och jag sitter och tragglar med en 6-8 sidig uppsats som ska vara klar nästa vecka. Än så länge har jag skrivit 2 sidor ikväll och jag är väldigt stolt över mig själv att jag har gjort så mycket på en fredagkväll. Hela den här helgen kommer mest bestå av pluggande för min del. Inte nog med att jag måste skriva klart den här uppsatsen men jag har en annan uppsats som ska vara klar på måndag, men den är visserligen mycket kortare. Men jag försöker tänka positivt för det är faktiskt bara en månad kvar av ordinarie lektioner. Så jag är liksom inne på slutspurten.


Onsdag

Idag fick jag reda på vilken byggnad jag ska bo i nästa år. Det blev Overlook, vilket är byggnaden som jag ville bo i. Jag kommer att dela rum med en person (Yong min nuvarande rumskompis) och sedan finns det ett allrum som vi delar med två andra personer. Det är en fräsch byggnad och det kommer vara aningen bättre mot hur jag bor nu. Det känndes väldigt skönt att vi fick den byggnaden vi ville för jag har varit lite orolig att vi skulle få den sämre byggnaden men så blev inte fallet.

I morgon är det en annan viktig dag. Det är nämligen då jag ska registrera mig för de klsserna som jag ska ha nästa termin. Tyvärr så har det redan gått lite dåligt med den saken. Jag hade kollat upp fyra lektioner som jag ville ta och det var med fyra bra professorer och det var tider som passade mitt schema med sim träningen och allt. Men idag så såg jag att två av klasserna redan är fulla så jag var tvungen att hitta två nya klasser som jag kan ta. Det var inte helt lätt men nu har jag hittat två i alla fall. Jag hoppas bara att de inte hinner bli fulla innan jag ska registrera mig imorgon.

Annars har jag varit ledig idag och jag gick och simmade för första gången sedan vår säsong tog slut. Det kändes väldigt ovant och konstigt och jag blev trött väldigt fort. Lite senare gick jag till gymmet och sen har jag mest pluggat idag. Nu så här sista månaden så går den mesta tiden åt till plugg för det är en hel del som ska göras i alla klasserna. Så just nu ser jag fram emot att terminen ska vara över.

Det är nu 1 månad och 12 dagar kvar tills jag åker hem till Sverige igen :)

RSS 2.0