Objection!

Efter mycket om och men har jag nu äntligen varit och sett en rättegång. Det började ju med ett himla ringade för att försöka få tag på information om när domstolen höll rättegångar. Sedan i fredags så åkte vi dit för att göra ett försök men det blev ett misslyckande resultat eftersom de inte hade några rättegångar under fredagar. Så idag gjorde vi ett ytterliggare försök och den här gången gick det vägen.
Egentligen vem som helst kan gå in och kolla på rättegångar. När man komemr dit så måste man först gå igenom en säkrehetskontroll ungefär som på flygplatser. Efter det kan man i princip gå in i vilken rättssal som helst och följa vad som pågår. När vi kom dit imorse så gick vi runt och kikade in i olika rättssalar för att se om det var någon rättegång. Till slut kom vi till en sal där de verkade som att något var på gång så vi gick in och väntade. Rättegången som skulle starta där inne var dock försenade för en utav de 14 jury medlemmarna var försenad. Men efter lite väntan så kunde rättegången börja. Rättegången var om en man som hade blivit åtalad för våldtäkt. Den här rättegången hade dock pågått i några dagar redan men vi hade turen att se när de förhörde offret. Det var en ganska cool upplevelse och jag kan meddela att det är precis som i de amerikanska filmerna och serierna. För det första ser rättssalen ut precis som jag hade föreställt mig och precis som man har sett i filmer. Dessutom kunde man under rättegångens gång höra typiska yttryck som "objection your honor" flera gånger. Och innan offret skulle ge sitt vittnesmål så var hon tvungen att avlägga den traditionella eden om att bara säga sanningen. Vi hade dock inte tid att stanna till slutet och rättengången skulle dessutom fortsätta i flera dagar framöver så jag vet inte vad domslutet blev. Men det var väldigt häftigt att se hur det går till på en riktigt rättegång.

Kommentarer
Postat av: Grannen Gill

Kul att få höra, jag skulle också vilja se det på riktigt, det är verkligen en speciell och egen miljö.

Det är just det som är häftigt med USA tycker jag, att man känner igen en massa saker man aldrig varit i närheten av på riktigt, men tack vare alla filmerna och serier så känns det så välbekant och ganska "hemma" – fast det inte är det. Men för dig har det väl blivit mer hemma och på riktigt.

Vi ses snart !

Fam Alderbro

2010-04-14 @ 09:36:05
Postat av: mamma Birgitta

Ja det låter jätte spännande. Hade velat vara en liten mus i din ficka och också får vara med. Men mn själv får man nöja sig med tv:n.

2010-04-14 @ 21:13:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0